bibanu47 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Buna ziua,Va deranjez cu o mare rugaminte pe cunoscatorii in domeniul respectiv.Am o surubelnita electrica la tensiunea de alimentare de 6 V la care acumulatorul a cedat si din acest motiv am tras fire din interiorul ei si doresc sa o alimentez la un acumulator auto de 12 V si as vrea sa-mi recomandati cu ce trebuie sa o inseriez sau ce montaj trebuie sa folosesc ca sa nu o spravoltez si sa se arda.Mentionez ca am alimentat-o deja de cateva ori la acumulatorul autoturismului si merge fara probleme dar totusi nu as vrea sa se deterioreze.Va rog daca se poate sa mi se raspunda strict la intrebare si sa nu mi se faca recomandari sa o alimentez pe un acumulator de 6 V sau etc?Deci,cum pot face aceasta alimentare de la acumulatorul autoturismului,avand in vedere folosirii ei la demontarea suruburilor de la baia de ulei,capac culbutori sau carcasa distributie dupa ce in prealabil suruburile au fost slabite cu o alta scula adecvata ?Va multumesc frumos celor care ma puteti sfatui asupra problemei descrise. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Alimenteaz-o din traful de 12 c.a. printr-o dioda.Scuze, acum am vazut ca vrei din acumulator de 12. In acest caz e complicat pentru ca surubelnita ia curent mare; ar fi o solutie sa scoti o priza de 6V de la acu. Link spre comentariu
bibanu47 Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Fiind mecanic auto eu ma alimentez cu surubelnita pe acumulatorul autoturismului intrat la lucru deci nu imi permit sa car dupa mine un acumulator aditional datorita starii de sanatate precara si din al carei motiv deabia ma pot deplasa pe mine insumi.Am bormasina din aceea speciala de infiletat cu acumulator dar din cauza "ceasului" imi amortesc mainile fiind foarte grea si pe canal daca stau cu mainile in sus ca sa demontez baia,este un adevarat blestem.Chiar nu se poate inseria cu o rezistenta de nichelina groasa sau altceva? Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Acum am inteles, vrei ca acel dispozitiv sa-l ai langa sau in surubelnita.Iti trebuie un convertor DC/DC, adica o sursa in comutatie care, alimentata la 12V, sa-ti dea 6V la iesire. Link spre comentariu
bibanu47 Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Ati putea sa-mi recomandati de unde cumpar acest modul si ce sa cer mai exact? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Ai putea inseria 10 diode de 20A tip RA220 ( cum se gasesc prin alternatoarele romanesti) si vei avea o cadere de circa 6V pe ele. Ar trebui totusi montate pe niste radiatori fiinca se vor incalzi la solicitare indelungata.Asta fara cheltuiala mare sau complicatii electronice. Daca vrei convertor DC-DC 12V-6V cam asta ar trebui sa cauti: http://www.ebay.com/bhp/12v-to-6v Link spre comentariu
bibanu47 Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Stiu ca am ceva RA 220 montate direct pe radiatoarele lor din alternator dar din cate ma duce mintea pe mine,acolo sunt legate in paralel deoarece sunt montate pe doua radiatoare si toate 3 cu aceeasi polaritate.Gresesc?Eu am demontat cu ea pana acum vreo 3 bai de motoare,fiecare baie avand in jur de 25 de suruburi si operatia nu dureaza mai mult de 5 minute,timp in care alimentata direct de la 12 V de pe acumulator nu se incalzeste niciun pic si are o forta incredibila,odata nu am avut reglat cuplajul la ce forta sa decupleze sarcina si mi s-a infasurat cablul pe ea. :rade:Nu sunt convins ca am 10 diode ci vreo 5 sau 6.EFR nu sunt bune,sau pastilele acelea din puntile de alternatoare model mai nou? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 In alternatoare sunt legate cate trei pe doua radiatoare, trei sunt cu anod comun, si trei cu catod comun.Ar trebui sa le separati taind radiatorul in trei, apoi legati plusul uneia la minusul celeilalte.E cea mai simpla varianta. Link spre comentariu
bibanu47 Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Le tai pe toate dupa care la fiecare bucatica de radiator in dau cate o gaura cu spiral de 3mm si apoi fixez toate radiatoarele pe o bucata de textolit cu ajutorul la cate un surubel de M3,dupa care le fac legaturile si tot montajul il fac intro cutie de sursa de alimentare de PC.Multumesc frumos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum