davidneacsu Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Salut , recent am achizitionat 2 kituri cu TDA7294 de 100w de pe mivarom , vreau sa il alimentez la un transformator de 2x24V pentru ca din cate am inteles redresat si filtrat o sa fie 30V . Intrebarea mea este ce punte redresoare si ce condensatori sa folosesc ? Va rog daca puteti sa imi detaliati cat mai mult pentru ca sunt un novice in electronica . Multumesc! Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Ia o punde de 35A tip KBPC3508 sau una de 50A tip KBPC5008 sau alte punti similare lor. Pentru condensatori de filtraj cred un 10000uF/ramura sunt mai mult decat suficienti. Tensiunea la care rezista condensatorii sa fie de minim 35V, recomandat 50V sau mai mult. In paralel cu ei poti pune cate un condensator de 0.1uF/100-250V iar pe diodele puntii poti pune cate un condensator de 0.01uF/250V. Link spre comentariu
davidneacsu Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 daca pun pe fiecare ramura cate 2 condensatori de 50V si 4700microF e in regula nu ?si mai am o intrebare , o punte de 35A nu este prea mare ? ca eu am transformatorul de 4A , sau nu are nimic daca e asa mare ? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Pune in paralel cate doi condensatori din cei pe care-i ai. E in regula. Puntea care are curentul maxim suportat mare va suporta cu brio curenti mai mici. Pune puntea de 35a sau de 50A si va fi OK. Link spre comentariu
davidneacsu Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Multumesc pentru sfaturi , e in regula daca pun condensator de 0.15uF/100V ca nu gasesc de 0.1uF :| si mai am o ultima rugaminte , poti sa imi arati o schema ca nu stiu cum sa o fac ca transformatorul are tensiune simetrica si chestia asta ma depaseste cu mult . Multumesc ! Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Condensatorii de 0.1uF poti sa-i pui si ulterior. Aia de 0.15 nu cred ca te vor ajuta dar nici nu vor strica. Pentru sursa de alimentare gasesti schema aici: http://www.instructables.com/id/DIY-HiF ... 3/?lang=pt Link spre comentariu
valentin23 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Un lucru foarte important ,TDA-ul sa il izolezi electric fata de radiator daca radiatorul este legat la GND(masa) , altfel face bau din prima. Link spre comentariu
davidneacsu Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Multumesc pentru ajutor ! Link spre comentariu
davidneacsu Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Un lucru foarte important ,TDA-ul sa il izolezi electric fata de radiator daca radiatorul este legat la GND(masa) , altfel face bau din prima.1. Chiar daca as face radiatorul GND nu as avea de unde sa iau folie de mica ca am gasit numai pentru TO3 si TO220 + ca imi trebuie si bucse 2. E prea mare deranjul si sincer e posibil sa gresesc cand le izolez , sa faca contact si sa le prajesc .. Dar mersi pentru sfat Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu o sa prajesti integratele daca se ating, practic pui in scurt sursa de alimentare; poti sa montezi integratele neizolate fata de radiator, dar radiatorul sa fie izolat electric de carcasa. Link spre comentariu
davidneacsu Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 radiatorul o sa fie bineinteles izolat de carcasa (si da , ai dreptate uitesem ca sunt protejate la scurtcircuit ) Link spre comentariu
zal Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Nu e bine, radiatorul poate deveni o ''antenă'' ptr integrate, a fost de curînd un subiect exact cu tema asta. Integratele se izolează de radiator şi acesta se leagă la masă.Şi apropo de trafo, 2x24Vca vor da prin redresare şi filtrare cam +/-33Vcc, deci sarcina să fie aleasă în consecinţă, după recomandările din pdf-ul producătorului (ST nu mivarrrom). Acolo e şi puterea reală, maxim 70W, dar cu altă alimentare. Link spre comentariu
valentin23 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Da...........poti incerca protectia la scurt, daca tii neaparat. Pune mana si izoleaza integratul fata de radiator. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Integratele mele sînt prinse direct pe radiator, fără izolaţie şi totuşi nu se aude nimic. Mai mult, carcasa e din lemn. Link spre comentariu
valentin23 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Eu am zis un sfat, cum e bine sa procedeze , mai ales ca incepator.Fiecare face ce vrea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum