Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se pot conecta doua aparate simultan pe aceeasi iesire...?

Vizitator alinlupulescu

Postări Recomandate

Vizitator alinlupulescu

Salutare,Acelasi perfect amator are o alta curiozitzte:- Ce se intampla daca la o iesire de linie a unui aparat se conecteaza alte doua aparate simultan? Sunt aparate care au iesirea pe 2 tipuri de mufe (RCA si DIN de ex.) fara ca acestea sa fie paralele. Probabil acelasi lucru se intampla cand folosim un cablu "Y" daca nu ma insel... Se modifica impedanta la iesire? Se degradeaza calitatea sunetului? Se poate defecta vreunul din aparatele interconectate in acest fel?Va multumesc anticipat pentru rabdare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Fi mai explicit despre ce scule este vorba si ce vrei mai exact sa faci.Totul depinde de impedanta de iesire a sursei.Cu cit este mai mica, cu atit mai bine.

Link spre comentariu

Singurele aparate care aveau mufe DIN şi RCA erau casetofoanele şi magnetofoanele deck, cum pe mufa DIN era montat un divizor, chiar dacă cuplai două amplifuri pe ambele tipuri de mufe se influenţau extrem de puţin la impedanţa ''văzută'' de ieşirea deck-ului.

Link spre comentariu
Vizitator alinlupulescu

Fi mai explicit despre ce scule este vorba si ce vrei mai exact sa faci.Totul depinde de impedanta de iesire a sursei.Cu cit este mai mica, cu atit mai bine.

Am un preamplificator cu o singura iesire dar doua tipuri de mufe si vreau sa duc semnalul la un amplificator final si un subwoofer activ in acelasi timp. In manual se precizeaza ca nu se defecteaza nimic dar nu e indicata utilizarea simultana deoarece se poate deteriora calitatea sunetului.Iesirea pre-ului spune asa:Frequency Response 10Hz to 20kHz +0.1dB/-0.5dBTHD <0.002%Analogue Outputs 2 (RCA and DIN) Variable Pre-amp Output Line Output Fixed: 2.1V RMSHeadphone Outputs 1⁄4 inch (6.35mm) TRS SocketOutput Impedance <10ΩIntrarea finalului spune asa:Input Impedance 18kΩAnalogue Inputs 1 x 4-pin DIN, 1 x RCA pairSubwooferul inca nu exista insa aici poate aparea alta problema: e posibil sa-mi placa unul profesional de studio si astea de obicei au doar intrari balansate (XLR sau TRS) si iar nu stiu ce se intampla...
Link spre comentariu
Vizitator alinlupulescu

Pai tocmai ca brand-ul e cunoscut pentru descrieri tehnice minimale sau chiar incomplete. Fara a-i intrece pe cei de la BOSE desigur... :)Oare as putea masura ceva cu un multimetru? Care ar trebui sa fie valorile de matching perfect intre intrari si iesiri (ohmi, volti, db, etc.)?

Link spre comentariu
Vizitator alinlupulescu

"Oare as putea masura ceva cu un multimetru? Care ar trebui sa fie valorile de matching perfect intre intrari si iesiri (ohmi, volti, db, etc.)?"Astea erau intrebari generale nu cu privire la fix ce am eu... Din motive strict subiective n-as vrea sa divulg identitatea acestora.. In orice caz, nu cred ca are nici o relevanta brand-ul sau modelul in aceasta speta. Cu siguranta nu exista scheme pe net pentru asa ceva.... Multumesc oricum!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări