Vizitator B1lld Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Ce ati alege daca ati lua in considerare in primul rand efectele asupra sanatatii? Becuri LED sau becuri incandescente? Unii spun ca becurile led ar fi nocive pt. sanatate, altii infirma asta. http://forum.softpedia.com/topic/952663-becuri-incandescente-vs-fluorescentehalogenled/ http://jurnalul.ro/it/tehnica/becurile-led-mai-putin-eco-si-prietenoase-571435.html Link spre comentariu
zal Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Hahaha! Asta face parte din războiul comercial cu China. Puţini mai ţin minte azi cînd tot ''oamenii de ştiinţă americanii'' descopereau ce nocive sînt vinurile franţuzeşti, carnea de vită străină lor şi altele asemenea, e politica lor de protecţionism, nimeni nu-i ia în serios. :rade:La fel descopereau că e criminală carnea de pui sau de caracatiţă, ca după nişte ani să se contrazică, cînd se modificau interesele economice sau prieteniile cu alte ţări. Făţarnici... Link spre comentariu
ratza Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Ce ati alege daca ati lua in considerare in primul rand efectele asupra sanatatii?]Asupra sănătăţii cui? :)Dacă e vorba de sănătatea mea, oricare.Dacă e vorba de protofelul meu, ceva economic (nu neapărat led). Link spre comentariu
marius_3004 Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 ,,Oamenii de ştiinţă americani au mărunţit până la forma de pulbere mai multe leduri provenind de la instalaţii de pom de Crăciun, becuri pentru iluminat domestic, sisteme de dirijare a circulaţiei şi chiar de la lămpile de semnalizare de la autovehicule. Analiza chimică a pulberei rezultate a arătat, printre altele, că ledurile de culoare roşie conţin de opt ori mai mult plumb decât concentraţia maximă admisă de legile Californiei. Depăşiri s-au înregistrat şi în cazul nichelului. În afară de aceste elemente s-au mai găsit arsenic, cupru şi alte metale legate, în decursul timpului, cu diverse tipuri de cancer, afecţiuni cerebrale, hipertensiune, afecţiuni ale rinichilor şi boli ale pielii." Deci aia toaca ledurile si apoi spun ca contin mai mult plumb decat concentratia maxima admisa?Care concentratie maxima admisa?In ce,in leduri?aia au o lege care reglementeaza concentratia maxima admisa de plumb in led?Sau e vorba de concentratia maxima admisa in general?Ca daca e s-o luam asa eu le dau sa faca pulbere din plumbii mei de pescuit si sigur o sa depaseasca concentratia maxima admisa in Romania in alimente de exemplu.Articol de rahat scris de niste ageamii care n-au nici in clin nici in mana cu subiectul. Si cireasa de pe tort: ,,studiul amintit relevă faptul că folosirea şi reciclarea becurilor LED înseamnă asumarea unor anumite riscuri cu privire la care consumatorii ar trebui să fie avertizaţi. Sunt indicate diverse măsuri, ca, de exemplu, folosirea unor perii speciale pentru curăţire şi chiar mănuşi şi mască în caz de spargere a ledurilor." adica aia curata ledul cu manusi si masca si dau cu pensula din puf sa nu cumva sa se sparga ledul?Ma intreb,or fi vazut vreodata cum arata un led de debiteaza asemenea ineptii? Link spre comentariu
Vizitator B1lld Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 ,,Oamenii de ştiinţă americani au mărunţit până la forma de pulbere mai multe leduri provenind de la instalaţii de pom de Crăciun, becuri pentru iluminat domestic, sisteme de dirijare a circulaţiei şi chiar de la lămpile de semnalizare de la autovehicule. Analiza chimică a pulberei rezultate a arătat, printre altele, că ledurile de culoare roşie conţin de opt ori mai mult plumb decât concentraţia maximă admisă de legile Californiei. Depăşiri s-au înregistrat şi în cazul nichelului. În afară de aceste elemente s-au mai găsit arsenic, cupru şi alte metale legate, în decursul timpului, cu diverse tipuri de cancer, afecţiuni cerebrale, hipertensiune, afecţiuni ale rinichilor şi boli ale pielii." Deci aia toaca ledurile si apoi spun ca contin mai mult plumb decat concentratia maxima admisa?Care concentratie maxima admisa?In ce,in leduri?aia au o lege care reglementeaza concentratia maxima admisa de plumb in led?Sau e vorba de concentratia maxima admisa in general?Ca daca e s-o luam asa eu le dau sa faca pulbere din plumbii mei de pescuit si sigur o sa depaseasca concentratia maxima admisa in Romania in alimente de exemplu.Articol de rahat scris de niste ageamii care n-au nici in clin nici in mana cu subiectul. Si cireasa de pe tort: ,,studiul amintit relevă faptul că folosirea şi reciclarea becurilor LED înseamnă asumarea unor anumite riscuri cu privire la care consumatorii ar trebui să fie avertizaţi. Sunt indicate diverse măsuri, ca, de exemplu, folosirea unor perii speciale pentru curăţire şi chiar mănuşi şi mască în caz de spargere a ledurilor." adica aia curata ledul cu manusi si masca si dau cu pensula din puf sa nu cumva sa se sparga ledul?Ma intreb,or fi vazut vreodata cum arata un led de debiteaza asemenea ineptii? Ok, Iti trimit eu niste leduri . Le spargi tu? Si cand o faci fii dragut si fa-o in fata camerei de filmat.Ratza, de sanatatea ta daca ar fi vorba.....Ce ai alege si de ce ? Link spre comentariu
briobit Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 serios vorbind nu cred ca am spart macar 1 led pana acum ... e ars flit la gunoi .... Link spre comentariu
zal Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 B1lld, nu pot să nu remarc că ai anumite spaime existenţiale induse de subcultura netului. Stai liniştită că sînt de infinit de ori mai nocive radiaţiile furtunilor solare decît bietele leduri. Legat de spartul ledului cu ciocanul, e la fel ca spartul unei farfurii, căni, monitor de calculator, cărămizi, geam... activitate distructivă şi fără logică. Nu e grenadă sau proiectil de artilerie, nici măcar o petardă. Ledul nu explodează şi omoară cartierul. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 ,,Oamenii de ştiinţă americani ... de legile CalifornieiIn California au cele mai bizare (ecologice cica) legi. Cine stie interesele din spatele legilor.Las' ca hamburgerul este bun pentru american indiferent daca se spala pe maini sau nu inainte de a-l manca.PS: Ca sa spargi un LED trebuie sa depui cam mult efort. Nu cred sunt periculoase sanatatii; in afara cazului cand le inghiti, dar si aici depinde de cantitate si de volumul stomacului .PPS: Legat de becurile cu LED - tehnologia mai are ani lumina pana va ajunge sa aiba acea durata de viata dupa cum este publicitatea. Vorba aceea, mori tu si lasi LED-ul mostenire nepotilor. Hai sa fim seriosi, ca orbesti intre timp (de lipsa de lumina). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 ...dna/domnisoara B1lld,daca ar fi sa aleg nu as alege nici una dintre variante cand ar fi vb de sanatatea mea...as prefera...lumanarea...aia sigur n_are pb si e compatibila cu standardul Rohs.Pe de alta parte,intrebarea suna ca in povestea aia cu ...drobul de sare...in conditziile actuale de criza cred ca e dificil de realizat un sondaj mai ales pe un site tehnic.IMHO,inclin sa cred ca e mai degraba un sondaj de opinie care maine,poimaine apare in vreo gazeta de scandal cu titlu de genul ,,nici electronistii nu stiu care e diferentza intre LED si wolfram''...nu de alta dar din topicul ala cu vibratorul n_am intzeles nimic...doar ca atzi invelit telefonul in staniol...bine ca nu l_ati bagat si la microunde. Sper sa ma insel si chiar daca o sa fie nevoie sa_mi cer scuze in public,promit solemn ca o voi face.App,pe alt site mai este o doamna ,si chiar le are cu electronica,Eva se intituleaza ...poate se intampla si pe elforum..ceva...oder?Mii de respecte si sorry pt off_topic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Incepand de azi renunt la orice led,bec economic...si incep prin a-mi dona lanternele Fenix pe care am dat o groaza de bani si de care sunt extrem de multumit,si sa ingrop cat mai departe de casa,sumedenia de becuri economice.Multumesc pe aceasta cale,initiatorului acestui topic,care mi-a ridicat anumite intrebari. E mai valoroasa sanatatea mea dct marile descoperiri si aplicatii facute pentru calitatea vietii .Vreau sa ma bucur cat mai mult de aceasta viata frumoasa chiar de ar fi sa folosesc lumanari,faclii si opaituri pentru a-mi lumina calea. Sa-ti fie rusine,Dinu Patriciu! Link spre comentariu
elmar Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Ce ati alege daca ati lua in considerare in primul rand efectele asupra sanatatii? Becuri LED sau becuri incandescente? Unii spun ca becurile led ar fi nocive pt. sanatatesa va spun eu care din ele sunt daunatoare sanatatii!??becurile cu incandescenta !!! ...cand vine factura la curent iti vine sa inebunesti!!!! Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 becurile cu incandescenta !!! ...cand vine factura la curent iti vine sa inebunesti!!!! Cand iei leduri sa-ti luminezi toata casa si vezi ca intr-un an scade pretul la jumatate sau/si sunt de 2-3 ori mai eficiente obtii acelasi lucru. Un led de 3W cat de cat eficient costa mai mult decat un becoled cu tot cu prastia aia de sursa, carcasa de 2 bani si radiatorul ala "bine gandit".M-am jucat cu ceva leduri, concluzia fiind ca cei ce pretind ca un led de 5-10W "face" cat unu de 60-100W cu filament mint, probabil pentru a face reclama mascata contracost.Apropo de lanternele Fenix: http://postimg.org/gallery/21xxb45s/b6ffb2e2/ Link spre comentariu
marius_3004 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 N-as putea sa aleg eu ce leduri sa-mi trimiti si sa sparg apoi unele chinezesti in fata camerei de filmat?Fac pariu ca alea chinezesti sunt mai pline de plumb decat alea de la Cree pe care le vreau.Ce zici,facem afacerea?Daca da,iti trimit lista :rade:PS:Dragut cand le sparg n-am cum sa fiu,sunt uracios si sacait.Deci sparg leduri dar dragut...din parti. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 M-am jucat cu ceva leduri, concluzia fiind ca cei ce pretind ca un led de 5-10W "face" cat unu de 60-100W cu filament mint, probabil pentru a face reclama mascata contracost.Gresit! Am cumparat de la Ikea un LEDARE de 11W, producatorul pretinde ca lumineaza cat un bec incandescent de 60W, dar in realitate e mult mai puternica lumina, depaseste chiar si un bec de 75W.Totusi nu recomand, standardul de conectare E27, e depasit rau, iar forma de para a becului nu ajuta cu nimic la un iluminat mai bun intr-o camera de locuit, plus suprafata de disipatie termica redusa.Mult mai avantajoasa ar fi o plafoniera LED de forma patrata, dreptunghiulara, hexagonala, etc, ar avea o suprafata mai mare de disipatie decat un nenorocit de bec, lumina mai difuza, etc.Oricum, ceva bazat pe LED-uri Nichia, Cree, Samsung.Cat despre articolele alea, sunt destinate imbecililor. Sa fie ei sanatosi cate racorduri de apa potabila mai exista in Bucuresti, racorduri facute cu teava de plumb! Nu dauneaza cu nimic. Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Se poate un link ceva cu caracteristicile becului? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum