Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa reglabila cu tranzitor de putere MJ 3001

cozmalau

Postări Recomandate

Voi încerca să ghicesc pentru că nu vrei să spui.

- Vrei 18-21V la ieșirea din puntea redresoare adică la intrarea în stabilizator ? Eu te întrebam ce tensiune dorești la ieșirea din stabilizator ? 12V cum scrie pe schemă ?

- Transformatorul - nu vrei să vorbești de el. Ce putere are ? E foarte posibil ca tensiunea aia de 25V în gol să scadă la 20V sau poate chiar mai puțin la 3A cît vrei tu. NU POT să ghicesc ce transformator ai.

Da, am postat din nou simultan. Păi cu traf de 50W să nu te aștepți la mai mult de 20-21V la 1-1,5A. La curent mai mare de 1,5A timp îndelungat se va încălzi probabil. Deci , am lămurit asta . Poți să legi ieșirea din punte așa cum e la schema care ai postat-o . Nu e nicio problemă. Dacă vrei 12V la ieșire e gata, nu te mai întreb nimic. Pune rezistența aia de 470Ω la 0,5-0,6w . Din P1 se reglează tensiunea de ieșire la valoarea dorită ( aproximativ între 10 -13 V ). Tranzistorul de putere trebuie pus pe radiator . Atenție, repet! Nu are protecție sau limitare de niciun fel!. Spor la treabă!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cozmalau

8

• UDAR

6

• Dr.L

3

• franzm

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

C2 cam strica performantele dinamice.Daca tot n-aveti înca toate componentele, mai bine folositi un LM317 plus un tranzistor pnp (MJ2955 e suficient) si câteva piese pasive. E mai simplu si mai bun. Pe deasupra mai are si protectie la scurtcircuit.

Link spre comentariu

”C2 cam strica performantele dinamice.”E adevărat , cel puțin în teorie. Totuși , în practică , un salt de curent de la , să zicem 0,5A la 1,5A , poate fi ”servit” în câteva zeci de microsecunde ( poate o sută ) ceea ce este , cred , suficient ( comparativ cu un SMPS unde trebuie câteva cicluri ) . Tranziția inversă este mult mai rapidă datorită impedanței mici de ieșire a lui TL431. În plus C2 poate fi micșorat cu ceva - sau , dacă zgomotul nu este o problemă - chiar exclus.În rest sunt de acord , dar nu s-a cerut o sugestie de schemă ci păreri despre schema asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări