Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare amplificator chinezesc

Vizitator dadart40

Postări Recomandate

Vizitator dadart40

Buna seara!Nu sunt electronist si nici nu cred mai am cand sa fiu...asa ca imi cer scuze anticipat pentru eventualele aberatii.M-am ales cu un amplificator audio chinezesc cu un canal nefunctional. Am gasit un topic mai vechi pe aceeasi tema - viewtopic.php?f=5&t=95234 , am inlocuit finalii -d1047- si prefinalii chinezesti cu unii originali (cred eu) insa datorita faptului ca finalii noi au suprafata metalica de contact cu radiatorul se auzea un brum continuu in boxe. Am fost nevoit sa sectionez radiatorul astfel incat sa nu mai fie o legatura intre finali . As dori sa stiu daca exista o solutie sa pun un radiator mai mare continuu (peste toti finalii) si sa nu mai am acel brum. Finalii chinezesti nu aveau suprafata de contact metalica. Trebuie sa spun ca nu sunt prea familiarizat cu termenii din electronica asa ca, va rog daca se poate sa-mi spuneti oarecum mai pe limba mea de profan ce solutie am! Multumesc !p.s. asa cum este acum sunt foarte multumit de cum se aude la un nivel moderat pe niste boxe mai vechi RFT (nu prea am curajul sa dau mai tare de jumatate :w -amp-ul cred ca are cam 30w /4ohmi rms iar boxele 15 /4ohm - se aude incomparabil mai bine fata de sistemele de pc 2.1 sau 5.1 ce le mai am eu prin casa.poze:

post-83749-139829767296_thumb.jpg

post-83749-139829767311_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator dadart40

lasa-l e asa cum este si pune intre tranzistori si radiatoare... izolator, mica ...se gaseste la magazin dupa forma tranzistorilor ! :rade:

ok, cum se asigura transferul termic intre tranzistor si radiator?? Nu se pune si pasta ceramica?
Link spre comentariu
Vizitator dadart40

pai da, in modul cel mai normal, se pune pasta termoconductoare intre tranzistor si izolator si intre izolator si radiator ! dupa care se fixeaza bine prin strangere cu surubul din dotare !

Am inteles, sa traiti!
Link spre comentariu

Daca ai inlocuit finali inlocuieste si Condensatorii de Filtraj care nici aia nu sunt straluciti. Foloseste mica si pasta termo la atasarea radiatorului de finali. Atentie la tensiunea folosita de ventilator, eu am incercat adaptarea unui 120mm si pana la urma am revenit la ventilatorul de 50mm. Din cauza diferentei de amperaj, ventilatoarele mai mari nu functioneaza in parametrii optimi si nu fac racirea asa cum trebuie.

Link spre comentariu
Vizitator dadart40

cred ca ai putea primi mai multe informatii !...dar daca ai domociliul la 6.52 si eu ti-as spune ca poti gasi in orasul 7.34 pe strada 81 s-ar putea sa nu avem acceasi harta si nu corespund coordonatele !?

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, mi-am actualizat profilul...condensatorii de filtraj sunt aia mari sau cei mici? (pe cei mari i-am inlocuit cu unii Daewoo cu aceleasi specificatii - asta am gasit la Universitate, la coloane)
Link spre comentariu

cred ca ai putea primi mai multe informatii !...dar daca ai domociliul la 6.52 si eu ti-as spune ca poti gasi in orasul 7.34 pe strada 81 s-ar putea sa nu avem acceasi harta si nu corespund coordonatele !?

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, mi-am actualizat profilul...condensatorii de filtraj sunt aia mari sau cei mici? (pe cei mari i-am inlocuit cu unii Daewoo cu aceleasi specificatii - asta am gasit la Universitate, la coloane)
Condensatorii de filtraj sunt cei pe care I-ai inlocuit. Cei mari de 2200uf/25V.
Link spre comentariu

condensatori de filtraj sunt cei mari, lasa-i acolo daca i-ai schimbat corect, respectand polaritatea...nu sunt ei cei mai buni dar corespund nevoilor mentionate..Daca nu gasesti mica sau izolatori pentru tranzistori la coloane, dai fuga pe Maica domnului si iei magazinele la rand si vei gasi cu siguranta p e partea dreapta, aproape de Lacul tei..am luat eu ieri.

Link spre comentariu
Vizitator dadart40

Multumesc tuturor pentru promptitudine, amplificatorul merge impecabil (abia se incalzeste - la vara o sa vad cum e, are doar la volum maxim un fasait slab de tot), deocamdata nu mai pun mica iar boxele imi plac tare mult... asa ca ,,case closed'' vorba reeditata a unui celebru in viata.poze: (mai trebuie sa fac doar un ,,ambalaj'' cu aerisiri corespunzatoare si am gasit prin casa si un intrerupator basculant haios, oricum imi place sa mesteresc la ,,chestii'')

post-83749-13982976757_thumb.jpg

post-83749-139829767592_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca tot iti place sa mesteresti cumpara de pe forum sau de pe Maica Domnului un radiator un pic mai mare si intreg cu monteaza tranzistorii cu foite de mica si pasta termo. Mi se pare tare nepotrivit acel radiator "feliat"Nu sunt de acord cu tine cand spui ca e prea tarziu sa mai inveti ceva, niciodata nu e timpul trecut mai ales daca acea preocupare it aduce satisfactii si te pasioneaza.Nu stiu ce varsta ai dar daca ai stii cati pensionari sunt pe forumurile de electronica straine ai ramane socat. Creierul ocupat este mereu tanar.

Link spre comentariu
Vizitator dadart40

Daca tot iti place sa mesteresti cumpara de pe forum sau de pe Maica Domnului un radiator un pic mai mare si intreg cu monteaza tranzistorii cu foite de mica si pasta termo. Mi se pare tare nepotrivit acel radiator "feliat"Nu sunt de acord cu tine cand spui ca e prea tarziu sa mai inveti ceva, niciodata nu e timpul trecut mai ales daca acea preocupare it aduce satisfactii si te pasioneaza.Nu stiu ce varsta ai dar daca ai stii cati pensionari sunt pe forumurile de electronica straine ai ramane socat. Creierul ocupat este mereu tanar.

Mersi de sfaturi si incurajari, mai am pana la pensie (am 42) dar chiar sunt zero la capitolul electronica...sunt sculptor si restaurator de profesie. Intradevar radiatorul arata ca la nebuni...dar merge si nu cred ca vreau sa mai bag bani in el (mi-am cumparat finalii si prefinalii de la un magazin de pe str.Maica Domnului. A mai ramas o mica problema de rezolvat si anume rezistenta de pe traseul coolerului (dupa cautari pe google cred ca este de 1.5 kohmi/0.6W).Cred ca am parlit-o cand am montat coolerul cel mare care are 0.14A si vreo 2-3 W (cel mic , original, are 0.12A) amandoua la 12V. Sa caut una identica sau sa pun alta mai ,, puternica'' care sa poata duce coolerul cel mare la o turatie de cca 50-60% (ca sa nu faca zgomot prea mare)? Ce specificatii sa aibe? Imi cer scuze ca pun o intrebare asa banala dar nu am reusit sa rezolv prin clasicele cautari pe ,,goagle'' .Daca deranjez prea tare e suficient sa-mi spuneti si ma opresc din intrebari ce nu-si au locul si nu o sa ma supar...deja am primit niste sfaturi foarte bune.foto cu rezistenta -

post-83749-139829767699_thumb.jpg

Link spre comentariu

daca vreti sunt scheme cu lm317 2 rezistente si un termistor care regleaza turatia in functie de temperatura radiatorului,daca nu puteti sa puneti una la fel dar de wataj mai mare care sa reziste la curentul cerut de fan sau 2 de rezistenta dubla pe care sa le puneti in paralel

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări