Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P3C-E

gheo23

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gheo23

3

• THOMAS

2

• mișa

2

• Untold

2

Top autori în acest subiect

Buna ziua! Dle Lazaroiu as vrea sa construiesc acest amplificator si v-as ruga , in limita timpului disponibil , sa faceti o simulare . M-ar ajuta si eventuale modificari pe care le credeti necesare. Multumesc anticipat.Stima !

Daca schema este proiectata de dv. nu pot decat sa va felicit,cel putin defazorul este foarte bine pus la punct,iar EF80 nu ne "face de ras" nici de data asta.

Eu v-am analizat doar o clasa de functionare,iar rezultatele le vedeti mai jos.Amplificatorul se incadreaza cu siguranta in categoria HI-FI.

Pentru celelalte clase de functionare nu este suficient doar comutarea negativari (biasul tuburilor finale) ci trebuie si un alt Raa pentru OT,altfel este doar un surogat si nu veti castiga nimic sau poate doar niste distorsiuni in plus,asadar daca doriti forta mai multa,reproiectati si OT-ul.

Ei l-as pastra asa cum este in schema simulata si va asigur ca veti impresiona multi auditori...

Vedeti ca aici @ valderama spune ceva foarte la obiect viewtopic.php?f=28&t=163766&p=1477896#p1477896

"....@valderama :da , ia_0=50mA/6P3S-E pentru disipaţie la anod 18W când negativarea este automată şi Ua=380V(Ua_k≈360V) asta înseamnă circa 12W putere utilă în sarcină în clasaA restul până la circa 25W în AB1.

În regimul ăla de alimentare etaj final(PP_6P3S-E)în opinia mea ar merge cam aşa:

clasaA Zaa=9k negativare automată(ia_0=58mA)

clasaAB1 Zaa=6k6 negativare fixă(ia_0=40mA)

clasaAB2 Zaa=4k negativare fixă(ia_0=25mA) în prezenţa curent gc asigură circa 47W putere utilă în sarcină la anozi."

Link spre comentariu

... si alte cateva semnale din simulare: semnalul pe G1 tuburi finale,variatia tensiuni anodice pe finale si variatia curentului anodic prin tuburile finale,totul pentru Ps=21W.

Link spre comentariu

Va multumesc inca o data si promit sa revin cu oscilograme. Daca iese ca in simulare e foarte bine. Acum ma voi concentra asupra transformatoarelor de iesire si sursei. Dupa aceea teste ! :freaza:

Link spre comentariu

Functioneaza perfect si cu 6p3 (fara "S" sau "SE") cu balonul "matroska", care merge chiar si la tensiuni mai mari de alimentare...Asta pentru colectionarii care au aceasta varianta veche, mai apropiata ceva de 6L6 ( http://www.glowbugs.info/2010/02/6p3-be ... trode.html )

Asemenea lampi se mai pot gasi printre vechiturile ramase prin pivnitele cinematografelor vechi. Unele au scapat de retehnologizare, cind s-a casat (distrus) tot ce era cu lampi si lampile de schimb, din toate cinematografele din tara noastra. (sute de mii de lampi noi)

Eu de acolo am reusit sa gasesc 6p3 cu balon matroska nefolosite. (anii '40-'60)

Pentru cine nu stie, amplificatoarele din cinematografe au functionat pina nu demult cu 6p3 (s) (se) iar cele care au fost initial cu EL34 au fost modificate pentru 6p3-s sau se.

Pentru raritati de genul asta, la CINEMATOGRAFE vechi, cu renume, sa cautati. E pacat sa dispara si acele citeva bucati care n-au fost casate pentru ca erau in dulapul unui tehnician care a murit demult...

Scuze de off topic, dar e o constatare de-a mea, poate utila. Oricum pentru mine 6p3, in orice varianta, e o lampa superaudiofila, chiar daca INCA e ieftina. Va rog sa cintariti aceasta afirmatie.

Link spre comentariu

Si am avut o bucata 6P3 "Matroska" din 1953, functionala, testata intr-un amplif cu 6P3S, gasita intr-un radio cu lampi pe care insa am vandut-o cu 10 lei... :rade: Deh, sfanta ignoranta... :sparge:

Link spre comentariu

Oricum nu aveai ce face cu una singura...puteai sa o dai gratis (de fapt asta ai facut :rade: ) Probabil a cumparat-o un colectionar de lampi, asa ca bucura-te ca a ajuns in mina unuia care o apreciaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări