Vizitator meddle Postat Martie 28, 2014 Partajează Postat Martie 28, 2014 De schimbat integratul cu celalalt nu ma bag, am mai facut asta cu succes, dar nu vreau sa desfac ampliful care merge pt atata. Insa ideea cu condensatorii e faina, o sa vad de care sunt si incerc sa ii schimb. Merci fain de idee! Link spre comentariu
gaby Postat Martie 28, 2014 Partajează Postat Martie 28, 2014 O problema asemenatoare o am si eu cu un STK 4192 inlocuit, la nivel mic se aude distorsionat, daca pui generatorul la intrare si osciloscopul pe sarcina rezistiva sinusoida arata perfect, incepe sa limiteze la 80 W, desi originalul era de 50W. Link spre comentariu
Vizitator amyelectro2008 Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Sa nu fie doar vorba de diferenta de evaluare intre o sinusoida//varf la varf// masurata cu osciloscopul si cara da prin calcul 80W si tensiunea efectiva masurabila, pentru care constructorul recomanda cei 50W, adica , in final, datele sa corespunda...ca fabricantii astia au fiecare normele si criteriile lui, de nu mai stii ca sa crezi.. Link spre comentariu
zal Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 gaby, la ce tensiuni e alimentat STK-ul şi ce schemă foloseşte, mă interesează amplificarea. Cum ai măsurat 80W? Link spre comentariu
gaby Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Sa nu fie doar vorba de diferenta de evaluare intre o sinusoida//varf la varf// masurata cu osciloscopul si cara da prin calcul 80W si tensiunea efectiva masurabila, pentru care constructorul recomanda cei 50W, adica , in final, datele sa corespunda...ca fabricantii astia au fiecare normele si criteriile lui, de nu mai stii ca sa crezi..Puterea masurata era cu integratul clona chinezeasca de STK si numai pe un canal, probabil cu ambele canale ar fi limitat transformatorul. Cred ca clona era "universala" si chinezul modifica doar denumirea STK-ului in functie de cerere. gaby, la ce tensiuni e alimentat STK-ul şi ce schemă foloseşte, mă interesează amplificarea. Cum ai măsurat 80W? Nu mai stiu ce tensiune si ce schema, au trecut ceva ani de atunci, era o statie Sanyo (cred) cu egalizor pe 5 benzi. Cu milivormetrul pe sarcina artificiala si formula P=U2/R. Link spre comentariu
zal Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Şi cu ce frecvenţă? Te-ai gîndit că nu măsoară corect aparatul la frecvenţe mai mari de cîteva sute de Hz, ele fiind concepute în special ptr 50...100Hz. Mai bune sînt cele clasice, cu ac. Link spre comentariu
gaby Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Nu stiu ce incerci sa demonstrezi, dar crede-ma ca imi stiu meseria pe care o practic de mai bine de 20 de ani. Milivoltmetrul electronic masoara de la 20 hz - 20 Mhz si da, este o scula "old school" cu ac. Link spre comentariu
zal Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Nu încerc să demonstrez nimic, nu eu afirm o putere mai mare decît poate fizic acel integrat. Link spre comentariu
gaby Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Integratul ala este o clona chinezeasca, din seria STK 41xx si multe din ele sant compatibile pin la pin, difera putera si tensiune de alimentare. Un exemplu: STK 4132 20W si STK 4192 50 W sant compatibile pin la pin. De ce s-ar chinui chinezul sa creeze doua clone diferite de STK cand poate face una singura care poate sa le inlocuiasca pe amandoua? Pana si AMD face chestia asta si este ditamai producatorul de procesoare, chinezul de ce nu ar face-o cu un amarat de integrat hibrid? Link spre comentariu
zal Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Credeam că vorbim de integrate originale aici, nu de pocnitori. Le ştiu bine ambele categorii ce le poate pielea. Link spre comentariu
gaby Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Evident ca era vorba de o pocnitoare, cumparata de la Miva, cert este ca isi face treaba, prost da, si-o face. Probabil ca se poate da pe brazda dar nu am chef si timp sa bibilesc chinezaria. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum