Vizitator mamaetco Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Am o pompa monofazica de la rusi.Trebuie sa scot apa dintr-o fintina cu izvoare slabe.Am facut probe si pompa trebuie sa functioneze un minut si sa stea cinci minute,dupa care ciclul se reia.INTREBARE-- Ce releu de temporizare la 220v sa folosesc,care sa functioneze 24 de orein continuu,facind acest lucru----adica un minut tensiune pe pompa,dupa care 5 minute pauza si ciclul se reia in continuu. Acest releu va comanda un contactor de 10 A.ptr a nu se arde. Sper sa fi fost destul de explicit. VA MULTUMESC ANTICIPAT . Link spre comentariu
Vizitator mamaetco Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Am o pompa monofazica de la rusi.Trebuie sa scot apa dintr-o fintina cu izvoare slabe.Am facut probe si pompa trebuie sa functioneze un minut si sa stea cinci minute,dupa care ciclul se reia.INTREBARE-- Ce releu de temporizare la 220v sa folosesc,care sa functioneze 24 de orein continuu,facind acest lucru----adica un minut tensiune pe pompa,dupa care 5 minute pauza si ciclul se reia in continuu. Acest releu va comanda un contactor de 10 A.ptr a nu se arde. Sper sa fi fost destul de explicit. VA MULTUMESC ANTICIPAT . Link spre comentariu
Vizitator mamaetco Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 De preferinta digital, fiindca este mai ieftin . Link spre comentariu
lyka Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 de regula in astfel de situatii se folosesc relee de nivel[ cu electrozi ] sau flotor, mai ginditi-va Link spre comentariu
Vizitator mamaetco Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 de regula in astfel de situatii se folosesc relee de nivel[ cu electrozi ] sau flotor, mai ginditi-vaLa mine problema este apa putina din fintina care se termina intr-un minut si se reface in 5minute.Da am mai lucrat ,stiu ce spuneti,dar aceea e alta poveste. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Releul de timp multifunctional are functie non stop repetitiva. Are de la 0,1Sec....pana la 100h.De exemplu:1min sta un minut actioneaza 24/24 ore dar nu stiu daca face si 1min/on cu 5min/off.Trebuie vazut pdf-ul de la un releu multifunctional 1sec-10-100ore.Vezi Omron de ex.ca toate fac la fel. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Am gasit un model care pare sa faca acest lucru deoarece are 2 timpi de setare separat si mod ciclic Modelul cu 2 timpi este PRM2H. Eu am lucrat cu PRM92H(2 relee de contact )si merge sigur dar cu 2 unitati conectate intre ele. Unul costa in jur de 100 lei. Link spre comentariu
Vizitator mamaetco Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Am gasit un model care pare sa faca acest lucru deoarece are 2 timpi de setare separat si mod ciclic Modelul cu 2 timpi este PRM2H. Eu am lucrat cu PRM92H(2 relee de contact )si merge sigur dar cu 2 unitati conectate intre ele. Unul costa in jur de 100 lei. Multumesc frumos. Astept si alte pareri. Link spre comentariu
Vizitator mamaetco Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Am cumparat cumparat din Belgia de la Brico un Programator digital TIMER 54021 Tip EMT757_F cu 11 euro. Are -230v-50 Hz-8,7A-si Max 2000W. Trebuie sa invat sa-l programez,pina vin acasa. CREDETI CA E BUN? O seara buna tuturor.W W W.chacon.be -Acesta este saitul lor. Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Eu am o "priza programabila" electronica, la care intervalul minin programabil e 1 minut; la un cost de 30-40 de lei in multe magazine, comuta un curent de maxim 16 Amperi prin releu, permite programarea a 10 "programe", cu posibilitate multipla la nivel de saptamana (in fiecare zi, de luni pana sambata, de luni pana vineri, s.a.), ceasul fiind alimentat pe acumulator, pana la 100 de ore, etc.Cred ca puteti comanda direct pompa, care are pana intr-un kW (vreo 5 amperi).Bafta! Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Am cumparat cumparat din Belgia de la Brico un Programator digital TIMER 54021 Tip EMT757_F cu 11 euro. Are -230v-50 Hz-8,7A-si Max 2000W. Trebuie sa invat sa-l programez,pina vin acasa. CREDETI CA E BUN? O seara buna tuturor.W W W.chacon.be -Acesta este saitul lor.Nu ati luat inca releul de care v-am spus? Altul nu merge si nici cele simple nu fac ce aveti nevoie. Daca la noi costa 50 euro un releu multifunctional cred ca in Belgia ar fi undeva pe la 150 euro dar la 11 euro poate fi o priza programabila care face total altceva. Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Am intalnit si eu categoria " ultra-profesionisti": iti trebuie NEAPARAT echipamentul "cutare".Pe acest forum se pune problema mai degraba "fii inventiv" decat sa aplicam rigid 3 sabloane (o fi avand rolul ei "procedura", dar prea adesea e mai mult un obstacol decat un real ajutor)Tot din pacate, o categorie relativ numeroasa o constituie "diletantii absoluti": "habar n-am de electricitate, nici de fizica in general, dar va rog sa ma ajutati sa..." Fara a avea intentia de a-i descuraja, atata timp cat nu veti intelege ca o baza de cunostinte minima in domeniu este INDISPENSABILA, veti merge numai pe calea esecului! Asta pentru ca exista o multime de elemente subintelese in lumea bricolajului, chestii considerate simple, elementare, pe care daca nu le cunoasteti....Ca sa precizez: la programarea prizei de care am pomenit cu cateva postari inainte, puteti programa in fiecare zi, intervale de functionare incepand cu 1 (un) minut, pana la 23 ore si 59 de minute, in numar de 1 pana la maxim 10, intercalate cu pauze incepand tot cu 1 (un) minut (aceasta e "rezolutia" unitatea cea mai mica programabila). Daca nu va satisface, e bine sa va orientati spre un releu capabil de a comanda mai multe intervale (inteleg ca ati dori "ceva" de genul "pompeaza un minut, asteapta 5", insa, ca si alti colegi, v-as propune un sistem cu feed-back, instalati un traductor de nivel (exista asemenea dispozitive plutitoare; cablul electric are si rol de ancora, capetele de cursa se "regleaza" din pozitia si lungimea ultimei ancorari a acelui cablu; functionare: cand nivelul e "sus", plutitorul are cablul in partea de jos si "bila" din interior face contactul C(omun) cu S(us); cand nivelul e "jos", cablul e in partea de sus, bila s-a rostogolit si face contact intre C(omun) si J(os). Sistemul coreleaza strict timpul de pompare cu nivelul apei, in timp ce cu temporizatorul fie veti pierde regland timpul de asteptare la umplere prea mare (siguranta) fie riscati sa dezamorsati pompa fie prin timp de asteptare prea scurt, fie prin timp de pompare prea lung (debitul izvorului, respectiv timpul de umplere mai variaza).Succes! Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Vrei sa construiesti sau sa cumperi?Se poate construi un timer cu '555' foarte elegant cu doua reglaje : pauza, functionarePentru o fantana similara care cerea functionare 4 minute si 30 minute pauza am construit un timer cu 555 care a functionat foarte bine din '88 pana prin 2001. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Ceea ce iti trebuie se numeste astabil.Poate fi confectionat, cauti pe forum si gasesti sau cumperi gata facut si te orientezi la asa ceva.Gasesti cred si pe forum undeva la 50-70 ron.Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum