Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CENTRALA TERMICA - SCADE PRESIUNEA IN CIRCUIT

dj_dexter1975

Postări Recomandate

Am facut iar 1.4 presiunea si am inchis robinetii de tur si retur de sub centrala.

O sa urmaresc sa vad daca mai scade, macar asa elimin circuitul sau centrala din ecuatie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• homer

11

• manolo

4

• GEO 53 BN

3

• dj_dexter1975

2

Top autori în acest subiect

Am schimbat garniturile de la tevile de cupru din centrala ca picura prin 2 locuri. Acuma vad ca curge pe la supapa de siguranta de 3 bar. Sa vad cum o curat.

Editat de homer
Link spre comentariu

Exista vreo metoda mai usoara de introducere a garniturilor? 

Intra extrem de greu in locasurile lor din centrala.

Garnitura de pe supapa nici nu am reusit sa o schimb. Cu garnitura noua nu intra deloc in locas supapa.

PS: Nu ma refer aici la garnitura de etansare din inauntru supapei.

Editat de homer
Link spre comentariu

Nu. Doar ca aia de pe ea e uzata. Alta noua pe aceleasi dimensiuni nu vrea sa intre deloc.

Aia veche arata cam ca asta

Posted Image

si una noua arata cam asa

Posted Image

Se vede ca cea noua e mai groasa in carne.

Editat de homer
Link spre comentariu

Ups! aia nu e garnitura este un oring , doar intimplator poti gasi un oring pe la piese auto care sa se potriveasca, cu asta nou poti masura cu un subler ca sa afli dimensiunile ca sa stii ce cauti.

Link spre comentariu

Deci parca vrea sa-mi faca in ciuda.

Am schimbat supapa nu mai curge acolo.

Acuma a inceput sa curga pe la vasul de expansiune in partea de jos unde are buza si vine tabla indoita.

Se poate lipi cu ceva acolo sau trebuie vas nou ?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator imar

Salutare. Am o centrala Ariston FF de 5 ani care pierde presiune cam 1.5 bari la o saptamana jumatate atunci cand este activat modul de incalzire. Am crezut initial ca ar putea fi de la vasul de expansiune, am schimbat vasul si problema persista. Problema poate sa fie ori din centrala ori de pe circuit, Am verificat vizual toate caloriferele si nu prezinta umezeala sau pete care sa indice o scurgere. Ma gandesc totusi sa elimin toate posibilitatile ce tin de centrala inainte sa ma indrept catre circuit. Tevile sunt ingropate in sapa si nu vreau sa ma gandesc inca ce ar insemna existenta unei avarii sau a unui por pe undeva. Ce alte componente ale centralei, pe circuitul de incalzire, pot cauza asemenea pierderi de apa? Multumesc.

Link spre comentariu

Deci parca vrea sa-mi faca in ciuda.

Am schimbat supapa nu mai curge acolo.

Acuma a inceput sa curga pe la vasul de expansiune in partea de jos unde are buza si vine tabla indoita.

Se poate lipi cu ceva acolo sau trebuie vas nou ?

schimbati vasul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări