Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tensiune leduri recuperate din display laptop?

ddd3d

Postări Recomandate

Buna ziua!Zilele trecute a venit cnv la mine sa ii schimb un display toate bune si frumoase am schimbat iar pe cel spart mi l-a lasat mieastazi am avut timp sa-l desfac si sa recuperez ledurile si ceea ce cred eu ca e plexiglas pentru a-mi face o firma luminoasa nu LED.Problema e ca nu stiu la ce tensiune sa le alimentez ???este vorba de display-ul : B156XTN02 de la AUOstie cineva ce tensiune sa aplic pentru led-uri?Multumesc :aplauze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ddd3d

3

• mihaicozac

2

• gabiz_ro

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vezi pe placa de la display ce integrat se ocupa cu alimentarea pentru led-uriNu stiu modelul asta dar la majoritatea se vad traseele de la conector unde duc.Daca marcajul de pe integrat nu te ajuta ... Majoritatea pe care le-am vazut scoteau maxim 36V,conform datasheetului.In functie de tipologie,acolo ai ceva cu anod sau katod comun si 3-4 sau mai multe grupari de led-uri inseriate.O masurare pe acea banda de led-uri va clarifica modul in care sunt conectate,cate inseriate si cate grupe de serii ai.

Link spre comentariu

ok multumesc de raspunsuriam 32 de led-uri, nu stiu cum sunt puse pt ca nu am putut scoate banda din rama aceia de aluminiu.banda FLEX de la led-uri are 10 pini dupa cum urmeaza : - 1,2,3 corespund unui singur traseu(mai lat) - 4 corespunde altui traseu mai subtire cca 50% din primul (ca latime) - 5,6 nu corespund niciunui traseu - 7,8,9 si 10 corespund fiecare cu un traseu (adica alte patru trase )in total am 6 trasee la 10 pini.iar integratul care corespunde alimentarii led-urilor (cred ca) este : P012 1540 sau ar mai fi unul langa acesta : i7972 A252P

Link spre comentariu

Cam 28-30V e tensiunea de functionare, sunt grupuri de 9 leduri in serie si 4 linii paralel. Panglica care vine de la linia de leduri are fiecare serie de diode la cite un traseu, anozii sunt legati impreuna la ultimele 2. Mi-am facut si eu un numar de casa dintr-un panou de 17,3 inch, e incredibil ce lumina da la un consum de 2W.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator catalinbusiness

Salut ! A mai "sapat" cineva in partea cu alimentarea ledurilor din lcd_uri de laptop ? As vrea sa transform un lcd crapat intr-o masuta luminata in background...inlocuind displayul cu o sticla mata. Am incercat cu 12v si se pare ca tensiunea e prea mica..presupun ! Ideal ar fi daca s-ar alimenta cu tensiunea nominala si s-ar putea controla luminozitatea din driverul de pe placa. Astept sugestii cum s-ar putea modifica sau adapta placa !

Merci anticipat !

P.S. Am si pozele cu placa si conectorul....banda de leduri nu am reusit sa o scot de dupa ghidul de lumina!

post-184275-0-04137100-1425740431_thumb.jpg

post-184275-0-58853800-1425740460_thumb.jpg

post-184275-0-02749600-1425740481_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pe siguranţa F2 aplici cei 12V, iar punctele LED_EN şi PWM (de pe lângă C-116-118) le legi împreună şi ambele la o tensiune de 3-5V, care poate fi un divizor din tensiunea de 12V.

Dacă vrei să alimentezi direct ledurile ai nevoie de 30-36V, depinde de mărimea display-ului, curent limitat la 100-120mA. 

Editat de mihaicozac
Link spre comentariu

Vezi la vanzari threadul meu cu LEDuri, acolo probabil ca te vei lamuri.

Ce a zis Mihai Cozac e corect referitor la  intrarile LED_EN şi PWM care necesita nivel logic 1 ttl (+5V) cel putin pentru proba.

Trebuie sa alimentezi cu 10-20V montajul (eu nu sunt sigur ca F2 este pe circuitul driverului LED) si sa ai bagheta conectata, evident.

Daca vei sa le alimentazi direct - se pare ca sunt 4 stringuri de cate 8 leduri. trebuie sa pui + pe oricare dintre traseele 1-3 si minus pe unul dintre cele trei active (adica 7-10).

Tensiunea sa fie peste 24V si curentul limitat la 5-10mA. Se vor aprinde leduri din 4 in 4 (adica 1,5,9...) in functie de circuitul nr 7-10 pe care il activezi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări