ardiles Postat Septembrie 14, 2014 Partajează Postat Septembrie 14, 2014 @nikk, de ce forta pe triac? imi scapa dezavantajul pe mosfet...vrei a ma scoate din ceata? Link spre comentariu
Nikk Postat Septembrie 14, 2014 Partajează Postat Septembrie 14, 2014 Prin modul de conductie induce mai putin "zgomot" si protejaza rezistenta de incalzire. Link spre comentariu
lucian14 Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 Salut aceasta initiativa de a realiza o statie cu "elemente" exclusiviste . Din experienta mea (redusa recunosc) trebuie transat de la inceput obiectivul proiectului : este un exercitiu pentru initiati sau se doreste o statie decenta cu un pret decent . Parerea mea este ca trebuie plecat de la letcon , elementul care da calitatea statiei in primul rand si care nu poate fi "imbunatatit" . Nu degeaba Esol foloseste un Weller WSP80 care are ca traductor o termorezistenta de platina ... Termenul generic de letcon cu termocuplu ( K,J) este prea larg si se adreseaza mai ales celor care au acces la soft si posibilitatea/abilitatea sa-l adapteze . Nu zic ca nu "merge" un Solomon de 40W si cu LT-uri si cu MAX si cu AD8495 , este chiar interesant , inclusiv ca pret. Personal am adaptat (partial) binecunoscuta statie cu ATMEGA8 si LCD , care este practic un ON/OFF banal, ZVD-ul este in plus , poate lucra si cu numai +/- 5V etc. Deocamdata am renuntat la o sursa, i-am adaptat encoder, ZVD-ul l-am pus la treaba si i-am facut un PID decent care sa poata controla un letcon de peste 100W ( 1,5 ohmi /24V) care are si senzor de miscare ( pt. stand-by) .Este letconul folosit de d-l Nostalgic la statia sa unde a realizat un foarte bun si interesant/original P(ID) analogic . Multumesc d-lui Geomar care mi-a oferit un prototip al acestei statii si cu care sper sa colaborez la forma finala ( montat buzzer, implementat stand-by de pe letcon , etc.) Parerea mea : letcon ( traductor, putere ) , trafo(putere, tensiune 24, 2x12, 2x24) , alimentare circuit comanda ( numai 5v, +/-5v sau/si alte tensiuni) apoi AO, UC, afisaj, buzzer, encoder/butoane , triac/mos etc. Nu in ultimul rand software-ul ... si pretul . Pentru AO vinde Terry34 niste ICL la kg. Succes tuturor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum