Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas data termo cu PIC16F628

GanMark

Postări Recomandate

da asa e.....deci la mine 20/3600=0.00551000000-(1000000*0.0055)=994500 zecimal= F2CC4 hexazecimalSh=2CSi=C4

pai nu este bine, ai intarziere 2 min la 10h, corect? daca este asa trebuie sa calculezi;2 min=120 sec 10h=36000 sec120/36000=0.00331.000.000-(1.000.000*0.0033)=996700 zecimale si hex = F355Cdeci avem;SH = 35SI = 5Cseteaza cum ti-am facut eu si vedem pe urma marja
Link spre comentariu

OK !al tau cum se prezinta ?

al meu fata de cum era setat ieri este bine, trebuia sa calculez pirderea de 13-14 sec la 1h nu de 9 sec si era beton, acum am facut o setare la 24 de h de functionare, mi-a piedut la 24h 90 sec, adica rezonabil de cum a fost, in loc de 13 sec la 1h, am 3.75 la 1h.Sa vad maine dupa 24 h, il rezolvam noi.
Link spre comentariu

ma bucur ca ai reusit sa-l setezi al meu este inca in teste, dupa ce am facut o setare la 9 sec pierdere pe 1h a rezultat o ameliorare insa nemultumitoare, asa ca am setat piederea pe 24 h, gresit, nu a fost ok, am avut la calculul respectiv o piedere la 8h de 70 secde dimineata am setat la o pierdere calculata pe o perioada de 1 h, in loc de 9 sec/3600 am facut calcul cu 13 sec/3600, dupa 11 h de functionare cu aceasta setare am avut un castig de 4 sec, deci este binisor, acum ma joc cu calcul intre 13 si 11 sec la 1h de functionare.O concluzie personala; calculul facut pe 1 h de fuctionare este mai relevant decat facut la 24h.

Link spre comentariu

da asa e ,nici eu nu sunt meticulos pentru +/- 1 minut abatere in cateva luni,dar am inca ceva ceasuri cumparate si e o diferenta de 7 - 16 minute si tot calculez cat e ceasul....mai ales cand ma duc la serviciu..... :speriat@adikontakt, e ok schema dar nu indica temperatura....

Link spre comentariu

deci vrei doar termometru ....nu vad codul sursa si trebe rescris tot softul de la zero,cred ca sunt multe doar termometre pe aici pe forum,nu am cautat parca la tine am vazut separat ceas si termometru....asa as vrea si eu .....

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări