Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda releu

Vizitator shonny

Postări Recomandate

Vizitator shonny

Am urgenta nevoie sa comand un releu la 24V dar tensiunea care o pot folosi ca reverinta este de 2.5 volti. Deci un mic motaj cu un tranzistor doi sa pot comanda acest releu. NU am gasit nimic care sa ma ajute, deci poate este cineva care ma poate ajuta. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

3

• Mircel

3

• validae

1

• Ombladon2002

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator shonny

Daca era posibil o faceam . De aceea caut sa-l comand cu un tranzistor sau alteva. Sau nu se poate asa ceva ?Sursa este de 24V dar iesirea asta de 2.5V iese dintr-un controler pe care vreau sa o folosesc pentru altceva .

Link spre comentariu

Nu e posibil sa adaugi inca o sursa de tensiune comandata de un tranzistor? Atunci un ridicator de tensiune de la 2.5V la 24V. Intrebarea e: cei 2.5V la ce curent maxim is disponibili?

Link spre comentariu
Vizitator shonny

Nu este posibil sa mai adaug o sursa de 24V Si nici ridicator de tensiune. Iesirea are citiva miliamperi cit sa pot comanda un releu. L-am comandat dar tensiunea de referinta a fost de 12V si nu o pot cobori la 2.5 v .Am folosit un tranzistor bd 140 si un bc 170 cu acelasi rezultat.Si nu stiu cum sa fac asta

Link spre comentariu

Incearca asa cum am facut in schema asta cu optocuplor.Rezistenta de pe iesirea controlerului s-ar putea sa trebuiasca micsorata pana la 100-220 Ohmi si cea din baza tranzistorului de comanda a releului marita pe la 4,7K

post-21106-139829766312_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator shonny

Nu este nici un secret ca nu am nici un fel de schema .Si nici documentatie nu exista. Este o platforma mobila care este alimentata la 24V de la acumulatori. Si singurul semnal de care ma pot lega este acesta, in rest pauza totala.Multumesc pentru ajutor o sa incerc aceasta scheama.

Link spre comentariu
Vizitator shonny

Multumesc tuturor, am rezolvat problema. Nu am cum sa postez schema acum. Am folosit un BC170 cu o R1.4K in baza ,pe colector 24V inseriat cu bobina releului de 2.2K in emitor o R200 ohmi conectat la masa .Si ata a fost tot.

Link spre comentariu
Vizitator shonny

Pai nici nu am adaugat nimic am folosit ce am avut.Am spus mai sus ca este alimentata la 24V iar referinta de 2.5V iese dintr-un controller (calculator).Multumesc oricumPentru validae: Am facut si schema de la tine merge dar este o mica problema cu intrarea in optocuplor este cam la limita ori nu am avut eu optocuplorul care trebuie. Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări