Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ksol - statie de lipit digitala

ciocead4

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciocead4

14

• Nikk

12

• fratello

5

• GeoMar

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...

Salut aceasta initiativa de a realiza o statie cu "elemente" exclusiviste . Din experienta mea (redusa recunosc) trebuie transat de la inceput obiectivul proiectului : este un exercitiu pentru initiati sau se doreste o statie decenta cu un pret decent . Parerea mea este ca trebuie plecat de la letcon , elementul care da calitatea statiei in primul rand si care nu poate fi "imbunatatit" . Nu degeaba Esol foloseste un Weller WSP80 care are ca traductor o termorezistenta de platina ... Termenul generic de letcon cu termocuplu ( K,J) este prea larg si se adreseaza mai ales celor care au acces la soft si posibilitatea/abilitatea sa-l adapteze . Nu zic ca nu "merge" un Solomon de 40W si cu LT-uri si cu MAX si cu AD8495 , este chiar interesant , inclusiv ca pret. Personal am adaptat (partial) binecunoscuta statie cu ATMEGA8 si LCD , care este practic un ON/OFF banal, ZVD-ul este in plus , poate lucra si cu numai +/- 5V etc. Deocamdata am renuntat la o sursa, i-am adaptat encoder, ZVD-ul l-am pus la treaba si i-am facut un PID decent care sa poata controla un letcon de peste 100W ( 1,5 ohmi /24V) care are si senzor de miscare ( pt. stand-by) .Este letconul folosit de d-l Nostalgic la statia sa unde a realizat un foarte bun si interesant/original P(ID) analogic . Multumesc d-lui Geomar care mi-a oferit un prototip al acestei statii si cu care sper sa colaborez la forma finala ( montat buzzer, implementat stand-by de pe letcon , etc.) Parerea mea : letcon ( traductor, putere ) , trafo(putere, tensiune 24, 2x12, 2x24) , alimentare circuit comanda ( numai 5v, +/-5v sau/si alte tensiuni) apoi AO, UC, afisaj, buzzer, encoder/butoane , triac/mos etc. Nu in ultimul rand software-ul ... si pretul . Pentru AO vinde Terry34 niste ICL la kg. Succes tuturor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări