Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator functional, dar are mici distorsiuni de semnal

Vizitator meddle

Postări Recomandate

Vizitator meddle

Am luat din piata un amplificator mai vechi, functional, insa am sesizat ca in banda de frecvente medii baga mici distorsiuni cum ar fi un distorsion de chitara electrica, iar pe inalte si joase suna curat, si asta nu are legatura cu volumul din el, si nici cu volumul care intra - am banuit a fi intrarea saturata, insa am posibilitatea sa reglez semnaul care intra in el, de al zero treptat pana la maxim semnal de linie, din placa de sunet.Mentionez ca i-au fost schimbati finalii, si nu stiu daca sunt echivalenti sau originali. Pare a suna foarte tare, la ora 9 daca dau volumul, deja cred ca o sa vina vecinii, si joasele se aud parca mai pronuntat decat ma astetpam. Poate fi STK-ul de vina? sau la ce sa ma uit in el?Merci!PS: nu am agsit pe net sheme pt el, nici ce STK a avut initial, nimic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator meddle

Spuneam ca nu am gasit pe net, deci asta inseamna ca deja am cautat. Ok, nu m-am dus pana la pagina 347 din cautarile de la google... primele site-uri care sunt free nu functioneaza, bani nu sunt dispus sa dau, deci am intrat pe forum sa vad daca cumva o are cineva in format electronic sau poate sa imi dea un link anume de la care direct se download-eaza - cine e in domeniu e posibil sa stie site-uri care nu apar primele in google la cautare care au un miliard de scheme si e si usor de cautat acolo, eu nu stiu si nu am gasit, desi am cautat.Merci!

Link spre comentariu
Vizitator meddle

Am gasit o chestie. M-am gandit ca Fisher CA-120 ar avea acelasi final ca si CA-110 pentru ca diferenta intre ele este doar de o intrare de tape suplimentara pe CA-120, fata de CA-110, interiorul am gasit in poze pe net ca arata cam la fel (sigurantele de sus sunt plasate usor diferit) dar in rest e la fel. Si atunci m-am gandit sa caut STK-ul de la CA-120, si am agsit un forum in germana, dar am pus browserul sa imi traduca; din ce reisese, inteleg ca totusi, STK465 este originalul.

http://www.hifi-forum.de/viewthread-185-8910.html

Daca am lamurit asta, atunci... de unde am distorsiunile alea doar pe frecvente medii?

PS: fac din el amplificator cu distorsion pt chitara daca nu merge vintage pe Hi-Fi :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator meddle

Nu mi-am pus problema asa... interesant. Am mai schimbat un STK intr-un alt amplificator si merge excelent, nu stiu sa zic daca ce am comandat pe net e original sau chinezesc. Dar merge. Asta nu eu l-am schimbat, nu stiu de unde e si ce e cu el.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator amyelectro2008

Vezi ce condensatoare are in jurul finalului -mai ales cele electrolitice- si schimba-le...sau, daca-ti permite timpul si crezi ca te poti baza, schimba integratul din amplificatorul rau cu celalalt si vezi ce se intampla...desigur, cu mare , mare atentie, pt ca se pot arde cel putin unul din integrate , daca faci ceva greseli de montare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări