Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare

davidneacsu

Postări Recomandate

Bunaziua recent am terminat de construit o pnte redresoare pentru un amplificator . Puntea este KBC20-10 , iar condensatorii de filtraj sunt de 2x4700 uF si 50V pe fiecare ramura . Ma cam ingrijoreaza cablajul , mai exact acele sarme (mi-e cam jena sa spun pentru ca stiu ca e o improvizatie foarte proasta dar sarmele alea sunt defapt agrafe pentru hartie :)) ) pe care le vedeti in poza ( mentionez ca este prima data cand am realizat un cablaj ) nu stiu daca vor rezista rezista (tensiunea de 24V si curentul de aproximativ 8 A ) . as vrea sa ma sfatuiti cu ce sa le inlocuiesc . Puteti rade pentru ca e de ras , dar as vrea si niste sfaturi sincere ! Multumesc .

post-78468-139829771459_thumb.jpg

post-78468-139829771475_thumb.jpg

post-78468-13982977148_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidneacsu

6

• validae

1

• ste7

1

• ilzul

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca schema este facuta electric corect este ok .Iar ca radiator pentru acea punte ai exagerat poate fi mai mic sau chiar fara radiator.

cu radiatorul nu am vrut sa fac risipa :)))) . schema e facuta coresct dar nu stiu daca vor rezista sarmulitele alea
Link spre comentariu

Puteai sa pui eventual niste sarma de bobinaj razuita de email de circa 1mm diametru in loc de sarmulite, dar daca e suficient de bine ingrosat traseul cu fludor, va rezista bine. Puntea las-o totusi cu radiator daca spatiul permite, fiindca se va incalzi binisor la 8A.

Link spre comentariu
Vizitator adiyo66

sfat din experienta indelungata,in asemenea cazuri...cumpara cablu de cupru monofilar de 1.5mm in diametru,rezista continuu la 5 amperi fara probleme si se cositoreste foarte frumos,de asemennea se dezizoleaza usor,apoi mai poti sa il folosesti f bine si la anse pt pistolul de lipit :da

Link spre comentariu

sfat din experienta indelungata,in asemenea cazuri...cumpara cablu de cupru monofilar de 1.5mm in diametru,rezista continuu la 5 amperi fara probleme si se cositoreste foarte frumos,de asemennea se dezizoleaza usor,apoi mai poti sa il folosesti f bine si la anse pt pistolul de lipit :da

Pentru ansa pistolului folosesc cablu de cupru de 3 mm ( din acela pentru instalatii electrice de interior prize intrerupatoare .. etc ) si cred ca o sa inlocuiesc acele agrafe cu cablu de 2 mm :-? sa fiu sigur ca rezista
Link spre comentariu

Puteai sa pui eventual niste sarma de bobinaj razuita de email de circa 1mm diametru in loc de sarmulite, dar daca e suficient de bine ingrosat traseul cu fludor, va rezista bine. Puntea las-o totusi cu radiator daca spatiul permite, fiindca se va incalzi binisor la 8A.

nu pot sa pun in unele locuri prea mult fludor pentru ca dupa cum se vede in poza intrarile au o limita foarte mica de spatiu ..
Link spre comentariu
Vizitator adiyo66

Pentru ansa pistolului folosesc cablu de cupru de 3 mm ( din acela pentru instalatii electrice de interior prize intrerupatoare .. etc ) si cred ca o sa inlocuiesc acele agrafe cu cablu de 2 mm :-? sa fiu sigur ca rezista acela pentru instalatii electrice interior siprize cum zici tu e 2 mm jumate maxim...in general e 1.5 ,poti sa il folosesti linistit pentru puntea ta :freaza: de asemenea i-a jos radiatorul ca nu prea are rost! :limb:

Link spre comentariu
Pentru ansa pistolului folosesc cablu de cupru de 3 mm ( din acela pentru instalatii electrice de interior prize intrerupatoare .. etc ) si cred ca o sa inlocuiesc acele agrafe cu cablu de 2 mm :-? sa fiu sigur ca rezista

acela pentru instalatii electrice interior siprize cum zici tu e 2 mm jumate maxim...in general e 1.5 ,poti sa il folosesti linistit pentru puntea ta :freaza: de asemenea i-a jos radiatorul ca nu prea are rost! :limb:

da , il pot da jos , dar nu strica :d

Link spre comentariu
Vizitator smaramarius

Salut!ma poate ajuta si pe mine cineva sa inteleg si eu functionarea schemei de mai jos a unui redresor de precizie dubla alternanta?

post-84144-139829771837_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu cred ca trebuie sa iti faci probleme pentru acele lipituri (sau fire) ...Mie personal pe placajele de test care sunt gaurite imi place sa fac astfel: http://i1065.photobucket.com/albums/u398/ilzul/7975F061-423D-4744-BA07-7306F8A40024-15517-00000824B32FACAE_zpsb63998e7.jpgChiar daca, cu respectivul cositor putea lipi o linie de tren :rade:

acum am pus cablu de cupru de 1,5 mm cum mi sa recomandat si merge foarte bine :d
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări