ddd3d Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Buna ziua!Zilele trecute a venit cnv la mine sa ii schimb un display toate bune si frumoase am schimbat iar pe cel spart mi l-a lasat mieastazi am avut timp sa-l desfac si sa recuperez ledurile si ceea ce cred eu ca e plexiglas pentru a-mi face o firma luminoasa nu LED.Problema e ca nu stiu la ce tensiune sa le alimentez ???este vorba de display-ul : B156XTN02 de la AUOstie cineva ce tensiune sa aplic pentru led-uri?Multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Pai numara ledurile inseriate...Iar cu o rezistenta de 10k inseriata, il poti testa cu orice tensiune ai, pana in 50V, sa vezi la ce tensiune se aprinde. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Vezi pe placa de la display ce integrat se ocupa cu alimentarea pentru led-uriNu stiu modelul asta dar la majoritatea se vad traseele de la conector unde duc.Daca marcajul de pe integrat nu te ajuta ... Majoritatea pe care le-am vazut scoteau maxim 36V,conform datasheetului.In functie de tipologie,acolo ai ceva cu anod sau katod comun si 3-4 sau mai multe grupari de led-uri inseriate.O masurare pe acea banda de led-uri va clarifica modul in care sunt conectate,cate inseriate si cate grupe de serii ai. Link spre comentariu
ddd3d Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 ok multumesc de raspunsuriam 32 de led-uri, nu stiu cum sunt puse pt ca nu am putut scoate banda din rama aceia de aluminiu.banda FLEX de la led-uri are 10 pini dupa cum urmeaza : - 1,2,3 corespund unui singur traseu(mai lat) - 4 corespunde altui traseu mai subtire cca 50% din primul (ca latime) - 5,6 nu corespund niciunui traseu - 7,8,9 si 10 corespund fiecare cu un traseu (adica alte patru trase )in total am 6 trasee la 10 pini.iar integratul care corespunde alimentarii led-urilor (cred ca) este : P012 1540 sau ar mai fi unul langa acesta : i7972 A252P Link spre comentariu
ddd3d Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... 5928,d.bGQ am gasit eu pdf-ul de mai sus din care am aflat ca tensiune tre sa fie in intervalul 6-21V, ideal 12V dar tot nu stiu care sunt traseele de alimentare? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Cam 28-30V e tensiunea de functionare, sunt grupuri de 9 leduri in serie si 4 linii paralel. Panglica care vine de la linia de leduri are fiecare serie de diode la cite un traseu, anozii sunt legati impreuna la ultimele 2. Mi-am facut si eu un numar de casa dintr-un panou de 17,3 inch, e incredibil ce lumina da la un consum de 2W. Link spre comentariu
Vizitator catalinbusiness Postat Martie 7, 2015 Partajează Postat Martie 7, 2015 Salut ! A mai "sapat" cineva in partea cu alimentarea ledurilor din lcd_uri de laptop ? As vrea sa transform un lcd crapat intr-o masuta luminata in background...inlocuind displayul cu o sticla mata. Am incercat cu 12v si se pare ca tensiunea e prea mica..presupun ! Ideal ar fi daca s-ar alimenta cu tensiunea nominala si s-ar putea controla luminozitatea din driverul de pe placa. Astept sugestii cum s-ar putea modifica sau adapta placa ! Merci anticipat ! P.S. Am si pozele cu placa si conectorul....banda de leduri nu am reusit sa o scot de dupa ghidul de lumina! Link spre comentariu
mihaicozac Postat Martie 7, 2015 Partajează Postat Martie 7, 2015 (editat) Pe siguranţa F2 aplici cei 12V, iar punctele LED_EN şi PWM (de pe lângă C-116-118) le legi împreună şi ambele la o tensiune de 3-5V, care poate fi un divizor din tensiunea de 12V. Dacă vrei să alimentezi direct ledurile ai nevoie de 30-36V, depinde de mărimea display-ului, curent limitat la 100-120mA. Editat Martie 7, 2015 de mihaicozac Link spre comentariu
Dxxx Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Vezi la vanzari threadul meu cu LEDuri, acolo probabil ca te vei lamuri. Ce a zis Mihai Cozac e corect referitor la intrarile LED_EN şi PWM care necesita nivel logic 1 ttl (+5V) cel putin pentru proba. Trebuie sa alimentezi cu 10-20V montajul (eu nu sunt sigur ca F2 este pe circuitul driverului LED) si sa ai bagheta conectata, evident. Daca vei sa le alimentazi direct - se pare ca sunt 4 stringuri de cate 8 leduri. trebuie sa pui + pe oricare dintre traseele 1-3 si minus pe unul dintre cele trei active (adica 7-10). Tensiunea sa fie peste 24V si curentul limitat la 5-10mA. Se vor aprinde leduri din 4 in 4 (adica 1,5,9...) in functie de circuitul nr 7-10 pe care il activezi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum