Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut CI JRC NJM064


Vizitator ponticus

Postări Recomandate

Vizitator ponticus

Buna ziua.Vreau sa repar un preamplificator de chitara acustica si am nevoie de un circuit integrat JRC NJM064.Am cautat pe net, din pacate nu am gasit decat pe site-ul aliexpress.com si dureaza foarte mult livrarea.Daca poate sa ma ajute cineva ,il rog sa ma contacteze.Multumesc.0729154876Sunt din Constanta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • UDAR

    4

  • cirip

    3

  • atupi

    2

  • franzm

    2

Top autori în acest subiect

Du-te la magazinul cel mai bine aprovizionat din Constanta si cere un TL074 si vezi sa fie cu aceeasi capsula ca al tau, costa maxim 3 ron.Mai poti cumpara si un soclu pentru el si daca nu iti place cum suna il scoti repede si pui altul mai scump dar eu am curaj sa fac pariu ca vei fi multumit de TL074.

Link spre comentariu

Cautati B064 (productie RDG). Gurile rele spun ca e mai bun decât TL064. (Cam acelasi lucru se spune si despre NJM064.) Si puneti neaparat soclu.

Link spre comentariu

Exista o corelatie intre nivelul cu care amplifica un operational si valoarea condensatorilor de decuplare ?

Niciuna. Rejectia tipica a sursei de alimentare la TL064 este de 95dB. Asta inseamna ca un zgomot de 1V pe sursa se va traduce ca o variatie de 17uV la iesire. Conteaza? Ma indoiesc. :) Desigur, se presupune ca amplificatorul e in zona liniara, adica nu-l alimentezi cu tensiune complet nefiltrata.De fapt, de aia nu se prea stabilizeaza nici tens de alimentare a finalelor. In general e destul de usor sa ai rejectie mare a tens de alimentare, asa ca stabilizarea ar aduce costuri, complicatii si scadere de randament inutile, fara un castig de performanta remarcabil. Un pic de riplu pe alimentare nu e o catastrofa, tocmai datorita rejectiei mari.Revenind la operationale, amplificarea depinde preponderent de bucla de reactie. De fapt, in ecuatia castigului in bucla se observa ca pe masura ce amplificarea in bucla deschisa e mai mare, cu atat castigul in bucla inchisa tinde la inversul functiei de transfer a buclei. Deci daca operezi amplificatorul in zone in care castigul lui e foarte mare, poti sa aplici linistit formulele binecunoscute ptr configuratia inversoare sau neinversoare.
Link spre comentariu

@cirip Ar fi bine de recitit definitia PSSR . Din DS - ul TL064 : kSVR = delta Vcc/ delta Vio . @ atupi Deci da, rezultatul final depinde de amplificare !

Link spre comentariu

@cirip Ar fi bine de recitit definitia PSSR . Din DS - ul TL064 : kSVR = delta Vcc/ delta Vio .

Fii te rog mai darnic cu detaliile. Unde e contradictia? Un zgomot de 1V este o variatie de 1V sau delta de 1V. Nu inteleg problema pe care o semnalezi.
Link spre comentariu

Îmi pare rău că nu înțelegi . Rejecția unui semnal ”nedorit” , în cazul nostru alimentarea dar e la fel și pentru modul comun, se măsoară prin influența acestuia asupra tensiunii echivalente de offset - la INTRARE , deci se înmulțește cu amplificarea! Asta înseamnă Vio

Link spre comentariu
Îmi pare rău că nu înțelegi .
Comentariul este personal, fara relevanta si duce discutia intr-o zona care nu este de domeniul tehnic.
Rejecția unui semnal ”nedorit” , în cazul nostru alimentarea
Exact despre alimentare este vorba.
dar e la fel și pentru modul comun,
Dar nu vorbim despre modul comun. Modul comun are o rubrica separata in foaia de catalog.
se măsoară prin influența acestuia asupra tensiunii echivalente de offset - la INTRARE , deci se înmulțește cu amplificarea! Asta înseamnă Vio
Ce treaba are rejectia modului comun cu offsetul? Iarasi, doua marimi separate de rejectia alimentarii. Cu care amplificare se inmulteste? In bucla inchisa sau deschisa? Poti sa elaborezi?

 

Oricum, am impresia ca discutia aluneca intr-o directie personala, care nu ma intereseaza ...

Link spre comentariu

”Oricum, am impresia ca discutia aluneca intr-o directie personala, care nu ma intereseaza ...”

Ca să fie așa ar trebui să ne cunoaștem sau să ne mai fi întâlnit pe forum , ceea ce eu personal, nu-mi amintesc.

În rest nu este un topic de explicat noțiuni fundamentale despre amplificatoare operaționale. Totuși :

 

http://www.ti.com/lit/ml/sloa083/sloa083.pdf

pagina 11.5

Link spre comentariu

Citat din pagina 11.15 al capodoperei mentionate mai sus: "Also note that the mechanism that produces kSVR is the same as for CMRR. Therefore kSVR as published in the data sheet is a dc parameter like CMRR. When kSVR is graphed vs. frequency, it falls off as the frequency increases." Deci rejectia alimentarii este definita numai în curent continuu, dar variaza cu frecventa. A cui frecventa? A curentului continuu? Curat murdar!

Link spre comentariu

Observație corectă! De altfel nu e ( din păcate ) nici singura nici măcar rara ”inadvertență” întru-un data sheet, chiar la brand-uri. Aci omul a vrut să spună ( cred ) că valoarea aia din tabel e cea de la c.c. Unii nu se mai obosesc că pună și graficul - inclusiv TI pentru amplificatorul discutat TL064.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări