Vizitator shonny Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Am urgenta nevoie sa comand un releu la 24V dar tensiunea care o pot folosi ca reverinta este de 2.5 volti. Deci un mic motaj cu un tranzistor doi sa pot comanda acest releu. NU am gasit nimic care sa ma ajute, deci poate este cineva care ma poate ajuta. Multumesc Link spre comentariu
Mircel Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Am urgenta nevoie sa comand un releu la 24V dar tensiunea care o pot folosi ca reverinta este de 2.5 volti.Schimbă releul cu unul ce poate fi comandat cu cei 2,5V. Link spre comentariu
Vizitator shonny Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu am gasit sau nu este releu la 2.5 volti Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Il rebobinezi cu sarma mai groasa... Link spre comentariu
Mircel Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu am gasit sau nu este releu la 2.5 voltiÎn toate termostatele de ambianță (cele electronice, cu 2 baterii AA sau AAA) ptr. comanda centraleleor termice există relee la 2,5-3V. Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Adaugi un tranzistor si inca o sursa de tensiune (care sa duca tensiunea/curentul necesare releului).Personal, nu m-as apuca de rebobinare. Link spre comentariu
Vizitator shonny Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Daca era posibil o faceam . De aceea caut sa-l comand cu un tranzistor sau alteva. Sau nu se poate asa ceva ?Sursa este de 24V dar iesirea asta de 2.5V iese dintr-un controler pe care vreau sa o folosesc pentru altceva . Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu e posibil sa adaugi inca o sursa de tensiune comandata de un tranzistor? Atunci un ridicator de tensiune de la 2.5V la 24V. Intrebarea e: cei 2.5V la ce curent maxim is disponibili? Link spre comentariu
Vizitator shonny Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu este posibil sa mai adaug o sursa de 24V Si nici ridicator de tensiune. Iesirea are citiva miliamperi cit sa pot comanda un releu. L-am comandat dar tensiunea de referinta a fost de 12V si nu o pot cobori la 2.5 v .Am folosit un tranzistor bd 140 si un bc 170 cu acelasi rezultat.Si nu stiu cum sa fac asta Link spre comentariu
validae Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Incearca asa cum am facut in schema asta cu optocuplor.Rezistenta de pe iesirea controlerului s-ar putea sa trebuiasca micsorata pana la 100-220 Ohmi si cea din baza tranzistorului de comanda a releului marita pe la 4,7K Link spre comentariu
Mircel Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu este posibil sa mai adaug o sursa de 24V Si nici ridicator de tensiune.Dacă nu dai mai multe detalii, dacă nu ne arăți schema, dacă ești așa de ...secretos, nu te vom putea ajuta! Link spre comentariu
Vizitator shonny Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu este nici un secret ca nu am nici un fel de schema .Si nici documentatie nu exista. Este o platforma mobila care este alimentata la 24V de la acumulatori. Si singurul semnal de care ma pot lega este acesta, in rest pauza totala.Multumesc pentru ajutor o sa incerc aceasta scheama. Link spre comentariu
Vizitator shonny Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Multumesc tuturor, am rezolvat problema. Nu am cum sa postez schema acum. Am folosit un BC170 cu o R1.4K in baza ,pe colector 24V inseriat cu bobina releului de 2.2K in emitor o R200 ohmi conectat la masa .Si ata a fost tot. Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Pai ai zis ca nu ai si nici nu poti adauga o sursa de tensiune de 24V...Ai zis (sau poate asa am inteles eu): "am 2.5V, cum comand un releu de 24V?".Oricum, bine ca ai rezolvat! Link spre comentariu
Vizitator shonny Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Pai nici nu am adaugat nimic am folosit ce am avut.Am spus mai sus ca este alimentata la 24V iar referinta de 2.5V iese dintr-un controller (calculator).Multumesc oricumPentru validae: Am facut si schema de la tine merge dar este o mica problema cu intrarea in optocuplor este cam la limita ori nu am avut eu optocuplorul care trebuie. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum