cozmalau Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 buna! a realizat cineva sursa aceasta de tensiune cu tranzitor mj 3001 ? vreau sa stiu daca functioneaza cum trebuie schema Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 E luata din elektor, ar trebui sa mearga... Link spre comentariu
cozmalau Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 ce este elektor? Link spre comentariu
cozmalau Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 aa, mersi , si inca o mic aintrebare , are ceva daca in loc de condensatorul de 40v 100micro pun unul de 160v 100 micro? Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Ce înțelegi prin ”cum trebuie ”?. Schema funcționează, stabilizarea de tensiune este bună, stabilizarea de sarcină de asemenea. Căderea de tensiune este de minim 2,5-3V ( cum se și arată în schemă ) . R1 cred că ar trebui de putere ceva mai mare ( 0,5-0,6W) la tensiune de intrare de 21V. NU ARE niciun fel de limitare de curent, protecție la scurt, etc. Link spre comentariu
cozmalau Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 pai eu totusi dupa redresare o sa obtin in jur de 25v nu 21, pun o rezistenta de 5w in loc de r1? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Pune, se va incalzi mult mai putin! Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Stai puțin să ne înțelegem. Când cineva întreabă despre o schemă se înțelege că vrea să o facă cum e acolo ( sau pe aproape ). Dacă vrei să faci modificări spune de la început : ce tensiune ai la intrare , ce tensiune și ce curent dorești la ieșire. Și nu , nu va trebui de 5W ci probabil de 1W dar poate nu va mai fi de 470Ω. Link spre comentariu
cozmalau Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 pai puntea redresoare o am , restul nu, dar problema este ca dupa punte am 25v iar in schema spune clar 15-21v , cum pot face? pun o rezistenta? Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Dacă ți-e greu să răspunzi la întrebări și să dai detalii , nicio problemă. Se vor găsi destui colegi de forum care să ghicească ce vrei să faci. Acum, lăsând critica la o parte:1. Ai 25V în gol sau în sarcină ( dacă e în sarcină , cât e sarcina ) ?2. Cu filtaj sau fără ? ( dacă da, cât filtraj ).3. Vrei tensiune fixă de 12V la ieșire ? Dacă nu ce tensiune sau domeniu de tensiuni vrei ?4. Ce curent vrei să scoată ? Link spre comentariu
cozmalau Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 in gol am 25v cu filtraj de 10000 micro farazi , as vrea intre 18-21, si 1-3A Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Bun, hai să o luăm ușor . Eu m-am înarmat cu multă răbdare. Ai 25V în gol. Cu filtraj sau fără ? Cum și cu ce ai măsurat?Ai pus filtajul între timp , e OK .Ce putere estimezi că are traful ? Sau , mai bine, ar trebui să măsori tensiunea și cu o sarcină - de exemplu cu două becuri auto înseriate , să stim la ce cădere să ne așteptăm . Nu e o problemă dacă e mai mare cu ceva tensiunea dar trebuie să știm cât e.Și încă ceva , să nu tot postăm. Vrei 18-21V la ieșire ? Link spre comentariu
cozmalau Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 da, vreau 18-21v la iesire din puntea redresoare , am 25v cu tot cu filtrare si masurat cu mavometru digital in gol Link spre comentariu
cozmalau Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 traful are in jur de 50w Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum