Vizitator Eduard26 Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Imi doresc in viitorul apropiat sa achizitionez o pereche de incinte acustice si sunt intr o mica dilema.In momentul de fata am o pereche Mb Quart uri QL 40 cu tweetere titaniu care sunt intr o oarecare masura deranjante,in plus de asta nu se ridica la gusturile mele nici pe partea de bass si nici pe medii.Sunt folosite in configuratie cu un Yamaha C 4 iar ca ''final'' folosesc deocamdata un Pioneer A 676 (pe modul direct,fara corectiile a 676-lui)Imi place mai mult preamplificarea C4- ului,sound ul fiind mai plin,mai bine legat,mai realistic,mai soft(in special pe partea de medii) dar parca nu e ceea ce mi doresc si am ajuns la concluzia ca boxele is veriga cea mai slaba din lant.Mb Quart-urile desi le am luat in baza ca is boxe nemtesti se pare ca in afara de tweeterul de titaniu celelallte difuzoare is tonsil!boxele is pe 2,5 cai -tweeter,midbass,bass.In general ascult muzica pe suport vinyl avand ca sursa un Technics SL-1300 cu doza Nagaoka MP 110.Am cheltuit ceva bani la capitolul doze pickup pana am ajuns la un set-up cat de cat agreabil ptr urechea mea,in sensul ca am incercat mai multe doze printre care AT-120E (avea un sunet accentuat pe inalte,un sunet destul de detaliat,mediile destul de slabute,la fel si bassul),Shure m 97xe(placuta pe medii ,pe bass era perfecta insa putin cam mult roll off pe partea de inalte,detaliu f putin) ,nu tocmai ce mi doream sa aud.Apoi am luat o doza nagaoka mp 110 de care pot spune ca is destul de multumit,are un sound f bine inchegat avand bassul si mediile dozei shure si inaltele aproape la fel de bine definite ca doza AT-120E.Din ce am citit pe internet la fel ca si dozele de pickup sunt boxe si boxe,chiar citisem ca in functie de tara de fabricatie boxele difera ca sound!ca unele boxele englezesti ar suna mai muzical,mai cald,mai placut dar ca ar fi si unele marci englezesti precum Kef care ar suna intepator pe inalte fara prea multe medii.De marcile nemtesti inca nu am gasit nimic si chiar as fi fost interesat de sound ul boxelor Canton (modelele vintage ca seria LE,GLE,Quinto chiar si Ergo care sunt mai noi).In principiu m as orienta sper ceva vintage dar as putea lua si ceva mai nou ,insa nu am posibilitatea (showroom) sa ascult ce urmeaza sa iau si mai ales pe sistemul meu.Deci caut o pereche de boxe care sa sune cat mai muzical,voci f bn definite,cu un sound f bine inchegat,nu m ar supara inaltele daca ar fi prea detaliate dar sunetul per total sa fie unul omogen usor mai accentuat pe medii.Mai pe scurt cred ca ceea ce caut de fapt sunt niste boxe care suna bine pe jazz,imi place sound ul jazzy.Nu stiu cat de bine m am exprimat si stiu ca sunt si multe alte aspecte printre care cat de bine e antifonata camera,matching ul cu celelalte aparate,etc) dar sper sa primesc niste recomandari de la cei care au ascultat ceva boxe si poate si cei care au aceleasi preferinte in materie de sound.Per total cam asta ar fi sound ul,unul detaliat dar in acelasi timp realistic si placut : Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Salut. In general userii care activeaza pe acest forum sunt fani DIY si mai putin orientati spre produse comerciale. Avantajul la DIY e ca faci boxele sa sune pe gustul tau si nu trebuie sa te multumesti cu ce primesti de la producator. Sigur - se pot da sfaturi intr-o directie sau alta, de exemplu nici mie nu imi plac TW din metal si ti-as recomanda un design cu TW din matase.In sfarsit - ceea ce vreau eu sa zic este sa cercetezi si zona DIY poate gasesti ceva care sa iti fie pe plac.Succes! Link spre comentariu
Luca Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Pioneer A 676 - acest amplificator este destul de slab ca sunet (are medile murdare si infundate), in face de ras chiar si un receiver Yamaha.Incearca sa imprumuti un alt amplificator mai bun si sa vezi daca nu cunva chiar el este de vina.Nu si acelasi lucru ar fi de zis despre Yamaha C-4, de nota 20 acel preu, prtobabil l-ai luat pt partea de phono care este foarte laudata.Acuma ca tot ai acel preu eu te sfatuiesc in cazul in care vrei sa schimbi amplificatorul sa cauti puterea lui pereche M-4, era intr-un timp mai multe la vanzare la preturi acceptabile. Cu siguranta C-4 + M-4 se va descurca excelent pe Vinil, in general yamaha este laudat pt sunetul lui natural de aia i se spune "Natural Sound" Link spre comentariu
Vizitator Eduard26 Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Intr un timp am avut ceva probleme cu A 676,i se dusesera niste rezistente si nu aveam unde sa l duc sa mi l poata repara cineva asa ca indrumat de cineva priceput, m am apucat eu de el si l am reparat.Nu l folosisem vreun an si intre timp luasem chiar de aici de pe elforum un Denon PMA 757.L am folosit cateva luni bune si sunetul mi s a parut bunicel si din ce citisem pe net era ff bine cotat Denon-ul PMA 757.Cand am reparat Pioneerul era ferm convins ca l voi vinde si ca voi pastra Denonul si inainte de a face asta am zis sa fac un test comparativ intre ele.Sa stii ca Pioneerul era peste Denonul f bine cotat prin reviewurile de pe net.Denonul suna pur si simplu ''thin'', inghetat,plictisitor, fara medii absolut mai deloc si bass avea cat incape.Pioneerul suna mult mai bine ,plin si placut,cel putin ptr urechea mea Asa ca am ales sa pastrez Pioneerul!Yamaha pe partea de preamp e peste Pioneer intr adevar si l am luat mai mult ptr partea phono.In viitor am sa cumpar si un final dar as fi vrut unu mai frumos,pe ace mari, nu leduri ca M4.Ma batea gandul sa iau acel M4,dar deocamdata sa mi iau boxe si sa vad poate imi raman bani si de M4.Speram sa ti dai si tu cu pararea in ceea ce priveste boxele Deocamdata din ce am mai citit cred ca sound ul pe care l caut s ar putea regasi in boxele Tannoy/Focal si caut sa achizitionez o pereche Tannoy Mercury M4 .Poate e cineva pe aici care le are si le si vinde Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum