Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator functional, dar are mici distorsiuni de semnal

Vizitator meddle

Postări Recomandate

Vizitator meddle

De schimbat integratul cu celalalt nu ma bag, am mai facut asta cu succes, dar nu vreau sa desfac ampliful care merge pt atata. Insa ideea cu condensatorii e faina, o sa vad de care sunt si incerc sa ii schimb. Merci fain de idee!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

O problema asemenatoare o am si eu cu un STK 4192 inlocuit, la nivel mic se aude distorsionat, daca pui generatorul la intrare si osciloscopul pe sarcina rezistiva sinusoida arata perfect, incepe sa limiteze la 80 W, desi originalul era de 50W.

Link spre comentariu
Vizitator amyelectro2008

Sa nu fie doar vorba de diferenta de evaluare intre o sinusoida//varf la varf// masurata cu osciloscopul si cara da prin calcul 80W si tensiunea efectiva masurabila, pentru care constructorul recomanda cei 50W, adica , in final, datele sa corespunda...ca fabricantii astia au fiecare normele si criteriile lui, de nu mai stii ca sa crezi..

Link spre comentariu

Sa nu fie doar vorba de diferenta de evaluare intre o sinusoida//varf la varf// masurata cu osciloscopul si cara da prin calcul 80W si tensiunea efectiva masurabila, pentru care constructorul recomanda cei 50W, adica , in final, datele sa corespunda...ca fabricantii astia au fiecare normele si criteriile lui, de nu mai stii ca sa crezi..

Puterea masurata era cu integratul clona chinezeasca de STK si numai pe un canal, probabil cu ambele canale ar fi limitat transformatorul. Cred ca clona era "universala" si chinezul modifica doar denumirea STK-ului in functie de cerere.

gaby, la ce tensiuni e alimentat STK-ul şi ce schemă foloseşte, mă interesează amplificarea. Cum ai măsurat 80W?

Nu mai stiu ce tensiune si ce schema, au trecut ceva ani de atunci, era o statie Sanyo (cred) cu egalizor pe 5 benzi.

Cu milivormetrul pe sarcina artificiala si formula P=U2/R.

Link spre comentariu

Integratul ala este o clona chinezeasca, din seria STK 41xx si multe din ele sant compatibile pin la pin, difera putera si tensiune de alimentare. Un exemplu: STK 4132 20W si STK 4192 50 W sant compatibile pin la pin. De ce s-ar chinui chinezul sa creeze doua clone diferite de STK cand poate face una singura care poate sa le inlocuiasca pe amandoua? Pana si AMD face chestia asta si este ditamai producatorul de procesoare, chinezul de ce nu ar face-o cu un amarat de integrat hibrid?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări