Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema soft start si protectie DC

Vizitator I0nutC

Postări Recomandate

Secundarul trafo în comutaţie, nu are o mediană la masă? Sau ai 2 secundare separate, le redresezi şi apoi le înseriezi, iar punctul comun merge la masă? În cazul ăsta, ar fi bine să mai bobinezi un secundar, cu cea mai subţire sîrmă posibilă, de vreo 30Vca şi să-l foloseşti cu un capăt la masă.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 79
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

11

• 6ths3ns3

10

• ratza

8

• djlove

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Are mediana pusa la masa direct. De bobinat alte tensiuni nu se pune problema, sursa e terminata, iar transformatorul nu mai poate fi desfacut. Ma gandesc ca poate nu ii place tensiunea aia alternativa din cauza ca e la frecventa mare (in datasheet graficul cu alegerea rezistentei e pentru 50Hz). Dupa revelion cred ca o sa mai caut ceva variante posibile pentru a rezolva cumva problema asta.Poate ca o varianta ar fi sa mai redesez odata cu alta punte redresoare rapida (+bobina si condensator mic low esr) tensiunea de la un secundar al trafului si sa ii dau acelui pin tensiunea continua rezultata (condensatorul fiind unul de capacitate foarte mica, ar trebui ca protectia sa dezactiveze rapid releul)

Link spre comentariu

Şi cînd montajul e alimentat, ce tensiune are pinul 4? La oprirea alimentării, scade rapid? Redresorul ptr pinul 4 se face doar monoalternanţă, o diodă (rapidă în cazul ăsta) serie cu rez de 22-33k şi cond de 2,2-4,7uF.

Link spre comentariu

Pai conform datasheet ar trebui sa am maxim 10V CC pe pinul integratului. Nu am masurat tensiunea alternativa ca nu mai am osciloscopul la indemana si multimetrul nu se descurca pe AC la frecventa asta, oricum daca dupa redresare si filtrare am 55V, probabil ca am in jur de 40V alternativ.Normal e ca daca iau alternativ din sec trafo sa scada rapid, nu am probat asa, am desfacut firul care vine la pinul 4 (acelasi lucru, ar trebui sa se opreasca instant)

Redresorul ptr pinul 4 se face doar monoalternanţă, o diodă (rapidă în cazul ăsta) serie cu rez de 22-33k şi cond de 2,2-4,7uF.

Da, stiu lucrurile astea, am folosit o dioda rapida FR xxx, rezistenta am inceput cu 33k si am scut pe rand pana la 18k, nici un rezultat. Nu stiu ce u ii place integratului asta :rade: Numai cu tensiunea continua din sursa +55V cupleaza imediat, dar la oprirea sursei, mai sta cam 2 min pana declaseaza si releul :nebunrau:
Link spre comentariu

Dacă nu funcţionează corect nici celelalte funcţii (decuplarea la tensiune continuă de exemplu), e făcătură, au mai păţit-o şi alţii. Pe pinul 4 trebuie să ai în jur de +1,5...1,8V în funcţionare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări