Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi pentru un incepator

Vizitator mlmarius

Postări Recomandate

Vizitator mlmarius

Salutare la toata lumea in primul rand . As vrea sa invat sa programez si sa utilizez microcontrollere . M-am uitat pe cateva tutoriale si ... toate bune si frumoase da nu am pe ce face practica :) . As dori niste recomandari . Ce microcontroller sa folosesc , de unde pot cumpara un kit de dezvoltare , cam care sunt preturile ? Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

2

• lucicop

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,Pentru inceput, iti recomand sa incepi cu microcontrolere pe 8 biti, eu personal recomand ATMEL, familia ATmega, au multe module(ADC, comparator, PWM etc.), gasesti si compilator pentru C (gcc), simulator (AVRStudio), toate free.Cel mai simplu sa-ti cumperi un programator ISP si un breadboard.

Link spre comentariu

Eu as recomanda PIC-uri. Sunt mai potrivite pentru un incepator. Si au si ei toate perifericele mentionate de tine, si in plus, pe familia de 8 biti. De cand un atMega m-a lasat sa-i sterg fuses de la programare pe JTAG fara sa ma anunte si nu a mai fost programabil, nu am o parere prea buna despre Atmel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări