Vlad.Florin Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 As dori cateva detalii despre aces aparat daca se stie ceva despre el eventual anul fabricatiei si daca se poate modifica pentru a avea si banda FM http://www.flickr.com/photos/78522470@N03/12930278633/ Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Aparatul este japonez... anii '60 +... nu este o firma cunoscuta desi sunt relativ multe aparate in vanzare pe diverse saituri... Aparatul nu se poate modifica pentru UKW... Link spre comentariu
marianjoita Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 La pagina 118 din 101 montaje electronice de Boghitoiu se gaseste o schema de adaptor care transpune banda de UUS in AM Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Martie 4, 2014 Autor Partajează Postat Martie 4, 2014 doresc FM nu AM........ Link spre comentariu
allexx1968 Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 FLOK_E_AICI a spus: doresc FM nu AM........Poi e aclelasi lucru.SporAlex Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Martie 4, 2014 Autor Partajează Postat Martie 4, 2014 unde gasesc montaje electronice de Boghitoiu? Link spre comentariu
marianjoita Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 FLOK_E_AICI a spus: unde gasesc montaje electronice de Boghitoiu?Incearca pe forium romania inedit, sectiunea carti in limba romana Link spre comentariu
dumidan Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 @allexx1968: Alex tată, FM nu e deloc același lucru cu AM ! FM înseamnă Modulație de Frecvență pe când AM înseamnă Modulație de Amplitudine. Un receptor radio construit pentru AM nu poate demodula un semnal FM, indiferent de valoarea frecvenței purtătoare - oricare ar fi ea, între 100KHz și câți GHz vrei tu - deoarece este alt principiu de funcționare! În cazul AM este suficientă o redresare a semnalului RF purtător, cu o simplă diodă urmată de un mic filtraj (condensator de ordinul nF); pentru FM treaba se complică, ai nevoie de un montaj discriminator de frecvență ce scoate din semnalul RF variația de frecvență - deci cu totul altă treabă! Un aparat de radio ce funcționează și pe AM și pe FM are în el, de fapt, două receptoare ce au unele părți în comun, cum ar fi alimentarea, carcasa, ... cred că ai prins ideea. Partea de AF este una singură! Așa încât, dacă FLOK_E_AICI vrea să-i meargă acel radio și pe UUS/UKW/FM va trebui să-i adauge o cale de recepție FM, nu să modifice câte ceva pe ici pe colo. Ar fi bine ca înainte de a da un răspuns să vă informați mai temeinic asupra subiectului, eventual să întrebați un prieten ... "Google is your best friend!" Spor la lucru și la căutări ! Link spre comentariu
dumidan Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 FLOK_E_AICI a spus: unde gasesc montaje electronice de Boghitoiu?Dacă vrei neapărat cartea respectivă, spune-mi și o pun pe undeva pe vreun server și-ți dau adresa pt. download - cartea o am în format pdf. Link spre comentariu
Mircel Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 FLOK_E_AICI a spus: unde gasesc montaje electronice de Boghitoiu?Uite, mai jos, pag116-118: Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Martie 12, 2014 Autor Partajează Postat Martie 12, 2014 multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum