Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

indecis pentru CB-PMR, caut pareri

Vizitator nimsoc

Postări Recomandate

Vizitator nimsoc

Buna. sunt nou in domeniu si in echipament, insa e un vechi hobby, la care acuma i-a venit randul sa il reincep. as dori sa imi achizitzionez doua statzii radio semiprofesionale. (pentru drumetzii, plimbari, comunicare privata si de ce nu orice catastrofa ar fi) Pe ce am pus ochii sau mi-a trezit interesul sunt : Midland CT 790 care are si radio sau Alan 42 plus, care are optiunea de a o folosi in masina si merge in 2 fregventze. sigur nu am ocazia sa le incerc dar sper sa imi recomandatzi voi pe cea mai adecvata. Cu respect as accepta si alte pareri de la alte firme, modele.cu stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragostalpau

3

• amudsen

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator nimsoc

ups, ca sunt ca-m pierdut acuma :) deci sa intzeleg ca CB si PRM, merg pe fregventze diferite? sau? Eu am crezut ca e vorba doar de puterea de receptie si tramsmisie.Sau de ce mi-ai spus ca in CB am cu cine povesti si in PRM, nu prea.?

Link spre comentariu

Frecventele in PMRCanal Frecventa (Mhz)1 446.006252 446.018753 446.031254 446.043755 446.056256 446.068757 446.081258 446.09375In CbSubbanda " g " , valabila si legala si la noi, FM, cu puteri de pânã la 4Wcanal 1 de la 26.965MHzla canal 40 frecventa 27.405MHzDeci, diferenta e majora.Asa cum a spus dragostalpau, in pmr doar sa auzi pe cei de la paza (in oras), in rest........... pauza. Situatia se schimba in Cb, adica pe drum poti sa auzi participantii la trafic (cei care au statii cb), diverse informatii utile, cum ar fi starea drumului, vremea ........ etc. :ras:

Link spre comentariu
Vizitator nimsoc

ok, am inteles ideia, dar eu ma refeream la Midland CT 790 sau Alan 42 plus, care din cate am citit eu sunt in categoria CB, deoarece merg de la 26.965MHz pana la 27.405MHz Una dintrea astea doua vroiam sa imi cumpar, insa nu am ocazia sa le incerc sa imi dau seama care e mai ok. Asa ca mai cer inca o data ajutorul unor profesionisti sa ma decid. Accept si alte modele de la alte firme, vreau doar niste indrumari sau pareri ce fel de statie sa imi cumpar.multumesc anticipat

Link spre comentariu
dragostalpau

eu am folosit alan42, dar pentru infotrafic e prea sensibila, merge doar la drumuri scurte sau ocazionaleo am de vinzare la pret bun, e inca in garantie, cu toate accesoriile, inclusiv cu acumulatori

Link spre comentariu
Vizitator nimsoc

Multumesc de oferta, insa daca tu spui ca nu e prea ok, o sa mai caut, una ok :)totusi itzi multumesc ca ai fost sincer cu mine, in privintza info trafic. ma gandesc ca e destul de slabutza atunci in receptie.apropo, ce statie folosesti acuma? sau ce ai fi interesat sa itzi cumperi?

Link spre comentariu
dragostalpau

nu e slaba la receptie, din contra, dar neavand niste filtre bune incluse din cauza marimii, receptioneaza mult din zgomotul care e acum in canalul 22, in celelalte canale nu ai problema astaacum folosesc o statie Team TS290FM, dar o sa trec la Team TS6M, care are 80 de canaledaca ai pistol si stii sa lipesti 2 fire, iti trimit o statie auto sa o repari si sa o testezi, sa vezi despre ce e vorba in CB, detalii pe pm daca vrei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări