Ursuletz Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Desi sunt la un pret accesibil de 18-30 lei totusi pentru cei carora le place sa-si "bage un pic nasul" anexez schema de baza realizata dupa cablajul care avea o multime de "locuri goale". Am gasit, cum era si de asteptat, FR rez fuzibila de intrare arsa, tranzistorul 13003 si dioda 1N4007 topite si trz SS9014 intrerupt. Trz 13003 (MJE..KSH..C...) se gaseste destul de greu ptr ca se foloseste in lampile cu neon fara drosel, alimentatoare ptr spoturi si alte dracovenii ieftine si de unica folosinta, la pret fiind intre 0.80 si 2 lei. Atentie la unele MJE13003 in capsula TO126 care au configuratia pinilor invers adica nu 123=BCE ci ECB ca la capsula TO92!!!!Rez de emitor are 10-15 ohm, rez FR este de 1 ohm la 0.18W (am folosit 6.8 ohm/0.25W), cond electrolitic 2.2uF/400V poate fi si mai mare de 3.3-4.7uF. Atentie la rez R3 de 4.7M care trebuie masurata (fiind valoare mare nu se vede cand se arde)!Tensiunea de iesire variaza intre limitele 4.5-5.6V din cauza diodei zenner si a optocuplorului. Adapter QRT288 5v.bmp Adapter QRT288 5v.pdf Link spre comentariu
XAN77 Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Nefiind o solicitare în acest post, se preconizează că o să fie un topic destul de scurt. Mai bine postai la topicul stiky cu surse de mică putere coborîtoare de la 220. Link spre comentariu
Ursuletz Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 OK, atunci rog moderatorul daca are amabilitatea sa mute acest post acolo unde crede de cuviinta, asta pentru ca eu nu am gasit un subiect asemanator unde sa postez.Cred ca totusi cineva ar putea folosi candva schema atasata.Cu stima pentru toti cititorii acestui forum ! Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Felicitari pentru ridicat schema! R aia de 4.7M nu prea are cum sa se arda, disipa 20mW la 310V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum