Vizitator ghencik87 Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Salut. Ma poate ajuta careva cu un toshiba satellite l450 la care ecranul este negru. daca privesti cu atentie sau daca luminezi cu lanterna in el se vede ca funtioneaza. Am schimbat invertorul si aceiasi situatie se intampla. am incercat sa il conectez si la alt monitor si functioneaza bine, oare e dus displayul? ii m-ai pot face ceva? Link spre comentariu
codrut Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 dc invertorul a fost bun sau compatibil si tot nu functioneaza posibil lampi defecte sau invertorul nu se alimenteaza corespunzator sau nu are comanda on. Link spre comentariu
Vizitator ghencik87 Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 invertorul credca e bun, caci am incercat cu 2 invertoare si la fel se intampla. cel mai probabil is lampile le pot schimba, sau le pot face ceva ca sa functioneze? sau deja trebuie sa schimb tot ecranul? ms Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 eu mai pastrez ecrane sparte, ma ajuta mult, testez invertoarele, sau mai pun pe laptopuri care nu sunt sigur ca nu strica display-uri Link spre comentariu
Vizitator ghencik87 Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 cum as putea verifica daca lampile is de vina?in caz ca is lampile de vina, nu ii mai pot face nimik la display, doar sa il schimb?eu m-am uitat peste tot la display si nu pare a fi nimic ars si sigur nu e spart. daca as putea verifica lampile as fi stiut daca invertoarele is bune, caci nu is prea sigur pe invertoarele pe care le am, unul e originalul de la laptop si unul e cumparat de pe ebay(cica functional), exista probabilitatea sa nu funtioneze ambele Link spre comentariu
regelesurubelnita Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 In cazul de fata prezentat, trebuie schimbata lampa ccfl. este una singura , in partea superioara a display-ului.Costa 20-30 lei una, si cu un pic de rabdare se poate schimba fara probleme. Luminozitatea ati incercat-o? prin combinatia de taste Fn +F(cifra care are simbolul luminozitatii). Link spre comentariu
Vizitator ghencik87 Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 nu gasesc lampa in partea de sus a ecranului, probabil depinde de la ecran la ecran...da pot cumva sa testez invertorul? ca sa fiu sigur ce e defect Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Ar trebui sa cauti lampa in partea de jos. Link spre comentariu
regelesurubelnita Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Testati display ul pe alt laptop, sau cu alt display la laptopul dvs ( 15.4") . Rugati un prieten care are la laptop 15.4 " display-ul, si verificati, daca nu aveti unul la indemana, sau va poate ajuta cineva de pe forum.Da , amplasarea lampilor difera de la lcd la lcd, majoritara fiind amplasarea superioara , in partea inferioara, fiind in apropiere de invertor, acesta se incalzeste si afecteaza lampa. Acest fapt, la modelele mai vechi. Modelele mai noi, versiunile mai noi, sa ma exprim corect, au lampa in partea superioara, bine amplasata si ferita . Desfaceti display ul, si urmati cursul firelor , va va duce direct la lampa, cu grija ca este foarte fragila. Link spre comentariu
regelesurubelnita Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 buna ziua, in caz ca nu ati rezolvat problema cu testarea lampilor, puteti cauta pe net datasheet-ul display-ului dupa serie, si acolo puteti vedea exact tensiunea cu care se alimenteaza lampa/lampile, si puteti sa le testati cu o sursa de tensiune externa. Link spre comentariu
regelesurubelnita Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 eventual, puteti folosi si un potentiometru, sa vedeti cum se comporta la variatii de tensiune.Lampile, cand au probleme de functionare, pot functiona la o luminozitate minima, dar cand este marita, scade brusc(luminozitatea). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum