Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat cu ferestra de temp

tuffguy

Postări Recomandate

Incerc sa termostatez o camera cu fereastra de temperatura (25-35C).Am mai multe idei printre care si PIC dar am auzit despre o solutie confortabila :) si anume ca s-ar gasi de cumparat termostate din astea pe la firmele cu centrale termice.Mai exact vreau ca acest termostat sa alimenteze o rezistenta de incalzire daca temperatura scade sub 25 C si sa intrerupa alimentarea peste 35C. Rezistenta va ramane nealimentata din nou pana ce temp scade sub 25C.Intrebare: este cineva care lucreaza in dom centr termice si imi poate confirma existenta acestui termostat (reglabil) la centralele termice?10x anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tuffguy

3

• Incepator

1

• Craciun

1

• cirip

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Un prag asa de mare de 10 grade(25-35 de grade) nu ai sa ai decat la un termastat electronic care are posibilitatea de reglat acest prag(histerezis..parca asa se scrie :oops: ).Un termostat mecanic de camera are " histerezis"de doar cateva grade pana in 3 grade.Daca vei cauta la o firma care se ocupa cu automatizari ai sa gasesti sigur si chiar la muncitorii de acolo, mai departe sti un releu si rezistenta

Link spre comentariu

Nu inteleg daca vrei sa-l cumperi de gata sau sa il construiesti.Daca vrei sa-l construiesti, cred ca DS1620 ar fi potrivit scopului.Daca vrei de gata, nu prea cunosc piata... deci n-am ce comenta.Cirip

Link spre comentariu

Nu inteleg daca vrei sa-l cumperi de gata sau sa il construiesti.Daca vrei sa-l construiesti, cred ca DS1620 ar fi potrivit scopului.Daca vrei de gata, nu prea cunosc piata... deci n-am ce comenta.Cirip

Vreau ce e mai covenabil DS1620 de exemplu la mine in oras la Vitacom este 450mii asa ca....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări