Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor indentificare aparat radio

Vlad.Florin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad.Florin

4

• marianjoita

2

• dumidan

2

• feri.visky

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aparatul este japonez... anii '60 +... nu este o firma cunoscuta desi sunt relativ multe aparate in vanzare pe diverse saituri... Aparatul nu se poate modifica pentru UKW...

Link spre comentariu

@allexx1968: Alex tată, FM nu e deloc același lucru cu AM !

FM înseamnă Modulație de Frecvență pe când AM înseamnă Modulație de Amplitudine.

Un receptor radio construit pentru AM nu poate demodula un semnal FM, indiferent de valoarea frecvenței purtătoare - oricare ar fi ea, între 100KHz și câți GHz vrei tu - deoarece este alt principiu de funcționare! În cazul AM este suficientă o redresare a semnalului RF purtător, cu o simplă diodă urmată de un mic filtraj (condensator de ordinul nF); pentru FM treaba se complică, ai nevoie de un montaj discriminator de frecvență ce scoate din semnalul RF variația de frecvență - deci cu totul altă treabă!

Un aparat de radio ce funcționează și pe AM și pe FM are în el, de fapt, două receptoare ce au unele părți în comun, cum ar fi alimentarea, carcasa, ... cred că ai prins ideea. Partea de AF este una singură! Așa încât, dacă FLOK_E_AICI vrea să-i meargă acel radio și pe UUS/UKW/FM va trebui să-i adauge o cale de recepție FM, nu să modifice câte ceva pe ici pe colo.

Ar fi bine ca înainte de a da un răspuns să vă informați mai temeinic asupra subiectului, eventual să întrebați un prieten ...

"Google is your best friend!" :da

Spor la lucru și la căutări !

Link spre comentariu
  FLOK_E_AICI a spus:

unde gasesc montaje electronice de Boghitoiu?

Dacă vrei neapărat cartea respectivă, spune-mi și o pun pe undeva pe vreun server și-ți dau adresa pt. download - cartea o am în format pdf.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări