Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtre sunet rusesti , cum se conecteaza la boxe ?

zott

Postări Recomandate

Buna ziua ! Domnilor am primit de la un amic 2 filtre de sunet rusesti pe 2 cai pe care as vrea sa le montez in niste boxe care nu au filtre , insa din pacate nu cunosc cum vin legate . daca ma puteti ajuta cu un sfat si anume : daca poate cineva sa-mi spuna unde trebuie legate firele care vin de la amplificator si unde vin conectate firele care duc spre cele 2 difuzoare , de joase si inalta ? Alaturi pun si pozele cu filtrele respective . Va multumesc ! ( pe respectivele filtre nu exista nici un marcaj care sa ma ajute sa ma descurc singur , nu scrie nicaieri cum vin conectate intrarile si nici unde vin conectate difuzoarele )

post-36845-139829771402_thumb.jpg

post-36845-139829771411_thumb.jpg

post-36845-139829771421_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zott

6

• BUGHIU

5

• cipcirip

1

• valentin23

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Parerea mea este sa stati ''cuminte'' sa NU cuplati acele filtre la boxe!!!! Din imagine parese ca sant filtre ACTIVE nu PASIVE ,deoarece vad si doi ...tranzistori (unul rosu si altul negru) ,iar cuplate la ''plesneala'',veti ''plesni'',poate,si boxele si ampliful.... :jytuiyu Daca doriti filtre....e plin netul de ...oferte!!! :daSuplimentar ,sant cam.....''batrane'' dupa cum arata acei electrolitici si sigur nu mai au capacitatea si ESR-ul corespunzator.....

Link spre comentariu

Salut, scoate schema pe o foaie si posteaza imaginea.Este cel mai simplu si sigur, schema e usoara.

Cu tot respectul , spre rusinea mea nu stiu sa fac nici macar atat lucru .... ! Sunt incepator intr-ale astea , ma mai pricep la montat doar daca scrie ca la prosti pe placa unde vin conexiunile , in rest ....... varza !
Link spre comentariu

Salut, scoate schema pe o foaie si posteaza imaginea.Este cel mai simplu si sigur, schema e usoara.

Cu tot respectul , spre rusinea mea nu stiu sa fac nici macar atat lucru .... ! Sunt incepator intr-ale astea , ma mai pricep la montat doar daca scrie ca la prosti pe placa unde vin conexiunile , in rest ....... varza !
Inca un motiv sa ...renuntati!!! :da
Link spre comentariu

Salutare; filtrele sunt pasive, tranzistorii formeaza un circuit indicator ,,clipping''.P.S. filtrul e de la incinta S30 B, 5kHz crossover.Intrarea e pe mufa cu 2 pini, led intre pinii 1-4 de la mufa lunga, - bass vine in pin3, + inalte in 5, iar + bass si - inalte impreuna in 2.

Link spre comentariu

Parerea mea este sa stati ''cuminte'' sa NU cuplati acele filtre la boxe!!!! Din imagine parese ca sant filtre ACTIVE nu PASIVE ,deoarece vad si doi ...tranzistori (unul rosu si altul negru) ,iar cuplate la ''plesneala'',veti ''plesni'',poate,si boxele si ampliful.... :jytuiyu Daca doriti filtre....e plin netul de ...oferte!!! :daSuplimentar ,sant cam.....''batrane'' dupa cum arata acei electrolitici si sigur nu mai au capacitatea si ESR-ul corespunzator.....

Aveti dreptate , e plin netul de filtre dar si de oameni neseriosi ! Am luat pana acum 3 perechi de pe un site de vanzari caruia i se face reclama in draci .........le-am primit cu plata ramburs prin posta romana , iar acasa am constatat ca 2 nu functionau iar in al 3-lea colet am primit cu totul altceva , o placa de habar nu am ce .... ! Asa ca m-am cam lecuit ............ori sunt eu prea ghinionist si ii gasesc doar pe astia neseriosi , ca sa nu le zic altcumva !
Link spre comentariu

To ce se poate,dar din ceea ce spuneti: '' Cu tot respectul , spre rusinea mea nu stiu sa fac nici macar atat lucru .... ! Sunt incepator intr-ale astea , ma mai pricep la montat doar daca scrie ca la prosti pe placa unde vin conexiunile , in rest ....... varza !'' oare ati facut BINE ce trebuia facut cu ele.....?!?!! :nas:

Link spre comentariu

To ce se poate,dar din ceea ce spuneti: '' Cu tot respectul , spre rusinea mea nu stiu sa fac nici macar atat lucru .... ! Sunt incepator intr-ale astea , ma mai pricep la montat doar daca scrie ca la prosti pe placa unde vin conexiunile , in rest ....... varza !'' oare ati facut BINE ce trebuia facut cu ele.....?!?!! :nas:

Erau marcate , deci scria intrarea cu plus si minus , apoi mai scria si unde vin difuzoarele cuplate (+ - ) tweeter si woofer , am cuplat corect , plus ca inainte de asta am consultat si net-ul !Am rezolvat problema ...... multumesc frumos tuturor !
Link spre comentariu

Salutare; filtrele sunt pasive, tranzistorii formeaza un circuit indicator ,,clipping''.P.S. filtrul e de la incinta S30 B, 5kHz crossover.Intrarea e pe mufa cu 2 pini, led intre pinii 1-4 de la mufa lunga, - bass vine in pin3, + inalte in 5, iar + bass si - inalte impreuna in 2.

Au conectarea diferita ..... vine asa : intrarea de la amplificator : - cele 2 fire taiate (albe) ce se vad pe partea cu amplasamentul pieselor _ pinii 1 si 2 sunt masa comuna ( ground ) - pinii 3 , si 4 sunt in ordine : woofer tweeter !Am conectat si functioneaza perfect !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări