Alexutz Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Salve! http://postimg.org/gallery/2iy8bn38/721 ... e=721fa2f9 si respectiv http://postimg.org/gallery/2iy8bn38/721 ... 2f9&page=2 Componente: -tevi de 25Ø si 12Ø, -radiatoare CPU (unul folosit drept contragreutate in stil macara), -platane HDD (1HDD de 2Tb busit de interfata SATA-USB), -suruburi de 4, 6, 8, -piulita de 6 si de 8Ø, -cablu ecranat alimentator laptop, -o carcasa din Al de la un modem vechi, -profile "L" aluminiu, -suport cilindricdin alama pentru fixare bara sifonier, -mufa alimentare pe panou, -led 16W/2700k si soclu led, -poxipol, -euroglet. Testarea e pentru moment cu 3 alimentatoare de 15V/1.5A luate cu 3 lei bucata din talcioc si un LM317 in configuratie de scc. http://www.tme.eu/ro/Document/f608150a4 ... 5273M1.pdf Cost total 142lei (2lei sac aspirator plin cu pilitura) Ce e mai important, la 0.32A prin led, radiatorul "sta" in 42grade. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Super! Cred ca asta e ca mai tare lampa pe care ai prezentat-o aici Doar din poze, credeam ca radiatorul contragreutate ar putea fi pt SCC.La ce tensiune si curent scoate ledul 16W? Din ce-mi dau seama, il folosesti la o putere mai mica..Ce producator/model e si cat a costat? Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 28, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2014 Multam frumos! Am facut si eu cu ce-am avut+gasit. Preferam ceva in forma de Z, 3 piese late din Al, cea de sus fiind radiatorul propriu-zis, si in cea de jos intrand sursa. Pe led am acum 43V. La curent maxim (360mA) trage 44.5V. Ledul e Citizen http://ce.citizen.co.jp/lighting_led/dl ... 3%29_E.pdf 42lei. 6lei soclul. Radiatorul l-am gasit cu 15lei in talcioc. Cu minim 30 gaseam ceva in magazinele de profil la 1/2...1/3 din suprafata. Un radiator mai mic era mai estetic dar si mai fierbinte. Va avea 2 surse, una auto de laptop, modificata si una la priza. LE Decat sa dau 200-300lei pe un proiector de 20-30W caruia i se arde sursa si-i scade si luminozitatea rapid, in zeci de ore de la supraincalzire...prefer sa-mi fac singur Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Interesanta jucaria! La ce putere are ledul, s-ar preta o scc reglabila, care sa permita reglarea luminozitatii. Iar sursa ai putea-o ascunde in talpa lampii. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Interesanta jucaria! La ce putere are ledul, s-ar preta o scc reglabila, care sa permita reglarea luminozitatii. Iar sursa ai putea-o ascunde in talpa lampii.O schema de SCC reglabila se poate posta? Ideal ar fi ca sa nu fie influentata intensitatea curentului prin LED daca tensiunea de intrare baleiaza intre anumite limite max/min.As vrea sa folosesc SCC pentru cateva grupuri de cate 3 led-uri, serie-paralel de 1w (putere totala de vreo 24W) si alimentare 9-15v. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Lampa mea de pe masa ce are un led de 30w/ tensiune de alimentare de 24 volti are schema de mai jos gandita de un colegul pisica matache caruia ii multumesc pentru ajutor, face aproape 2 ani si nu a dat nici un rateu. Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 1, 2014 Autor Partajează Postat Martie 1, 2014 @giongiu Incapea si o sursa, ba chiar mai multe. Deocamdata ii pun o lentila detasabila http://postimg.org/gallery/2hv3o1ta/a7561d24/ si eventual un filtru de culoare. In pozele 3 si 4 se vede un filtru pentru obiectiv foto finisat pentru o lanterna Fenix TK12 (am folosit doar diamant si smirghel...). Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Lampa mea de pe masa ce are un led de 30w/ tensiune de alimentare de 24 volti are schema de mai jos gandita de un colegul pisica matache caruia ii multumesc pentru ajutor, face aproape 2 ani si nu a dat nici un rateu.Stiu schema de SCC cu LM317, o folosesc pentru alimentarea unui led de 10W, vroiam una cu tranzistori care sa asigure un curent constant prin led (led-uri) la o fluctuatie a tensiunii de intrare intre 10-15Vcc (iluminat din baterie).La SCC cu LM317 este necesara o tensiune de "intrare" cu cel putin 3v mai mare decat cea dorita pe led, la SCC cu tranzistori trebuie doar cu vreo 0,8-1v mai mult, de aceea preferam cu tranzistori. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 poate va satisface aceasta schema realizata de colegul Ticu (daca nu ma inseala memoria) Link spre comentariu
Marius Badea Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Minunata lampa,felicitari. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Lampa mea de pe masa ce are un led de 30w/ tensiune de alimentare de 24 volti are schema de mai jos gandita de un colegul pisica matache caruia ii multumesc pentru ajutor, face aproape 2 ani si nu a dat nici un rateu.Stiu schema de SCC cu LM317, o folosesc pentru alimentarea unui led de 10W, vroiam una cu tranzistori care sa asigure un curent constant prin led (led-uri) la o fluctuatie a tensiunii de intrare intre 10-15Vcc (iluminat din baterie).La SCC cu LM317 este necesara o tensiune de "intrare" cu cel putin 3v mai mare decat cea dorita pe led, la SCC cu tranzistori trebuie doar cu vreo 0,8-1v mai mult, de aceea preferam cu tranzistori. Se poate face o scc reglabila, cu cadere de tensiune sub 100mV. Schema e simpla, un operational LM358, un mosfet, un TL431 si ceva rezistente. E postata aici, pe undeva, daca n-o gasesc, o redesenez.Asta e schema... download/file.php?id=49152 Curentul maxim prin led, e Upin3/R1. Curentul in A, tensiunea in V, rezistenta in ohmi. Link spre comentariu
Alexutz Postat Martie 1, 2014 Autor Partajează Postat Martie 1, 2014 Am testat ambele scheme, merg perfect. Cea cu fet+BC alimenta un led cold white de 10W care cerea 900mA. Varianta cu 358+431+IRF o stiu de la @pisica matache, era un driver de 2.5A pentru led, alimentarea fiind un element LiIon. Pe undeva e si o varianta cu protectie celula la 2.7V.Pasiunea pentru leduri o datorez lui @pisica matache si @tyc, care a facut faruri moto cu led. Frumoase topicuri! Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 @giongiu Acu, să nu chiar exagerăm . Avem rdson de 160mΩ la IRF530 + 50mΩ în sursă . Plus că nu mergem până la intrarea în conducție totală - ca să funcționeze SCC-ul . Deci la 2-3A avem 400-600mV sau mai mult. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 ... Deci la 2-3A avem 400-600mV sau mai mult.Este chiar ok, chiar daca ajunge si la 800mv, ramane sa testez schema. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Schema funcționează fără probleme, DAR, în funcție de realizarea practică, fire ,etc . ESTE POSIBIL să apară oscilații. O rezistență de zeci de ohmi între AO și poarta MOSFET este oricum recomandată , pentru a separa ieșirea AO de capacitatea de intrare a MOSFET. Dacă totuși apar oscilații, o rezistență de câțiva kΩ în serie pe intrarea inversoare și un condensator de sute de pF - câțiva nF între ieșire și intrarea inversoare. Atenție și la decuplarea alimentării ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum