Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce amplificator sa folosesc?

bobbiyiy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobbiyiy

11

• dividivus

9

• adi_0106

3

• ionut20

3

Top autori în acest subiect

daca difurile sunt pe 4 ohm legarea lor in serie face 8 ohm ( recomand asa ceva daca le folosesti in casa )legarea lor in paralel da o impedanta de 2 ohm ( recomand asa ceva daca le folosesti in masina )

Link spre comentariu

La ce amplificator te-ai gandit? Difuzoarle par destul de puternice, dar ca sa poti asculta si muzica vei avea nevoie si de niste medii-inalte destul de bune si amplificate cu un amplificator si nu direct de pe HU. Astfel vei avea nevoie ori de doua amplificatoare separate (unul pt cele doua subwoofere si unul pt inalte-medii) sau in cel mai rau caz un amplificator cu 4 canale (dar nu vei putea scoate din subwoofere totul, si amplificatoarele cu 4 canale peste 150-200 RMS/canal costa multi bani). Spun asta ca acum cateva zile am ascultat un "sistem beton" cu un subwoofer cat casa, cand copilul dadea in el tremura toata masina, dar muzica nu se putea asculta, avea in spate (!!!!) o pereche de difuzoare de 6,5" care erau amplificate de pe HU, dar nu prea se auzeau din cauza dum-dumului creat de subwoofer. Mie personal este mai important SQ decat SPL-ul, sigur nu este nici o problema daca ai un subwoofer puternic dar atunci si restul componentelor sa fie pe masura.

Link spre comentariu

m-am gandit la urmatorul amplif.:Technische Daten: Verstärkerschaltung: Class AB Maximale Ausgangsleistung: 400 Watt Leistung (RMS) an 4 Ohm: 2x75 Watt Leistung (RMS) an 2 Ohm: 2x110 Watt Leistung (RMS) in Brücke geschaltet: 220 Watt Frequenzbereich: 10Hz - 40kHz Klirrfaktor: 0.1% Signal-Rauschabstand: >92dB Bassanhebung (BassBoost): +6dB bei 45Hz Frequenzweiche: Linear/Hochpass/Tiefpass Einstellbare Übernahmefrequenzen: von 32Hz - 320Hz Flankensteilheit: 12dB/Oktave Eingangsempfindlichkeit: von 250mV - 4V Abmessungen (Breite x Höhe x Tiefe): 358 x 55 x 294mm ce ziceti?mi-ar due cele 2 suburi?

Link spre comentariu

Ti-ar duce suburile, dar daca vrei sa folosesti acest amplificator atunci puteai sa iei subwoofere de 200-250 WRMS si cu banii ramasi sa-ti cumperi un condensator sau de ce ai nevoie. Daca folosesti amplificatorul pt subwoofere si nu ai amplificator separat pt medii-inalte, atunci poti sa faci mai incolo un "upgrade" luand un amplificator din clasa "D" mono (sunt puternice) si amplificatorul asta sa le folosesti la celelalte difuzoare. Trebuie mai intai sa gandesti ce vrei sa faci, sistemul sa fie flexibil, sa nu fi nevoit sa renunti la difuzoare pe care ai dat bani deja. Sa facem un scurt calcul: un amplificator pe 2 canale (minim 400 RON) sau unul cu 4 canale (minim 600 RON), ceva medii-inalte decente (60-100 WRMS, componente: minim 250 RON, coaxiale: minim 200 RON), un HU mediocru 400-600 RON, optional: condensator 1F minim 150-200 RON. Asta costa in jur de 1000-1200 RON daca luam cele mai ieftine (si asta pt un subwoofer de 200-300 WRMS).

Link spre comentariu

Nu se vede pe fotografie modelul. Eu zic ca nici in ruptul capului nu va duce 2x450 W. Nici macar 2x200 W RMS. Dimensiunea pare a fi de 30x35x6 cm (dupa siguranta externa care are vreo 10 cm lungime). Uita-te putin la ce valoare are siguranta de pe amplificator (nu cel de pe cablu): valoare siguranta (Amperi) x 12 (14.4 ??) Volti iti da o idee orientativa cat duce (daca ar avea eficienta 100%, in realitate cele din clasa AB au in jur de 60-70%). Sigurantele parca sunt putin supradimensionate, asta stiu mai bine forumistii care sunt electronisti, dar in orice caz daca siguranta este de 30 A atunci 30x12=360W (nu RMS).

Link spre comentariu

M-am uitat in user's manual la amplificatoarele Boss seria Chaos si uite cat scrie la sigurante:RMS Power into 4 Ohms: 40Wx2 --> 5 A ; 40Wx4 -->10A; 75Wx2 -->15A, 110Wx2 -->15A; 125Wx2 -->20A; 75Wx4 -->25A; 100Wx4 -->15Ax2; 200Wx2 -->30A; 150Wx4 -->20Ax2; 200Wx4 -->30Ax2Deci cel din urma are 200WRMS/canal si are o siguranta de 30A/doua canale.Desigur daca s-a schimbat siguranta cu unul mai mare atunci numai din Manualul de utilizare (de pe net) poti afla cat era pus initial.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări