Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FinePix A340-problema

kripton

Postări Recomandate

https://www.google.ro/#q=finepix+a340

Va salut,

De un timp, peste imaginea pozata, apar dare de interferenta, albe, predominante, cand poza se face la lumina naturala . Acestea se raresc si se ingroasa la actionarea zoom-ului . La pozele facute in interior, la alte surse de lumina, darele sunt mai atenuate . In intuneric cu flash, nu apar deloc insa nu pot incadra corect ( pe intuneric nu vad subiectul ) . Aparatul nu a fost demontat , nici scapat, singura problema aparuta cu cca. un an in urma ( "focus error" ) s-a rezolvat de la sine. Departe de a fi cunoscator, ori am setat ceva gresit ( dar nu inteleg ce ) ori presupun o problema mecanica posibil depunere de impuritati deoarece constat ca acumulatoarele se descarca prea repede ( fata de mormal ) avand in vedere ca la fiecare utilizare, obiectivul iese si intra.

Inainte de a intreprinde ceva, intreb pe cei cu experienta in domeniu daca au intalnit problema si daca exista rezolvare.

-multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• dem3ntor

1

• kripton

1

• tinel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

problema se datoreaza obturatorului defect, blocat sau banda care il comanda intrerupta.acest obturator se afla in obiectiv si este destul de delicata operatiunea de remediere!La camere ieftine nu se merita interventia.Multumesc!

Link spre comentariu

Subscriu celor spuse de coleg, am avut un aparat cu aceeasi problema, se rupe banda flexibila ce face legatura cu obturatorul. Se gaseste pe net, la preturi mici, circa 10$ cu tot cu transport, insa inlocuirea e un cosmar fiindca trebuie demontat complet obiectivul.De demontat nu e greu, dar sa-l pui la loc aliniat e o provocare, trebuie filmata procedura de la cap la coada ca sa o poti face invers.Eu am facut poze succesive cu demontarea si nu am reusit sa-l mai pun la loc cum trebuie, oricum posesorul nu a comandat banda din China si a renuntat la reparare.

Link spre comentariu

Aparatele de genul asta n-au obturator.Probabil diafragma e de vina.Multe ap. foto ieftine patesc asa ceva.De exemplu asta e pb. tipica la Canon-urile seria A4xx. Avand in vedere calitatea pozelor , nu se merita reparatia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări