MaesTTro Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Am nevoie urgent de un nanoampermetru, poate cineva să mă ajute cu vreo schemă electrică principială pentru un astfel de dispozitiv , m-aş bucura dacă aş obţine chiar şi cablajul. Mersi. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Nu e aşa de simplu să-lfaci, precum îţi imaginezi. Ce vrei să faci cu el, de e aşa de urgent? Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 Am nevoie sa masor niste curenti foarte mici 1nA-9nA , nu gasesc un astfel de aparat de masura... Vad ca la fel ca si converotrul analog-digital acesta este "imposibil" de realizat in conditiile mele. Link spre comentariu
klaxxon Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Tehnium Supliment - Laborator 1991.O găseşti pe scribd.com. supliment-tehnium-laborator-1991.pdf Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 Mersi mult!!! Este ceea de ce am nevoie. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Ar fi frumos! Vreau doar sa semnalez faptul ca, in conformitate cu foaia de catalog a lui A741 de la TI, valoarea curentului de polarizare variaza intre 30 si 80nA ptr varianta A si intre 80 si 500nA ptr variantele B si C. In conditiile astea, oare e rezonabil sa ne asteptam ca putem masura corect 1-9nA? Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Incearca cu LMP7721 sau LMP7716, se gaseste pe piata romaneasca. Daca nu esti prea pretentios poti folosi LF353. Schemele sunt in fisele tehnice care se gasesc pe net. LMP7721 este extraordinar dar este destul de scump. Mi-am realizat un picoampermetru extraordinar cu el. Succes! Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 7, 2014 Autor Partajează Postat Martie 7, 2014 Incearca cu LMP7721 sau LMP7716, se gaseste pe piata romaneasca. Daca nu esti prea pretentios poti folosi LF353. Schemele sunt in fisele tehnice care se gasesc pe net. LMP7721 este extraordinar dar este destul de scump. Mi-am realizat un picoampermetru extraordinar cu el. Succes! Poti sa-mi explici mai detaliat chestiile te rog? Poti sa-mi dai o schema electrica cu picoampermetrul tau? Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Aici documentatia completa: http://www.ti.com/lit/ug/snou004/snou004.pdf Si Data Sheet: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lmp7721.pdf Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Am nevoie sa masor niste curenti foarte mici 1nA-9nA , nu gasesc un astfel de aparat de masura... Vad ca la fel ca si converotrul analog-digital acesta este "imposibil" de realizat in conditiile mele.Daca in conditiile tale e imposibil de realizat un convertorA/D ma indoiesc in acele conditii sa existe posibilitati de etalonare a unui nA-metru,si un instrument de masura necalibrat,care va sa zica nu exista(cu alte cuvinte,e construit degeaba)....e naspa de calibrat si pe domenii mai omenoase,dar cand te duci spre nA sau pA,deja mergi pe "nisipuri miscatoare"Oricum eu iti doresc succes,indiferent ce schema vei aborda. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Am nevoie sa masor niste curenti foarte mici 1nA-9nA , nu gasesc un astfel de aparat de masura... Vad ca la fel ca si converotrul analog-digital acesta este "imposibil" de realizat in conditiile mele.Daca in conditiile tale e imposibil de realizat un convertorA/D ma indoiesc in acele conditii sa existe posibilitati de etalonare a unui nA-metru,si un instrument de masura necalibrat,care va sa zica nu exista(cu alte cuvinte,e construit degeaba)....e naspa de calibrat si pe domenii mai omenoase,dar cand te duci spre nA sau pA,deja mergi pe "nisipuri miscatoare"Oricum eu iti doresc succes,indiferent ce schema vei aborda.La realizarea dispozitivului ma ajuta "Fulgerik" , si normal ca nu voi obtine valori exacte ale intensitatii curentului. Am nevoie de ceva simplu si cit mai repede posibil. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Un schelet de schema cu care poti sa incepi. Este un amplificator transimpedanta. La ierire folosesti un multimetru normal cu scala de 2V sau 200mV. Cel mai bine daca il construiesti intr-o cutie metalica iar la intrare folosesti o mufa BNC si cablu coaxial. Alimentarea este musai din baterie, altfel nu o sa reusesti sa masori nimic. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 10, 2014 Autor Partajează Postat Martie 10, 2014 Un schelet de schema cu care poti sa incepi. Este un amplificator transimpedanta. La ierire folosesti un multimetru normal cu scala de 2V sau 200mV. Cel mai bine daca il construiesti intr-o cutie metalica iar la intrare folosesti o mufa BNC si cablu coaxial. Alimentarea este musai din baterie, altfel nu o sa reusesti sa masori nimic.Multumesc, astazi voi cauta componentele Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 10, 2014 Autor Partajează Postat Martie 10, 2014 N-am gasit la piata de componente niciun amplificator operational de acest tip. Am cautat echivalent pe internet la LF353: http://radio-hobby.org/modules/analog/lf353 (аналог) reprezinta coloana cu echivalenti. Sper sa nu fie vreo problema... Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Incearca KR544UD1A Ai nevoie de un amplificator operational cu intrare J-fet, cu un current de intrare diferential mai mic de 0,1nA. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum