gab19 Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 buna ziua tuturor .cotrobaind pe net am gasit o schema interesanta[zic eu]de ridicator de tensiune .acuma dupa parerea voastra o fi buna de un electrosoc sau e buna de aruncat la cosul de gunoi.multumesc Link spre comentariu
valangjed Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Un CBA , un traf ridicator si un triplor.In principiu ar trebui sa mearga depinde ce transformator folosesti. Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Pentru omorat muste este super In rest, poate sa-l iriti mai mult pe atacator Un electrosoc adevarat foloseste doua trafuri ridicatoare in cascada, intre ele fiind un eclator (descarcator) Exista scheme clasice deja pe net, aveam documentatia unuia rusesc, de pe site-ul steelrats.org de exemplu: http://steelrats.org/articles.php?artic ... rowstart=1 Link spre comentariu
gab19 Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 multumesc pt pareri.domnule validae aceasta schema am avut de gand sa o fac dar nu stiu cate spire sa aiba trafurile sau daca se pot recupera de undeva .de unde? Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Pe site-ul rusesc se arata cum se construiesc.Primul este pe oala de ferita, al doilea pe tub de teflon sau PPR cu miez de ferosiliciu, dar merge si o seringa ca suport.Cel de inalta tensiune trebuie facut cu mare atentie, izolarea este esentiala.Sunt doua sisteme de bobinat astfel de trafuri. Primul consta in impartirea bobinajului in straturi de maximum 20-30 spire peste care se pune izolatie, la capete lasandu-se cam un centimetru liber.Al doilea consta in impartirea suportului in mai multe sectoare alaturate, cu pereti despartitori, astfel divizand bobina de foarte inalta tensiune in mai multe bobine de cativa kV, mai usor de izolat. Ultima faza si cea mai importanta este impregnarea trafului de inalta tensiune in rasina sau in cel mai rau caz in parafina fiarta. Link spre comentariu
gab19 Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 da.dar ce nu stiu eu este numarul de spire din primul treaf si numarul de spire din al doilea traf Link spre comentariu
modoran Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Nu ar merge un trafo linii recuperat dintr-un tv alb-negru sau color ? Alimentat la o tensiune mai mica ar trebui ca si FIT-ul sa fie destul de mic. Link spre comentariu
gab19 Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 modoran . ce sa fac cu ditamai traful .mie imi trebuie sa fac ceva compact sa incapa in carasa unui electrosoc vechi care nu mai mergea demult Link spre comentariu
gab19 Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 am aflat spirele din trafuri acum o mica nelamurire ce simbolizeaza urmatorul semn incercuit cu negru Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Ala e un spark gap care descarcaconzii de 33n/1.6kV in primarul bobinei, care are 10...20spire sarma pana in 1. Ai un dublor de tensiune acolo. Secundarul e pe galeti si probabil bagat in lac. Eclatorul la tasere e facut din 2 table in cruce cositorite pe placa si cu distanta sub 1mm intre ele. Distanta o alegi functie de tensiunea de pe C.Apropo de electrosocuri, se ard pentru ca-s facute sa mearga scurt timp (maxim zeci de secunde), altfel le ia foc tranzistorul...Cele care le gasesti pe piata nu dau jos pe nimeni... Link spre comentariu
gab19 Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 deci sa inteleg ca acolo va veni electrozi la distanta de un milimetru .nu? Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Exact. Distanta da frecventa descarcarilor, ar trebui sa ai cateva pe secunda, minim. Grupul C-L-Spark gap dau frecventa; schema aduce oarecum cu cea pentru Tesla Coil. Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Cand faci eclatorul, tii cont de tensiunea de strapungere a aerului care este de circa 1000V/mm. Deci la un eclator de 1mm vei descarca impulsuri de circa 1kV in primarul trafului de inalta.Cel mai bine e sa folosesti eclatoare cu gaz calibrate, sunt mult mai precise si sunt foarte compacte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum