Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor DC de la 5V la 400V comandat PWM

minimals

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• minimals

8

• UDAR

4

• wally_gatter

2

• XAN77

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pentru alimentarea unui tub geiger (cativa mA)semnalul PWM este dat de un controorel Attiny2313 (softul nu limiteaza tensiunea).am incercat cu o bobina insa mai mult de 200v nu am reusit sa urc

Link spre comentariu

Nu ai răspuns chiar complet, așa că reformulez . Cum vrei să stabilizezi tensiunea de ieșire - trimiți un feedback la microcontroler ? sau µC este folosit doar pe post de oscilator ( pe post de LM555 )?PS Ar fi bine să spui mai multe despre ce ai încercat, ceva scheme, măsurători, etc.

Link spre comentariu

1.Habar nu am ce caracteristici are transformatorul respectiv. Voi știți ? Oricum , ar fi bine să ne spui cu ce bobină/transformator ai încercat .2.Din schemă rezultă clar că µC dă doar niște impulsuri ( cu ce DC și cu ce frecvență ? ai putea să ne spui , dacă ai încercat) deci nu reglează de niciun fel tensiunea de ieșire. Nu îmi este clar ce face dioda Shottky , pare a fi un fel de limitare , oricum BC337 străpunge la 60-70V . Dacă raportul de transformare este de cel puțin 2:1 ( de la stânga spre dreapta, cum este pe schemă ) , TEORETIC ar trebui să obținem peste 300V . Practic, dacă inductanța de scăpări a transformatorului este mare , grosul energiei se poate pierde în diodă + tranzistor și să nu treacă în secundar.

Link spre comentariu

Chiar dacă ai putea ( dată fiind puterea mică ) trebuie un tranzistor care să reziste la tensiunea respectivă - să zicem un MJE13003 , etc. Factorul de umplere ar fi foarte mare - circa99% deci un PWM din µC nu prea își are rostul. Mai trebuie văzuți timpii de comutație - nu prea sunt precizați la curenți așa de mici, etc.

Link spre comentariu

Poti lua un miez din transformatoarele surselor de calculator, ma refer la cele cu miez mic ( nu ala mare).Si bobinezi cu un raport de 1:100, respectiv un 10 spire pt 5V (bobina primara) si 1000 spire pt secundar. Pwm-ul ca dutycyle nu trebuie sa fie mai mare de 45% pentru a nu satura miezul, desi la curentii aia mici ma indoiesc de aparitia saturatiei... Sper ca ai prins ideea

Link spre comentariu

am gasit sa fac dintr un traf de la la aparat blitz alimentat la 1.7v si pot scoate pana la 700v insa problema este ca nu reusesc sa ii limitez tensiunea la 400v pentru ca trafu e cam ciudat

post-49906-139829769617_thumb.jpg

post-49906-139829769627_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dupa nickname-ul ales, este clar ca nu stapanesti problema.Traful prezentat mai sus ar merge intrun circuit putin mai complex decat cel folosit la amorsarea lampii de blitz.Ti-ar trebui cel putin un convertor autooscilant cu stabilizarea tensiunii printro dioda zenner de 400V.Colegul Moro te-a sfatuit bine dar daca nu te pricepi la astfel de lucruri ar fi bine sa "suni un prieten"!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări