Vizitator gabi096 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Buna ziua și bine v-am găsit!Menționez ca nu ma pricep la electronica.Doresc sa imi construiesc un aparat alimentat de 4 acumulatoare NiMH, 1.2V, 2450mAh, in serie (4.8 V total, 9800 mAh total) si cu un port usb pentru a-mi alimenta telefonul, al carui incarcator original transforma in cc, 5V, 700mA.Cum calculez intensitatea cc scos din acumulatori? ar trebui sa fie in jur de 700mA. SI alta intrebare, influenteaza cu ceva capacitatea unui acumulator (mAh) curentul care iese?Multumesc si ma scuzati daca s-a mai discutat. O zi buna! Link spre comentariu
schumyicr Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 1 acumulator -1.2v 2450mAh, 4 acumulatori in serie => 4.8v 2450mAh.......................................................paralel => 1.2v 9800mAh Link spre comentariu
CIBY2 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Ce cauta un astfel de topic aici?Chiar asteptam sa vad o realizare oarecare prezentata de-a fir a par si cand colo ce sa vezi? Subiect de incepatori!Oare moderatorii nu l-au vazut sa-l mute unde ii este locul? Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Exista si integrate specializate. NiMh se incarca pe la 1.47V daca sunt noi si chargerul e bun, valoare care scade rapid spre 1.35...1.30 in sarcina de cateva sute de mA-adica 5.2V per total. O diferenta nesemnificativa care nu va arde nici un telefon. Multe surse de 5V scot 5.10...5.20V. Cu o sursa reglabila masoara tensiunea ( si curentul) la care telefonul nu mai incarca acumulatorul. Daca e cumva 4.4V e perfect: ramai cu 1.1V/element NiMh, adica nu-i distrugi sau uzezi fortat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum