Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat de sudura de 755 A

Vizitator acum

Postări Recomandate

salut baietiam nevoie de sfatul vostru am achizitionat o triodina cred ca asa ii spune...

Nu, nu-i spune asa, triodina se numea convertizorul rotativ de sudare, compus din motor asincron trifazat care are arbore comun cu un generator de curent continuu, deci genereaza tensiune continua, asa ca nu e nevoie de redresor cu diode.In plus, si titlul pe care l-ai pus e tot o aiureala, tu ai idee ce inseamna 755 (sapte sute cincizeci si cinci) de amperi????????!!!!!Eu cred ca nu. La procedeul de sudare manuala, nu se vehiculeaza curenti atat de mari.Daca ai auzit de sudarea automata sub strat de flux, da, acolo poti vorbi rareori de curenti atat de mari, dar un redresor folosit la asa ceva e o dihanie care cantareste spre o tona, nu o jucarica prrecum cea din poza ta.O pagina de discutii aiurea in care fiecare vorbeste pe limba lui, paralel cu subiectul.Daca exista un subiect clar...Caci titlul e cel putin fantezist.Ca sa nu-i zic altfel. :aut:Vad ca sectiunea asta se duce de tot in balarii...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

SalutareHai sa te lamuresc eu cu "triodina " ta1)Carcasa si poate si traful din el ,au fost de la o sursa industriala trifazica,reglabila in trepte, de 220V curent continuu,folosite la incarcarea bateriilor de acumulatoare din statiile electrice si nunumai.Initial redresarea a fost facuta cu placi de seleniu.Parametrii ce ai trecut tu aici, de pe placuta aparatului sunt de la redresorul initial.2)Poti folosii linistit diodele de 355A,cu traful acela si mai ales monofazic, in veci nu le poti arde,eu folosesc diode de 200A de peste zece ani si nu sau ars.

Link spre comentariu

Triodina, in cazul tau, e un nume cam pompos, triodina este intr-adevar un aparat de sudura dar care se alimenteaza la reteaua trifazica-380V, in cazul tau vad ca se alimenteaza la 220V-vad un stecher de 220v langa clesti de sudura.

O fi fost ea in tinerete o triodina adevarata dar acum e un simplu aparat de sudura alimentat la 220v.

Si vorba dl Emil Matei iti dai seama ce inseamna 755A???

380V X 755A= 286900Wati=28KW si sa zicem, prin absurd, ca se alimenteaza la 220V, asta ar insemna 220V x 755A=166100=16KW.

Niciodata nu vei putea absorbii asemenea puteri din reteaua trifazica sau monofazica adica 380V sau 220V!!

Link spre comentariu

Triodina, in cazul tau, e un nume cam pompos, triodina este intr-adevar un aparat de sudura dar care se alimenteaza la reteaua trifazica-380V, in cazul tau vad ca se alimenteaza la 220V-vad un stecher de 220v langa clesti de sudura.

O fi fost ea in tinerete o triodina adevarata dar acum e un simplu aparat de sudura alimentat la 220v.

380V X 755A= 286900Wati=28KW si sa zicem, prin absurd, ca se alimenteaza la 220V, asta ar insemna 220V x 755A=166100=16KW.

Niciodata nu vei putea absorbii asemenea puteri din reteaua trifazica sau monofazica adica 380V sau 220V!!

CATASTROFA!!! :aut: :aut: :aut:
Link spre comentariu

PUNE MANA PE CARTE SI INVATA, INAINTE DE A SCRIE CE AI SCRIS :sparge:
Link spre comentariu

PUNE MANA PE CARTE SI INVATA, INAINTE DE A SCRIE CE AI SCRIS
Da stimabile imi cer scuze, am incurcat borcanele ca sa zic asa, inmultirea trebuia facuta cu iesire din secundar NU CU ALIMENTAREA, 70V X 755A=52850Wati.

Imi asum greseala, inca odata scuze, nu stiu ce fuse in capul meu...

:sparge: :sparge:

Oricum colegu IGBT 1971 nu trebuia sa reactionezi asa ......

Link spre comentariu

am un aparat de masura de care nu sunt foarte sigur la milimetru

dar pot sa zic sigur urmatoarele:

in treapta 1 am peste 30 de V in ca

in treapta 2 am peste 40 de V in ca

in treapta 3 am peste 70 de V in ca

da?

Chiar initiatorul topicului scrie de tensiunea de 70Vca in secundar, ca o scade ea la amorsarea arcului electric la tensiunea de 40-50Vcc asta e partea doua dar nici 30Vcc!
Link spre comentariu

Lasand la o parte anumite erori(triodina in loc de transformator etc) acest topic a fost transformat in unul ca de bodega. Oameni buni omul cauta niste solutii pentru problema lui! Ajutati-l daca stiti si puteti. Nu-l mai criticati. Nimeni nu e perfect iar el nu s-a dat expert in sudura si aparate de sudura. A cerut niste solutii. Ajutati-l daca puteti. Ca-i zice triodina, ca-i zice altfel nu conteaza pentru el. Colegul @acum va cere ajutorul si daca puteti sa-l ajutati e bine daca nu... stati pe margine. Macar nu-l incurcati.

Link spre comentariu
Vizitator acum

noroc baietieu va multumesc la toti ca de la toti am invatat cate cevaimportant este ca pot sa folosesc diode de 350 de A pentru ca sunt mai usor de gasit si mai ieftineapropos de triodina - stiu numele asta de cateva zile de la un mecanic care atunci cand a vatut aparatul a zis ca e o triodina de 755A - eu l-am crezut stiind ca e meserias dar asta e a zis si el ce a crezut stiti vorba aia "minte ei mint si eu"nu trebuie sa va deranjeze nestiinta measincer mie imi place tare milt cum sudeaza acum in treapta intaia cu amperajul pe la jumatate si cu supertit de 3.25 - chiar pot si eu sa sudez si sa tina sudura :)despre dilema cu peste 70 de volti in treapta a treia eu cred ca este adevarat atata arata aparatul meu de masuradeci inteleg ca notatiile de pe acea placuta nituita nu mai sunt valabilepot cumpara diode de 350A si ce imi mai trebuie sa sudez alumuniu ca pe mine asta ma intereseazava multumesc pentru tot

Link spre comentariu

.................si ce imi mai trebuie sa sudez alumuniu ca pe mine asta ma intereseaza......

Renunta la sudarea aluminiului cu electrozi, daca materialul de sudat este destul de gros si sudorul profesionist iese "ceva" altfel nu, chiar si asa pentru a suda cu electrozi bazici adica in curent continuu in afara de diode i-ti trebuie mai "multe", bobina filtru, condensatori, toate dimensionate pentru traful care il ai, sa mai discutat, da-i cautare si o sa gasesti, cel putin i-ti faci o idee....
Link spre comentariu
Vizitator acum

voi priviti sudura ca niste profesionisti - asta e normalde aceea sudura aluminiului cu electrozi nu e sudura asa cum numiti voi sudurabanui ca eluminiu se sudeaza cu alte tehnologii nu stiu nu ma bagdar vreau sa zic un lucrueu vreau sa-mi fac singur in bena masinii mele o structura din bare de aluminiu si sa le sudez deci sudura nu trebuie sa arate profesionist ci numai sa tinasi cum am vazut ca exista electrozi de aluminiu atunci am deschis topicul asta cu intrebaridaca zici ca nu se poate eu abandonez ideea si pun nituri:)dar mai am o intrebarecu aluminiu am intelesdar cu inoxil e la fel ?de exemplu vreau sa-mi fac bara fata la masina si nu am cu ce sa o indoio sudez la unghi si o slefuiescdecice-mi trebuie sa sudez cat de cat inox cu acest aparat pe langa diodele alea de 350Aapropos a mai venit un sudor la mine si cand a vazut aparatul a zis ca etse de la 100A la 750A in functie de treapta selectatastima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări