Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare LED de la 180V cc

Bandi Szasz

Postări Recomandate

Vreau sa alimentez 4 LED uri pe canale diferite de la 180V. Fiecare Led are canalul lui asa ca nu prea am nici spatiu ca sa fac ceva schema mai complexa pt fiecare LED. Am pus o rezistenta de 33k (mai mare nu pot sa pun ca si asa abia se aprinde LED-ul), cele vechi recuperate din diferite aparate ( sunt la 0.5W ) , deci nu sunt astea chinezesti ce se gasesc in magazine. Dar dupa 5-10 secunde se ingeresc si scot fum de zici ca bubuie din clipa in clipa. :nas: Dioda nu pot sa pun , cum sunt puse la intrerupatoarele cu LED- uri ca placa de comanda ( facuta dupa o schema de orga mai veche dintr-o carte ) scoate CC , si nu CA cum ar trebuii pentru dioda.As putea rezolva problema cu ceva simplu sa nu ocupe mult loc , ca am deja cutia aproape full ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• validae

1

• Bandi Szasz

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pune o dioda Zenner de 150V/1W in conductie inversa inseriata cu rezistenta de 33-47k/1W si o sa fie mai bine.Vei avea doar 30V de disipat, nu 180V.Restul pica pe Zennerul de 150V.Sau pune direct o rezistenta de 100k/0,5W in serie cu ledul, dar s-ar putea sa lumineze mai slab, depinde de led.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări