6ths3ns3 Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 o intrebare ptr a folosi in schema asta un releu de 12v , ce modificari mai trebuie aduse?o singura dioda zenner de 12V in paralel cu C2 si C3 e suficient?nu de alta da am o gramada de releuri de 12v prin casa si nici unul de 24V merci Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 salut....daca ai numai relee de 12V poti folosii 2 relee de 12V cu bobinele inseriate si contactele in paralel..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Acest tip de schema nu da o tensiune la iesire ci un curent dependent de cond. serie cu puntea.Un releu nu se defineste numai prin tensiune ci si prin curentul pri bobina care de fapt face diferenta intre ele pt.puteri diferite la contacte.Fara modificari ac. schema va anclansa un releu de 24v curent mic si nu va misca un releu 12v curent mare(prin bobina,a nu se confunda cu ce scrie pe releu-curentul prin cuntacte).Pt. un releu necunoscut se creste progresiv val .cond. serie cu puntea pana cand tens. pe releu este cea dorita Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Acest tip de schema nu da o tensiune la iesire ci un curent dependent de cond. serie cu puntea.Un releu nu se defineste numai prin tensiune ci si prin curentul pri bobina care de fapt face diferenta intre ele pt.puteri diferite la contacte.Fara modificari ac. schema va anclansa un releu de 24v curent mic si nu va misca un releu 12v curent mare(prin bobina,a nu se confunda cu ce scrie pe releu-curentul prin cuntacte).Pt. un releu necunoscut se creste progresiv val .cond. serie cu puntea pana cand tens. pe releu este cea doritaSau se scade dupe necesitati.Cel mai bine incepeti cu un cond de 0.1uf si masurati U rel apoi mai adaugati cate unul in paralel pana obtineti anclansarea releului. Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 ok am realizat soft startul de mai sus, dupa el urmeaza alimentarea statiei de amplificare cu schema atasataAm facut rost, recuperat dintr-un tv de un filtru de deparazitare.Intrebarea mea e daca are rost sa il intercalez si pe acesta in alimentarea statiei audio, daca ajuta cu ceva propriu-zis.Multumesc anticipat Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Absolut, scapi de paraziţii din reţea. Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 il pun inainte de intrarea in soft start sau dupa soft start inainte de primar transformator? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Îl pui înainte de primarul din care alimentezi amplificatorul. Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 m-am lamurit merci f. mult de ajutor Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 am filtrul asta de retea recuperat din tv, are siguranta de 2A, iar bobina aia maro de langa siguranta scrie pe ea 2,6A.Intrebarea mea e daca pot folosi in primarul trafului de la statia de amplificare filtrul asta avand in vedere ca am finale in statie 2xtda7294 pe canal. multumesc Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Merge sigur, pune fără probleme. Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 d-l ratza spuneti-mi va rog ce sigurante fuzibile sa pun dupa traful de alimentare ca nu stiu ce consum au 4 tda7294.10A pe ramura e suficient?merci Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Pentru schema de aici http://www.corradodriver.de/HTML/Elektr ... igant2.htm ce putere trebuie sa aiba cele 3 rezistente pentru comanda releului R1, R2, R3? pot fi la 0,25w? Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 6ths3ns3 - Calculează consumul maxim de curent şi vei şti cît de mari trebuie să fie rezistenţele. Nu ştiu ce sarcină ai, nu ştiu la ce tensiune alimentezi. Şi nu mă mai lua cu "domnul" :)Tranzistor_001 - R1 şi R2 merg şi la 0,25W. Au rolul de a descărca C1. R3 pune de 0,5W sau 1W; deşi va disipa doar în jur de 0,15W o să meargă fierbinte dacă pui de 0,25W. Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Am pus R3 de 0,5W, e ok cu o singura exceptie, releul nu se inchide repede cum ar trebui, mentionez ca am folosit un releu finder care are bobina de 890 ohmi nu de 1200 cum cere in documentatie; tensiunea pe releu am masurat si este de 16V. Ce pot face in cazul de fata? Sa scad valoarea lui R3? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum