blazeu Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Dupa faza cu priza montata vertical in loc de orizontal.... eu nu mai am nimic de adaugat.Pentru ceilalti care au postat aici, as adauga ca un cablu intins, mai ales in aer, dar si in perete suporta pana la 20 de amperi per mmp de cupru. Situatia se schimba insa daca acelasi cablu NU e intins (ci strans, de exemplu pe un mosor, ca prelungitoarele acelea de 25-50-100 de metri, dar la care nu avem nevoie decat sa zicem, jumatate din lungime. Am vazut personal cum a luat foc (ma rog, a inceput sa scoata fum) un asemenea mosor, care functionase ok complet desfasurat, cu un consumator mare (in acel caz, un convertizor de sudura). Asta-i motivul pentru care, daca doriti sa aveti un transformator "de care sa uitati", nu veti depasi 2 amperi per mmp....In rest, observ ca nu numai ca unii "nu prea stiu cu ce frunze se mananca" energia electrica, dar nu se obosesc sa citeasca nimic (si e explicat destul de clar in manualul de fizica de clasa a X-a...)Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum