Vizitator Gonthar Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Salut! E posibil sa se schimbe parametrii curentului introducand o siguranta modificata in tabloul de tensiune astfel incat sa se provoace functionare defectuoasa a aparatelor conectate la priza?Am auzit ca ar merge cu o dioda suficient de rezistenta sau un triac ceva...Cam ce fel de dioda ar trebui si unde se gaseste? Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Salut,Cu rezistenta nu merge, eventual daca legi un resou in serie :finga: de 3000W, sau faci un variator de putere cu triac.Asa poti sa scazi tensiunea, dar trebuie sa fie de putere mare si pus pe radiator. Cel mai simplu : scoate siguranta, asa n-o sa ai probleme de genul ca trebuie sa platesti masina de spalat, frigider, si alte electrocasnice :snakeman: Dar daca chiar vrei sa produci daune, fa rost de dioda de putere mare (min. 250A), cel mai simplu din talcioc, dioda pentru aparate de sudura, si il legi in serie, asa faci o redresare, efect garantat, mai ales la motoare asincrone. Numai sa tina siguranta :finga: P.S. dar sa nu plangi cand trebuie sa-ti iei un credit pentru a "renova" bucataria vecinului. Link spre comentariu
Vizitator Gonthar Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Ma streseaza niste vecini cu muzica lor. Sunt in pragul unei crize de nervi si trebuie sa fac ceva...Deci zici ca o dioda de 250 A ar perturba suficient curentul ca sa produca pagube? Dar cam cat de mare este dioda asta? Merge sa o incorporez intr-o siguranta obisnuita? Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Ma gandeam problema este cu "muzica"....Cu o dioda faci a redresare, deci trece numai a semiperioada pozitiva, sau negativa, depinde cum legi dioda, dar aici nu conteaze, si tensiunea medie scade aproximativ la jumatate, si este si curent continuu pulsatoriu, nu stiu daca traful de la amplif se arde sau nu, probabil ca nu, dar "instalatia" n-o sa functioneze corect. Insa la motoarele asincrone se vede efectul imediat :finga: Cu gabaritul diodei o sa fie problema, pt. ca este destul de mare, si are si un surub mare, nu incape intr-o siguranta.O alta idee ar fii, sa-ti iei o protectie la suprasarcina pentru motoare, si sa-l legi in serie cu siguranta, seara il reglezi la 0.8A-1A (trebuie sa fie destul de sensibil), asta fiind de fapt un bimetal, cand se incalzeste intrerupe circuitul, iar cand se raceste inchide circuitul. Nici asta nu incape intr-o siguranta ceramica. Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Mai era un astfel de topic pe undeva, cele mai interesante indei mi s-au parut urmatoarele:- ii scoti noaptea siguranta respectivului si ii pui spuma poliuretanica in loc de siguranta, apoi pui inapoi patroana (sau cum se cheama chestia aia care fixeaza siguranta)- iei un dorn izolat si ii spargi partea ceramica in care se fixeaza siguranta, nu are voie sa se bage acolo sa o repare singur ca isi va lua amenda, iar pana sa vina de la electrica sa i-o repare....va dura (pe langa faptul ca il vor seca de bani)- ii masluiesti contorul si apoi dai un telefon anonim la electrica si spui sa verifice contoarele de pe scara pentru ca cineva si-a masluit contorul deoarece consumul total este mult prea mare (curentul de la iluminatul scarii si cel consumat de lift, pe care le plateste toata scara)Si o idee proprie, inspirata dintr-un film: Vii cu o foarfeca de taiat plasa de constructii pe santier, cu manerele izolate, si ii tai firul care intra in contor, in 2 locuri, astfel incat sa poti pleca cu o bucata.... Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 :finga: :finga: :finga: Ultima mi se pare cea mai insipirata :snakeman: , sa tai cat mai aproape de perete, ca sa nu se poate prinde :finga: Link spre comentariu
Vizitator Gonthar Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Multumesc ptr sugestii.....dar....nu vreau sa las urme deloc.Vreau sa ii prajesc doar statia. Daca rasucesc de multe ori intr-o parte si alta siguranta i se poate strica statia? Link spre comentariu
tiristor Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Cheama sectoristul cand merge muzica tare.Legea zice sa asculti muzica sau ori ce alt program dar fara sa deranjezi vecini.Va lua o amenda de se satura de muzica. :smt006 Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 In primul rand, politia trebuie sa si vina, in al doilea rand, potilita trebuie sa si aiba chef sa mearga peste ala, in al treilea rand...pe ala s-ar putea sa-l doara-n qr de amenda primita (cum de obicei se intampla) :rock: Link spre comentariu
Vizitator Gonthar Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Deci, nu stiti ? Daca sucesc rapid de cateva zeci de ori siguranta ca sa ii fluctueze rapid curentul se poate strica ceva?Nu stiu daca e o idee buna sa chem politia ptr ca atunci o sa stie cine l-a reclamat si cine stie....poate o sa decida sa se razbune sau mai stiu eu ce sa faca.Abia m-am mutat in bloc, nu stie cine sunt si ca ma deranjaza muzica lui, asa ca am un avantaj tactic.Daca o sa ma duc macar sa ma plang de muzica lui s-ar putea sa nu rezolv nimic si sa nu mai pot pe urma sa ii umblu la tablou. Asa ii pot suda acum siguranta, taia firele, desigila contorul(contoarele sunt pe scara ptr fiecare apart.),etc. si habar nu o sa aiba cine i-a facut asta.M-am gandit sa-i scriu un bilet in care sa il avertizez. Daca nu se conformeaza as putea pe urma sa aplic celelalte metode mai dure si tot nu o sa stie cine i-a facut-o.Cum imi sugerati sa fie biletul? Scris de mana ca de la un om necajit care cere si el putina liniste si care sa inspire mila, sau ceva forjat sa para oficial de la administratie blocului(gen o somatie,etc.)? Link spre comentariu
niq_ro Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 tinand cont ca esti mutat de curand, o sa-si dea seama in toate cazurile ca tu esti "vinovatul"... asa ca nu strica intai o discutie.... Link spre comentariu
Vizitator Gonthar Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 tinand cont ca esti mutat de curand, o sa-si dea seama in toate cazurile ca tu esti "vinovatul"... asa ca nu strica intai o discutie....Pai si ei s-au mutat de curand!Sta o studenta aici cu chirie si ea nu prea face galagie, dar mai aduce baieti, se incing bairame si se lasa cu zgomot.Si oricum nu cred ca stie ea pe toti care locuiesc in scara.Oricum majoritatea sunt mosi si babe, daca ar fi sa suspecteze pe cineva pe ei ar fi cel mai probabil - cu un etaj mai sus e o baba care e chiar nebuna. Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Mesaj tiparit la imprimanta, fara amprente pe foaie, pe cat posibil. Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 24, 2006 Partajează Postat Octombrie 24, 2006 Sau aplici metoda balcanica,Te duci si-l bati pe toti :finga: Link spre comentariu
draku Postat Octombrie 24, 2006 Partajează Postat Octombrie 24, 2006 numa' slabeste patronul sigurantei de la tablou, atat cat sa nu faca contact bine...efectele n-or sa se vada imediat, dar in timp vei observa ca o sa cumpere mai multe becuri, eventual un motor de frigider, un tv, etc :snakeman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum