gcom61 Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Doresc sa realizez un montaj cu ajutorul caruia sa pot verifica turatia unui motor,folosind scala de frecventa de la aparatele de masura(chinezarie).Nu stiu ce varianta este mai simpla;un dispozitiv tip optocuplor care sa culeaga impulsul de pe o portiune reflectorizanta de pe axul motorului(ar fi de preferat),sau cateva spire infasurate pe fisa spre bujie?Orice idee este binevenita. Link spre comentariu
Meta-fizica Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Cu Lm2907 , 2917 ... http://www.niqro.3x.ro/RPM/RPM.htm Link spre comentariu
gcom61 Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 http://josepino.com/circuits/?tachometer-circuit Multumesc pt indrumare.De pe adresa postata de dvs. am gasit adresa de mai sus cu cateva circuite de tahometru. Ca si circuit [ de culegere impuls] pot folosi un fototranzistor sau fotodioda care ,asezata in fata unui ax in rotatie,pe care s-a vopsit sau sau lipit o banda alba sa transmita impulsuri? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Daca ai bobina de inductie, iei impulsul de la alimentarea ei! Link spre comentariu
gcom61 Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 Desi trebuia sa incep cu...inceputul,am inceput cu...mijlocul?!.Intrand in posesia unei motosape de 7cai/3600rot/min,m-am gandit ca nu ar fi rau sa montez pe cadrul ei un motor trifazic de 2,2kw/1465rot/min,pe post de ...generator.Adaptarea mecanica este extrem de simpla,iar motorul are deja fulie dubla,ceva mai mare decat motorul termic.Problema este pusa de motorul termic care are un decompresor centrifugal partial,iar relantiul propus de producator(china) este de~1800rot/mi.Aprinderea este integrata fara platina .Ma interesa un turometru(portabil) fara pretentii(ca cel din adresa pusa) care sa fie in stare sa citeasca niste impulsuri(luminoase)date de orice ax in rotire ce are trasat o bara alba ce reflecta lumina.In acest fel nu trebuie sa montez jucaria pe motosapa,pt ca microampermetrul utilizat nu ar rezista decat cateva min. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum