Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglarea volumului folosind un encoder (de mouse)

Blind

Postări Recomandate

Era acum ceva vreme pe forum un topic asemanator, insa a cam ramas "in aer" prin lipsa de finalizare a proiectului respectiv.

M-a lovit (din nou) febra cautarii unei astfel de scheme vazand asa ceva pe un opel astra , ultimul model :smt118 Mi-am zis...totusi, nu a facut nimeni asa ceva pana acum si sa faca disponibila schema pe net? Uite ca intr-un final am gasit ceva...

http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/4065

Schema este realizata cu MAX5440 (produs de maxim) si regleaza volumul a doua canale. Se comporta ca un potentiometru logaritmic cu valoarea de 40Kohmi. Partea frumoasa este ca nu necesita nici un microcontroler!!!!

Poate ca o cautare mai atenta pe google ar scoate la iveala si o schema de reglare a volumului pentru 6/8 canale.

Encoderul poate fi scos dintr-un sobolan mai vechi (eu de acolo planuiesc sa recuperez unul).

Daca aveti scheme mai avansate...nu va sfiiti.

Later edit: Ceva gata facut, cu un pic 16F877 folosind un encoder optic, insa trebuie izolat de restul schemei:

http://www.mhennessy.f9.co.uk/preamp/overview.htm

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Palade Vlad

6

• Blind

5

• Yo4You

1

Daca sunt smd si crezi ca o sa-ti faca probleme cablajul, iti vand eu un pont: ia legatura cu wolf. Ii trimiti cablajul si schema facute in eagle sau in alt program, iti spune cat te costa si cum urmeaza sa-ti trimita cablajul si asta a fost. Tot mai bine iei legatura cu el si vezi ce si cum, degeaba spun eu ceva cand nu sunt in tema.

Vezi ca are un topic cu asa ceva la servicii.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ai reusit sa faci librarie pt el? Mi-au ajuns si mie, dupa 2 luni si ceva, sample-urile...Nici nu ma asteptam sa ajunga.PS: Pentru cei din bucuresti care au intentia sa construiasca un astfel de montaj, pun la bataie 3-4 circuite d-astea (de preferinta sa nu mearga toate la aceeasi persoana).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Salut. Din lipsa de timp nu am mai facut nimic la acest montaj. Vreau sa "donez" unui user care sa proiecteze cablajul si sa faca montajul. Userul trebuie sa fie serios, sa aiba ceva activitate pe forum si sa posteze aici atat poze cu montajul cat si pdf-uri cu desenul pcb-ului.Astept pm-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări