Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare dioda sau echivalenta va rog

Vizitator tehnic_autoalex

Postări Recomandate

Buna ziua , am un calculator de SUZUKI VITARA de 2.0 MPI cu 6 cilindri. Problema este ca proprietarul a facut un scurt la cuplele de la bobinele de inductie iar pe cilindrul 5 nu mai are scanteie. Dupa ce am desfacut si am masurat placa am constat ca am o dioda zener care este arsa.Va rog sa ma ajutati cu identificarea acesteia sau cu o echivalenta.O sa atasez si o poza cu dioda.Singurele lucruri notate pe ea sunt 6.2 si banda gri.

post-83938-139829767893_thumb.jpg

post-83938-139829767906_thumb.jpg

post-83938-13982976792_thumb.jpg

post-83938-139829767933_thumb.jpg

post-83938-139829767945_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiunu

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pare a fi un Zenner de 6,2V dupa modul de notare pe placa. Ca sa te convingi, poti verifica o dioda din cele bune, marcata 6.2 aplicand la bornele ei o tensiune de 9-12V printr-o rezistenta de 1k, plusul fiind pe borna cu dunga gri.Daca e intradevar Zenner, la bornele ei vei masura fix 6,2V.Daca e dioda normala, vei masura 0,6V in conductie directa si tensiunea totala aplicata in sens invers.Daca e Zenner de 6,2V, poti s-o inlocuiesti cu un PL6,2Z

Link spre comentariu

multumesc frumos pentru raspuns , initial astept sa imi aduca un alt ecu care il mai are proprietarul doar ca diferenta ar fi de imobilizator, acesta avea imobilizator acela nu dar poate ca partea de control sa fie la fel

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări