Vizitator klandestin Postat Octombrie 22, 2006 Partajează Postat Octombrie 22, 2006 Sal'tare! Imi incep postul prin a spune ca sunt un total necunoscator al domeniului audio. Am primit si eu de la un amic din Germania un subwoofer (si un amplificator auto) care la prima vedere pare interesant si as vrea sa-i fac o incinta pentru al lega in portbagajul masinii. Am sapat pe tot felul de site-uri de domeniu, dar am ajuns la concluzia ca mai bine cer ajutor decat sa ma apuc sa fac singur ceva la care chiar nu ma pricep. Singurele mele tangente cu sisteme audio au fost ca in vechea Dacie mi-a legat un mp3 si 2 boxe, dar fara nici o noima, doar asa de dragul de a bazai ceva in masina, acum am o masinutza mai buna, dar n-am muzica de loc. Imi voi achizitiona un mp3 player si cu "sculele" primite vrea sa incropesc un sistem audio cat mai reusit. Tin sa mentionez ca am citit iniante toate regulile si documentatiile de site legate de incepatori, dar din documentatii n-am inteles prea multe...asta e ...sunt un ingrat Ca sa nu mai fiu off topic trec direct la subiect. Acesta ar fi subwoofer-ul si detaliile care le-am gasit pe net cautand documentatii vreo 2 zile la rand, poate cineva sa imi spuna si mie cum e cel mai corect sa realizez o incinta pentru asa ceva, din cele citite incinta ar trebui sa ai intre 40 si 60 de litri volumul, dar nu stiu cum sa calculez cat mai bine dimensiunile si am vazut ca producatorul recomanda vented box, am aflat si ce este aceea, deci poate cineva sa ma ajute un pic la dimensiunile perfecte pentru a scoate ce e mai bun din acest subwoofer. Daca ajuta cu ceva... amplificatorul e un sony xm-1002HX... http://pronetguide.uemedia.net/reviews/ ... 002hx.html ... sper sa fie OK sa-l leg la acest subwoofer pt ca n-am alte optiuni...calul de dar nu se cauta de dinti. Mii de multumiri anticipate, dau nspe beri , fara numar, mai ales daca e gata pana in 5 noiembrie cand e ziua mea si mi-a face cadou acest sistem pe masina. si promit ca la final pun poze cu tot ce a iesit si cu sculele montate pe masina http://www.audiorama.com.br/kicker/#Freeair Link spre comentariu
Vizitator klandestin Postat Octombrie 22, 2006 Partajează Postat Octombrie 22, 2006 in cautarile mele dupa incinta vented box am mai gasit ceva si vreau sa va cer parerea, ar fi ok o incinta de genul celei din poza urmatoare, cu un volum total de 55 litri, in functie de grosimea materialului folosit pot obtine un volum interior de 50 de litri, ceea e e exact la mijlocul a ceea ce recomanda producatorul (40-60 litri). Am si burete cofrajat pe acasa, e ok sa imbrac interiorul cu asa ceva? Link spre comentariu
FIXVID Postat Octombrie 22, 2006 Partajează Postat Octombrie 22, 2006 intradevar o incinta vented de 50l ar fi potrivit pt diful tauam simulat incinta cu fb la 35 si arata promitatorva trebui sa pui un port cu diametrul de 70mm si lung de 126mm pt a pastra frecventa de acordaj (fb) la 35hz Link spre comentariu
dividivus Postat Octombrie 22, 2006 Partajează Postat Octombrie 22, 2006 Calcularea incintei poti face in felul urmator (daca este o incinta cubica atunci calculezi doar V2) Daca vrei sa faci o incinta ca cel din imagine atunci poti masura volumul interior astfel (nu am pus in calcul grosimea peretilor, calculele se refera la volumul interior). Prima data trebuie masurat adancimea difuzorului, ca peretele posterior sa nu atinga sau sa nu fie prea aproape de spatele difuzorului (8-10 cm ajunge). Eu am masurat in felul urmator: am decis cat de lata (A) si cat de inalta © sa fie incinta, pt ca am montat in spatele banchetei in portbagaj. Am masurat inclinatia (sau masori D) si astfel trebuia mai intai sa calculez volumul care nu pot modifica (V1): suprafata panoului din spate (AxC) inmultit cu D si impartit cu 2 (V1=CxDxA/2). Atentie NU BxAxD/2!!!! Dupa asta am calculat ce volum rezulta daca E se mareste cu 1 cm (asta va fi V2): V2=AxCx1cm. V1+V2 va rezulta volumul incintei. Un exemplu: A=100 cm, D=15cm C=50cm V1=1mx0.15mx0.5m/2=0.0375metri cubi (37 litri); V2(la fiecare cm din E)=AxCX1cm=1mx0.5mx0.01m=0.005metri cubi=5 litri. Daca iti trebuie un volum de 80 litri: V2=80-V1=80-37=43 litri. E=43/5=8.6 cm. La V1+V2 trebuie adaugat volumul portului (suprafata x lungime; volum port= (r x r x π) x lungimea, π = 3,141592) si volumul difuzorului pe care-l calculezi astfel: invelesti difuzorul intr-un sac de gunoi avand grija sa nu poata intra apa, imersezi intr-un container care este plin cu apa si dupa ce ai scos difuzorul calculezi cati litri de apa trebuie sa mai completezi pana cand containerul este iarasi plin cu apa. Link spre comentariu
Vizitator klandestin Postat Octombrie 22, 2006 Partajează Postat Octombrie 22, 2006 multumesc pt informatiile de pana acum, incep sa ma lamuresc si eu ce inseamna anumiti parametrii si am gasit si parametrii subwooferului care au fosr recomandati de producator, dar tot nu sunt perfetc lamurit cu atatia parametrii , oricum am inteles pe unde trebuie sa fie volumul si portul, dar am gasit niste cutii care arata foarte interesant, poate cineva sa-mi explice avantajele sau dezavantajele acestui model si bineinteles daca are de adaugat ceva la topic e foarte bine venit. Apropo... ce spuneti despre amplificator...e ok pt subwoofer-ul acesta? Mie mi se pare ca da, dar e parerea unuia care nu are nici o legatura cu asa ceva. Ce-mi recomandati pentru a scoate "perfectiunea" din ceea ce am. Si inca ceva, membrana e cusuta de fabrica pe 2 randuri pe margini, e prima data in viata cand vad asa ceva, e de bine ....nu?VENTED ENCLOSUREFreeair? Series Drivers Box Volume Vent Diameter Vent Length Fb F3Model Cubic Feet (qty) inches inches Hz -3 dBF12c 2.10 (+20%) Maximum (1) 3 4.75 32 35 1.75 Recommended ? ? ? 35 37.5 1.40 (-20%) Minimum ? ? ? 41 44MODEL F12c SPL 1W/1M 88.7dB Displacement, cc 1523.66 Displacement, Culn 92.98 Hole Cutout, in. dia. 11-1/8" Mounting Depth, in. 5" 4-3/8" Revc 3.59Ω Sd, SqM 0.0531 BL 9.61 Vas, Liters 146.89 Vas, CuFt. 5.15 Mms, gms 90.99 Fs 27.6 Qms 8.650 Qes 0.613 Qts 0.572 Pmax, watts (Vented) 400 Pmax, watts (Freeair) 250 Xmax,mm 7.68 Freq. Response (Hz) 20-200 Magnet Weight (Oz.) 38 Voice Coil (Kapton) 2" Link spre comentariu
dividivus Postat Octombrie 22, 2006 Partajează Postat Octombrie 22, 2006 Dupa forma gaurii pt difuzor la incinta de sus se para ca este pt Kicker Solo-Baric. Este tot o incinta bass-reflex.Difuzorul tau este din seria free-air (nu necesita neaparat incinta, "incinta" fiind portbagajul, ai loc si pt bagaje) dar pt performante mai bune trebuie folosit intr-o incinta.Iar pt amplificator este aici service manualul (poate o sa ai nevoie candva): Link spre comentariu
dividivus Postat Octombrie 22, 2006 Partajează Postat Octombrie 22, 2006 klandestin: "membrana e cusuta de fabrica pe 2 randuri pe margini, e prima data in viata cand vad asa ceva"Nu inteleg ce vrei sa spui. Care membrana, daca te gandesti la membrana difuzorului, atunci asa ceva nu am vazut (se lipeste de suspensie). Te gandesti la "dust cap" care este inversat (dar tot lipita este)? Link spre comentariu
Vizitator klandestin Postat Octombrie 23, 2006 Partajează Postat Octombrie 23, 2006 Membrana e cusuta (la masina, se vede si pe dos asta) de suspensie, pe 2 randuri si am vazut si "fratele" acestui subwoofer care era cusut la fel si la care era si un pic lovita membrana, asa ca am putut sa-mi dau seama ca este facuta dintr-un material foarte gros si rezistent, am mai vazut si eu boxe la viata mea, dar aceasta cu cusaturile ei ma surprins ... in bine mi-a dat impresia de "putere" asa la prima vedere....am spus uite cat e de "rea" trebuie si cusuta nu doar lipita. Am cautat pe net poze cu modelul si am mai gasit una care puteam vedea in poza ca e cusuta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum