Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O lamurire... cu privire la tole de transformator.

maftei

Postări Recomandate

O lamurire ,va rog.Am desfacut doua transformatoare:unul de iesire si unul de retea de la un amplificator cu PL34.Doua tipuri de tole:unele negre,nevopsite si unele vopsite pe o fata,cel putin asa apar,nu sunt complet negre.Si acum intrebarea:pentru ca eu le-am incurcat, care sunt pentru traf alimentare si care pentru iesire.va multumesc Cu stima Maftei

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maftei

4

• zal

2

• carageae

2

• RockDok

1

Top autori în acest subiect

Banuiesc ca tolele care sunt vopsite (probabil cu verde) pe o fata sunt de la traf-ul de iesire.Dar cred ca in primul rand ar trebui identificate primarele la fiecare traf. Dupa care se poate masura rezistenta in DC la fiecare. Amplificatorul a fost PP sau SE ?

Link spre comentariu

O lamurire ,va rog.Am desfacut doua transformatoare:unul de iesire si unul de retea de la un amplificator cu PL34.Doua tipuri de tole:unele negre,nevopsite si unele vopsite pe o fata,cel putin asa apar,nu sunt complet negre.Si acum intrebarea:pentru ca eu le-am incurcat, care sunt pentru traf alimentare si care pentru iesire.va multumesc Cu stima Maftei

PL34 nu stiu sa existe. Cred ca e vorba de EL34. Si daca seamana trafurile, foarte probabil e vorba de un amplificator Sigma de 50W.Se pot determina infasurarile dupa schema acestuia...reveniti cu poze si mai multe detalii...Sau nu am priceput eu bine...ati desfacut trafurile din amplificator, sau ati demontat transformatoarele in sine, dupa ce le-ati scos din aparat?
Link spre comentariu

Amplificatoare romanesti cu PL36 nu stiu sa fi fost, cel putin originale, Philips a facut asa ceva, dar pe ala se mai poate citi sigla, oricat ar fi de vechi :)Daca e diy...e mai complicat. Totusi, nu inteleg, de ce sa umbli intr-un amplificator cu tensiuni periculoase - chiar letale - daca nu stii nici macar sa determini infasurarea unui transformator? Poate totusi e vorba doar de tole...

Link spre comentariu

Dacă ampliful e unul românesc şi tolele au aceleşi dimensiuni, nu contează cum le alegi din grămadă, sînt la fel. Poate să fi fost trafo din loturi diferite, dar materialul e obişnuit. Ptr liniştea personală, pune juma-juma în ambele trafo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări