Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pentru CD-ROM

Vizitator Jerico

Postări Recomandate

Vizitator Jerico

Buna dimineata!

Am un CD-ROM scos dintr-un calculator mai vechi care are buton de play si iesire pentru casti. As dori sa-l fac cd player pentru fetita mea, pentru cd-uri audio cu povesti, cantece pentru copii etc.

Pentru alimentarea lui am un transformator care are pe iesire 11.43 Vca. Acum intrebarile:

1. Pot sa obtin cele 2 tensiuni necesare de 5 si 12V din acelasi transformator?

Ma gandeam sa pun un LM7805 pentru 5V iar cea de 12v sa o culeg direct de pe iesirea celulei de

filtraj. Nu stiu daca este corect cum procedez.

2. De pe iesirea de casti vreau sa culeg semnalul si sa-l aplic unui miniamplificator, ceva de genul 1-2W.

Ma puteti ajuta cu niste scheme nu foarte complicate de amplificatoare folosind tranzistori

uzuali gen BC/BD/2N3055.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1. Cel mai comod e să foloseşti o sursă de PC, are tot ce-ţi trebuie. LM7805 va merge cam fierbinte.2. TDA2822 e cel mai potrivit pentru ce ai nevoie, oferă putere suficientă. În cazul în care vrei ceva gata făcut, îţi pot recomanda Logitech Z120. Sună foarte bine pentru cît de mici sînt.

Link spre comentariu

Alimentarea este ok asa cum ai gandit-o, 7805 nu protesteaza daca il pui pe un radiator potrivit, iar amplificarea poate fi foarte simplu ( si suficient ) facuta cu un integrat TEA2025B, sunt destul de ieftine si ofera putere suficienta ( minim 1W ), iar schema lor este cat se poate de simpla si poate fi facuta pe o placuta de test fara probleme, sau 2822M cum zice @ratza.

Link spre comentariu
Vizitator Jerico

1. Cel mai comod e să foloseşti o sursă de PC2. TDA2822 e cel mai potrivit pentru ce ai nevoie,

Nu as dori sa folosesc o sursa de PC. Gabarit prea mare, vreau sa fac ceva mai "portabil" daca intelegi ce vreau sa spun.Momentan sunt somer si nu as vrea sa cumpar piese. Vreau sa fac totul cu ce am in casa.
Link spre comentariu
Vizitator Jerico

Am gasit schema aceasta care se pare ca furnizeaza 1W. Tranzistorul TIP32 poate fi inlocuit cu ceva mai accesibil? BD? AD?This amplifier can provide approximately 1 W, with a supply of 9 V. The transistor Q2 should be mounted on a heatsink, and R2 must be chosen in order to obtain a minimum current with the highest gain. For the common case, R2 will be between 22 ohms and 100 ohms. The gain of this circuit is relatively low.

post-81518-139829766501_thumb.png

Link spre comentariu

Am facut ceea ce vrei tu. Nu recomand folosirea unui stabilizator liniar pt 5V deoarece partea de 5V consuma mult curent (aprox 1A) => caldura multa. E de preferabil sa pui o sursa in comutatie cu LM2596.Cred ca glumesti cu LM317 in audio! Foloseste cu incredere TDA2005 TDA2030 etc.

Link spre comentariu

Salut.Eu am folosit o sursa in comutatie 12V/2A luata din obor.Cred ca se poate folosi si o sursa de imprimanta.Pentru 5V am montat un stabilizator in interiorul CDROM-ului,montat pe carcasa , iar legaturile le-am facut la mufa CDROM. Pentru 5V cred ca merge si un zener 7V5 in loc de stabilizator-trebuie probat..Bafta!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări