Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USB DATA

Vizitator allecsxx

Postări Recomandate

Vizitator allecsxx

Sper sa fiu cat mai explicit.! Am o imprimanta, USB-ul imprimantei si aplicatia acesteia. Daca vreau sa scot o hartie la intamplare apas butonul print din aplicatia imprimantei. Din cat m-am mai invartit prin GOGULEA... am inteles ca aplicatia trimite anumite date catre imprimanta prin usb si imprimanta in functie de ce primeste executa. Ceea ce vreau eu sa fac este sa interceptez datele primite si sa le salvez , sa fac un prototip cu un microcontroler eventual o memorie ... si cand apas pe un buton al prototipului sa imi faca acelasi lucru care il facea daca apasam butonul "print" al aplicatiei. IMPRIMANTA APLICATIA SI USB-UL le-am ales ca sa fac un exemplu... ... stii uneori nu poti pleca cu laptopul dupa tine ... dar asa daca ai un prototip cu usb ... conectezi firul apesi pe buton si face acelasi lucru care facea si laptopul cu aplicatia... sper din tot sufletul sa inteleaga cineva din tot subiectu asta ... :)))

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Fiecare imprimata vine cu CD - ul lui , pe care este un driver si diferite applicatii.Cand tu apesi acel buton "print" acel document este transmis in Windows_API care isi face "legatura" cu driver-ul care a venit pe CD , traduce acel document in limbaj de masina apoi driver - ul prin USB ii transmite datele imprimantei.Chiar daca faci un API hook si "prinzi" acele date care sunt transmise prin USB , as fi foarte curios cum legi PIC - ul cu imprimanta , si apoi sa transmiti acele date salvate care impune mai multe pretentii cum ar fi rata de transfer , viteza de transfer , etc ... Iar acele date care sunt transmise catre imprimanta prin USB , sunt in limbaj de masina ( mai pe scurt o gramada de 1 si 0 ) .Eu personal n-am auzit / vazut asa ceva sa fi fost facut pana acuma , "imprimante" controlate cu PIC exista dar ele sunt deja asa numitele "cnc" - uri , adica PIC - ul controleaza toate motorasele imprimantei , adica utilizand numai mecanica imprimantei.

Link spre comentariu
Vizitator allecsxx

cam asa ceva 1 0 1 0 etc ... stiu ... si la fel mi-am pus problema cum leg pic-ul ... sau etc... m-am zbatut sa caut pe net 2 zile rasunsul si nu am gasit. .... daca e vreo posibilitate ... astept replay...

Link spre comentariu

Eu personal n-am auzit / vazut asa ceva sa fi fost facut pana acuma , "imprimante" controlate cu PIC exista dar ele sunt deja asa numitele "cnc" - uri , adica PIC - ul controleaza toate motorasele imprimantei , adica utilizand numai mecanica imprimantei.

"AN1233, USB Printer Class on an Embedded Host".ps: Nici Microchip nu cred ca a auzit de tine :)
Link spre comentariu

Mai bine te gandesti la un mini computer precum raspberry pi si in functie de imprimanta e posibil sa rezolvi repede cu driverele. Daca esti capabil sa faci un soft pentru uC PIC24F pentru a comunica cu o imprimanta pe USB sigur o sa fie simplu sa faci un program in linux pentru a imprima, la comanda data de un buton, de pe stick sau din cardul SD.

Link spre comentariu
Vizitator allecsxx

nu e mare lucru sa fac un soft pt un microcontroller care sa comunice prin usb cu pc-u. ideea este ca nu e chiar o imprimanta ceea ce folosesc. am o aplicatie si printr-un cablu usb setez anumite valori ale unui aparat . ideea este ca nu pot mereu sa iau laptopul cu mine sa configurez aparatul ala... si vreau asa... sa fac un prototip... sa pun 4 5 6 7 butoane etc... si cand apas unul din ele sa faca exact ce imi facea aplicatia daca apasam... "write data" sau daca apas alt buton sa faca "delete data" exact ca aplicatia... cred ca se poate ... si aici ma cam depaseste ... cred k am nevoie de un CHINEZ care stie sa fure tehnologie :))) ! AM REUSIT sa interpretez datele ... stiu rata de transfer etc etc... ideea este ca ele arata cam asa " 01 00 29 .." si continua ... nu prea au o logica de care sa ma agatz ca sa fac si eu o logica cumva pt un microcontroller... mda...

Link spre comentariu

00 01 29 ..... de care zici este un fel de limbaj masina , care pentru noi operatori nare nici o logica si nici nu se poate gasi , este pur si simplu imposibil pentru noi ca sa intelegem limbajul de masina. De acea sau inventat compilatoarele in diferite limbaje care pot fi intelese de noi iar apoi compilatorul il traduce in limbaj masina , dupa care este aproape imposibil de reversat sa aflam din nou un limbaj inteles de noi. Nu sunt nici eu expert in PIC - uri , dar cred ca ar trebuii sa intelegi ce anume se intampla in spatele acelei aplicatii pe PC , dupa care sa faci un echivalent pt PIC. Altfel nu stiu cum reusesti sa transmiti prin Buffer acele siruri de numere.

Link spre comentariu
Vizitator allecsxx

asa e .... trebuie sa stii ce date trimite aplicatia... adica vorba ta bandi ... "ce se intampla in spatele aplicatiei" ... ma gandesc sa decompilez aplicatia... etc etc poate reusesc sa gasesc ceva... numa ca aici nu prea sunt de domeniu... si cred k imi va lua mult timp si barba se va face alba si tot no sa reusesc... asa ca ... renuntz la aceasta idee..! parea simplu cand mi-a venit ideea dar se arata a fi mult mai complicat decat pare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări