Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema soft start si protectie DC

Vizitator I0nutC

Postări Recomandate

• Răspunsuri 79
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

11

• 6ths3ns3

10

• ratza

8

• djlove

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am pus de 470nF si intr-adevar a crescut tensiunea la 22V, ideea e ca tot nu e suficient, am masurat si releul consuma nu mai mult de 25mA, consumul asta ar fi trebuit satisfacut si de schema originala nu? Se poate ca actionare releului sa fie afectata de cei 2 condensatori electrolitici? pe care eu i-am pus de 1000uF

Link spre comentariu

Condensatorul ăla are rolul de limitator de curent. Tensiunea e limitată doar de rezistenţa de 220R şi de bobina releului, ambele formînd sarcina. Practic ai un circuit RC alimentat în c.a. În funcţie de ce curent ai tu nevoie îţi poţi calcula valoarea condensatorului.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara, de mai bine de o ora tot caut o schema simpla si un cablaj pentru Protectie DC si cuplare intarziata a boxelor cu relee, dar nu gasesc nici o sursa completa, majoritatea sunt in discutii, teste, dezabateri si asa mai departe. Vreau sa o folosesc la un amplificator stereo. Rog daca are cineva o schema cat mai simpla si perfect functionala sa o posteze,si cu pcb cu tot ar fi ideal :da . Multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

va salut vreau sa fac protectia asta de boxacum ar trebui sa conectez iesirile amplif si boxele?releul care o sa il folosesc are 2 contacte, deci o sa fac o singura protectie pentru amplif stereo cu 2xtda7294 in punteva rog o schema pe poza cu conectarea :jytuiyu in cazul cand detecteaza tensiune continua decupleaza difuzoarele si ce se arde din montaj si trebuie inlocuit?merci

Link spre comentariu

vad ca nu imi raspunde nimeniva rog atunci o schema testata care sa realizeze protectia la tensiune continua a dif la doua kituri cu tda7294 in punte.eu am facut-o pe cea de mai sus si nu functioneaza corectps: nu ma intereseaza neaparat si softstartul numai protectia cc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări