Vizitator Eclipse Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Salut tuturor,sunt nou pe forum si va rog daca puteti si vreti sa ma ajutati cu un proiect la facultate.Am primit exact un bilet care nu il doream si nu inteleg cerinta lui.Mi se cere proiectarea unui aparat pentru determinarea raportului de transmisie cu urmatoarele caracteristici:-valoarea maxima a raportului de transmisie: 2.765;-numarul de zecimale cu care se face afisarea 3;-alte prescriptii: avertizare optica la scaderea sub valoarea 2.65;In primul rand nu inteleg ce sa calculez?raportul de transmisie al cui?MI SE CERE SA FAC PRIN VHDL/VERILOG.(cu implementare pe FPGA)Eu stiu aceste doua limbaje de scriere hardware,sumar sincer,dar ma descurc cu putina munca.Va rog luminati-ma putin sa stiu in mare ce am de facut.Va multumesc si o zi placuta va doresc! Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Spor la citit (au si exemple): http://www.asic-world.com/verilog/veritut.html Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 In primul rand nu inteleg ce sa calculez?raportul de transmisie al cui?Tema e interesanta si eu o interpretez in sensul ca se doreste masurarea reportului de transmisie intre 2 arbori care se rotesc. In contextul asta are sens. Si cum rotatia este o miscare periodica, daca pui un senzor care sa dea cate un impuls la o rotatie completa, masurand frecventa, masori implicit turatia fiecarui arbore. Pana la raportul de transmisie mai e un pas, si anume faci impartirea celor doua frecvente si gata raportul de transmisie. De exemplu, daca un arbore se invarte cu 5000 de rotatii pe minut si celalalt cu 10000 de rotatii pe minut, inseamna ca raportul de transmisie e 1/2. Frecventa citita la primul ar fi de 5000rot/60sec=83.33Hz, iar celui de-al doilea ar fi 10000rot/60sec=166.66Hz. Raportul frecventelor este 2, adica exact cat raportul de transmisie.Una peste alta, ai de facut doua frecventmetre. Frecventele masurate trebuie impartite si mai trebuie sa dai un semnal daca se depaseste o anumita valoare a rezultatului impartirii. Tre sa te mai lamuresti cat tre' sa fie fereastra de masura ca sa obtii 3 zecimale precizie. Misto! In principiu ar trebui sa il scoti intr-un weekend, daca esti bazat cu limbajul. Link spre comentariu
Vizitator Eclipse Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 va multumesc frumos.cand termin proiectul voi posta aici in ajutorul altor utilizatori ai forum-ului pentru a-si face o idee / a se inspira din proiect.O zi frumoasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum