Vizitator Dmc2 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Am un boiler model vechi romanesc capacitate 80 L presiune 6 b, a avut cu ani in urma resiztenta arsa mi-la ars cineva. Acum am cumparat o rezistenta noua, puterea nominala este de 2000 W, rezistenta veche era de 1500 W nu am avut probleme.Acum se incalzeste priza, si cablul de la boiler care este mai gros ca o tigara este contorsionat, imi este frica sa nu ia foc instalatia electrica, de cand sa stricat din 2006, am schimbat priza pe care o foloseam cu boilerul, cel care mi-a schimbat priza este un fel de "Gigel" se pricepe da nu este electrician.Poate fii priza de vina??? Ca se incalzeste cablul boilerului si stecherul este incins??? Sau rezistenta boilerului pe care am cumparat-o la recomandarea vanzatorului de 2000W. Nu ma pricep si de aceea am intrebat, nu vreau sa ard instalatia electrica, sa schimb priza cu una suco, sau rezistenta boiler este prea puternica???? Si imi trebuie tot de 1500W Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 personal, recomand sa tragi un cablu separat din tabloul electric, cu siguranta dedicata numai boilerului. "cablul mai gros ca o tigara" nu spune exact care este sectiunea conductorului, oricum, este cam periculos sa il lasi asa. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 schimba si priza, si sctecherul si cablul.cumpara priza si stecher de la un magazin dedicat, gen praktiker, dedemancumpara ceva de calitate, schneider, abb, niko etccablu ia minim 3x2,5 sau 2x2,5 daca nu ai impamantare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 ....daca nu ai impamantare,fa-o sau pune-i !!! Ca sa nu prin baie Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Hai sa-ti explic, sa intelegi si tu. Calitatea unei prize e data de capacitatea de a asigura o rezistenta de contact redusa intre cablul din perete si piciorusele conductoare ale stecherului. Chestia asta, simpla in aparenta e mai greu de realizat practic, in conditii economice si durabila. Daca cablul se conecteaza cu un sistem bazat pe surub, capabil sa asigure presiune suficienta, contactul intre piciorusul stecherului si elementul din priza se bazeaza (prea mult) pe elasticitatea unui material metalic (practic vorbim de 2 lamele intre care intra tija (piciorusul) stecherului. Mai rau, unii constructori considera ca e "economic" sa interpuna si alte imbinari intre piesa de strangere a conductorului si acele lamele, imbinari care se oxideaza, crescand rezistenta de contact. La curentii relativ mari absorbiti de un consumator de putere mare (2000W la 220 volti rezulta 9 amperi), aceste rezistente se vor incalzi, favorizand oxidarea, deci cresterea rezistentei, deci incalzirea mai puternica....Degeaba e priza "pe ceramica", incalzirea se va "duce" la temperatura la care incepe sa se arda izolatia cablului sau sa se degradeze stecherul....(am avut "ocazia" sa smulg din perete priza la care stecherul se topise pana la sudarea cu plasticul mastii prizei!)De aceea se recomanda (calduros!) sa instalati un cablu separat, NE-INADIT, de sectiune suficienta sa nu se incalzeasca (ajunge si 1,5 mmp pentru 2kw, dar 2,5 mmp e mai sigur), alimentat prin disjunctor (siguranta cu clapeta) separata (16 amperi). Din aceasta puteti intrerupe alimentarea boilerului, daca se impune - concediu, depanare. Lasati circuitul prizei existente pentru alte utilizari.Succes! Link spre comentariu
Vizitator Dmc2 Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Cablul este foarte lung vine din baie pana pe hol,trebuie sa il strang ca o roata, problema asta a aparut acum, inainte nu am avut-o !!!! E posibil ca "Gigel" care mi-a montat priza, pt ca a montat-o vertical nu orizontal, nu stiu din ce motiv!!! Ea era prima priza orizontal montata, asta de acum a montat-o "gigel" pe vertical, si are un spatiu prin care vad gaura din zid. Problema a aparut, banuiesc de cand am schimbat priza, priza veche nu avea aceasta problema.Am cumparat o priza cu ceramica, 16 A 250V sper sa fie buna!Eu suspectez si rezistenta de boiler pe care am cumparat-o de 2000W, cea care sa ars avea 1500, banuiesc, ca nu ma pricep la 2000W are mai multa putere! Link spre comentariu
39 ADR Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Nu rezistenta este problema, schimba priza, stecherul si cablu 3*2,5. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Ai ca e tare asta : >>>> E posibil ca "Gigel" care mi-a montat priza, pt ca a montat-o vertical nu orizontal, nu stiu din ce motiv!!! Ea era prima priza orizontal montata, asta de acum a montat-o "gigel" pe vertical, si are un spatiu prin care vad gaura din zid. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 m cumparat o priza cu ceramica, 16 A 250V sper sa fie buna!Nu este, numai mizeriile se fac pe ceramica... Link spre comentariu
Vizitator vanjulet Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Cablul este foarte lung vine din baie pana pe hol,trebuie sa il strang ca o roata,Dacă-l strângi ca o roată e grav deoarece se transformă într-o bobină,fiind consumatorul mare se încălzeşte. Nu stau să-ţi explic acum multe chestii pe care n-o să le înţelegi, dacă doreşti să nu ai probleme cheamă un om care se pricepe nu orice gigel încurcă lume, că poţi muri. Trage traseu separat, protejează-l printr-un disjunctor de minim 16 A dar bun nu chinezărie, OBLIGATORIU LEGĂTURĂ LA PĂMÂNT. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 minim 16 ANu minim, ci fix 16A, pt cablu de 2,5mm^2. Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Rezistenta pe care ai avut-o inainte cea de 1500w era suportata de instalatia ta fara sa se incinga, nici cablul nici priza dar ...la limita . Acum ai venit cu inca 500 de wati in plus -2000w , deja ai depasit limita pe care ce instalatia ta ,cablul ,priza o suporta si asa cu greu la 1500 de wati.Prizele obisnuite suporta greu mai mult de 2 ore un consumator de 2000 de wati fara sa se incinga puternic. Se incinge si cablul deoarece a fost calculat sa reziste la cel mult 1500w fara sa se incinga ,mai mult ca sigur ca nu are mai mult de 1,5 mm sectiune.Un cablu care sa nu se incinga la 2000 W trebuie sa aiba cel putin 2,5 mm sectiunea conductorului de cupru. Cum s-a mai spus , inlocuit cablul cu unul de o lungime corespunzatoare sa nu mai stea bobinat si de sectiune de 2,5mm. Bineinteles 3x 2,5mm.Cu priza e o poveste mai grea .Intereseaza-te de ceva de calitate de la un brand recunoscut. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Daca tot vrea sa puna priza, de ce sa nu puna una tip cupla, de 16A? Sunt cam 15-25 lei/buc, dar contactele sunt mult mai bune Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Sau una deaia veche de pe vremea lui ceasca trifazica de apartement ,din ebonita sau plastic negru, ca aia chiar nu are moarte la boilerul lui .E mare , urata dar uiti de ea. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 cum am scris, sa cumpere o priza scheneider, abb si nu o sa mai aiba probleme, daca ia tot din piata, taraba, o sa arda ca sobolanu' in casa iar noi o sa incarcam 10 pagini cu sfaturi! cablul din perete, daca este de 2,5 masiv, suporta fara probleme consumul, restul sunt detalii.daca lu Gigi i-ai luat tot tu priza, nu are omu nici o vina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum