Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA1524 sau Radio Romania Mare

Vizitator Kimnotyze

Postări Recomandate

Vizitator Kimnotyze

Am citit toate posturile despre acest circuit integrat si nu i-am dat de cap problemei mele.Am realizat circuitul din datasheet cu filtrul cu doi poli pentru extra bass. Am folosit rezistente cu pelicula metalica si am ecranat circuitul. Am impendanta la intrare si la iesire perfect adaptata. Sursa de tensiune este filtrata si are si capacitori de 100nF ceramici in paralel. Circuitul integrat este nou si nu are nici un fel de problema.Problema: -Incepand de la jumatea cursei potentiometrului de inalte se prind posturi de radio cu muzica populara.-Bass-ul imi pare ca merge bine dar si aici sunt interferente.-Volumul nu poate fi dat la mai mult de 50% deoarece interferentele cu moldovenii sunt coplesitoare.-Fara semnal pe intrare, circuitul tot ca un radio se comporta. Daca aplic semnal ceva mai mare pe intrare si las inaltele inainte de pragul de 80% din cursa potentiometrului, interferentele sunt acoperite si nu se mai aud. Invers, la semnal mic, interferente mari.-Intr-adevar inaltele s-ar auzi binisor, nu chiar perfect clare, dar acceptabile, in cazul in care nu ar aparea interferentele radio. La fel si bass-ul.Precizez ca nu am bucle de masa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• Mircea Bartic

1

• ionut20

1

eu am construit mai demult un astfel de controler de ton, dar am fost dezamagit de performantele lui (de prins radio, nu prindeam), Nu avea calitate, si amplificatorul oscila ciudat de tot daca dadeam basul mai tare de pe controller, ca sa nu mai vorbim de inalte, care urlau in ultimul hal.

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

3 potentiometre sunt pe placa, iar cel de volum este conectat prin fire rasucite. Acest C.I. are control in d.c. asa ca nu cred ca poate influenta cu ceva. Condensatorii sunt: *cei pentru bass - poliester (am cuplat unul de 33nF cu unul de 22nF in paralel pentru a obtine 55nf)*cei pentru inalte - sunt ceramici de 15nF*restul - multistrat pentru cei nepolarizati si electrolitici normali pt. cei polarizati.Rezistentele folosite: numai cu pelicula metalica, 1%Am incercat sa-l ecranez in toate felurile si nimic. Nu am bucle de masa.

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Din moment ce nimeni nu mi-a raspuns, m-am ajutat singur:dupa un somn de limpezire a mintii, am lucrat vreo 3 ore si pot sa spun ca sunt fericitul si multumitul posesor al unui nou nout corector de ton produs de Philips! TDA1524 face toti banii! Intr-adevar, inaltele la cursa maxima sunt "tipa" putin, dar in rest este exceptional. Problema venea de la masa intrarii care venea de la calculator.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator hrusca88

am un kit de la conexelectronics cu TDA1524A si am prins radio romania tineret :d m-a spart la urechi cand l-am conectat, oricum performantele lasa de dorit, imi baga un fasait enorm,daca las amplificatoru singurel fara pre-ul asta de kko se aude lacrima asa ca pana la urma kitul o sa ajunga la gunoi :d

Link spre comentariu

daca e bine realizat nu va baga nici fasait nici posturi de radio :rock: cu toate ca se poate obtine un tuner cu cu corectie de ton 2/1 :rolleyes: :finga: ca sa revin la subiect eu am facut un corector cu acest integrat dupa o shema si cablaj dintr-o revista Conex si a iesit super binein prezent echipeaza cu succes statia mea de amplificare :smt006

Link spre comentariu
Vizitator s3xpistols

Ihimmm.....am citit ...m-am mirat ...si poti sa faci doua lucruri:1. Ecranezi tot montajul cu textolit dubluplacat si asta facut profi 2. Pui pe intrare un C=102 sau prin probare pana la 182 (102=1nF ,152=1.5nF) pt filtrare (aceasta varianta are unele dezavantaje adica se creeaza un filtru pe intrare :smt030 totusi ar treb sa iti dispara interferentele radio, deci de vina e preamplificarea din tda 1524 adica e prea buna amplifica tot ce prinde :) )Cam atat Bafta !!! :supz: :supz: :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări